Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Orbán programja: előre hozott választás, újjáépített közbizalom
2008-06-11 11:25
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Orbán programja: előre hozott választás, újjáépített közbizalom A kialakult válságot csak akkor lehet jól kezelni, ha van közbizalom; a Fidesz készül a kormányzásra és arra, hogy az ország lerombolt hitelességét visszaállítsa – jelentette ki Orbán Viktor kedden, miután Budapesten találkozott a Nemzetközi Valutalap képviselőivel. Az előre hozott választás előre hozott megoldást jelent Magyarország válságára – tette hozzá a Fidesz vezetője.

 

 

„Az előre hozott választás azt jelenti Magyarország számára, hogy a mostani szociális és gazdasági válság megoldását is előre hozzuk” – mondta a pártelnök. Orbán Viktort azzal kapcsolatban kérdezték, hogy Gyurcsány Ferenc miniszterelnök a kétnapos dobogókői kormánykonzultáció előtt újságíróknak azt mondta, Orbán Viktornak és pártjának az érdeke, hogy előre hozott választás legyen, azonban Magyarországnak nem, különösen, amikor a legnagyobb ellenzéki párt nem ad programot.

Orbán szerint viszont a szocialista párt képtelen arra, hogy komoly, megbízható kormányzati programot adjon, ezért „az előre hozott választás előre hozott megoldást jelent Magyarország számára”. A Fidesz elnöke azt mondta, a szocialisták tisztességtelen helyzetbe sodorták az országot, feladták a válságkezelés reményét, csak túlélni akarnak, a helyzet azonban magától nem fog megoldódni.

„Hagyjunk neki egy kis időt”

A Fidesz elnöke – aki hétfőn levélben hívta tárgyalásra Fodor Gábort – a találkozóra vonatkozó kérdésre azt mondta, még csak három napja, hogy Fodort az SZDSZ elnökévé választották, „hagyjunk neki egy kis időt, nyilván válaszol, és tető alá hozza a találkozót, amit elsőként talán ő kezdeményezett a nyilvánosság előtt”. Orbán Viktor szintén kérdésre azt mondta, ha a címzett hozzájárul, nincs akadálya annak, hogy nyilvánosságra hozzák a Fodor Gábornak írt levelét.

Mint ismert, a Fidesz vezetője hétfőn beszélt újságíróknak arról, hogy levélben tárgyalásra hívta az SZDSZ új elnökét. Orbán Viktor azt mondta, az MSZP-t kivéve mindenkinek érdeke – beleértve az SZDSZ-t is –, hogy minél hamarabb döntésképes kormánya legyen az országnak, ez pedig előre hozott választások nélkül nem megy. Hozzátette: előre hozott választások akkor lehetségesek Magyarországon, ha a parlament a jelen lévő képviselők több mint felének igen szavazatával feloszlatja önmagát. A legnagyobb ellenzéki párt elnöke azt mondta, hogy ebben a tárgyban írt levelet Fodor Gábornak, az SZDSZ új elnökének, „aki, ha úgy gondolja, ismerteti majd a levél tartalmát”.

A válságot csak közbizalommal lehet kezelni

Orbán Viktor szerint a kialakult válságot csak akkor lehet jól kezelni, ha van közbizalom; a párt elnöke hozzátette: a Fidesz készül a kormányzásra, illetve arra, hogy az ország lerombolt hitelességét visszaállítsa, s megteremtse a közbizalmat. Orbán úgy fogalmazott: „Programunk egyszerű és világos, újjáépítjük a közbizalmat, a megsemmisült szavahihetőséget a külföldi gazdasági szervezetek, befektetők és a magyar vállalkozások, illetve a magyar társadalmi csoportok előtt.” Kifejtette: a közbizalom helyreállításának része a megállapodások kötése is. Orbán Viktor szerint olyan megállapodások kellenek, amelyek garanciát adnak a válságkezelés menetére a külföldi és a belföldi csoportok számára.

10 év alatt egymillió új munkahely

A pártelnök beszámolt róla: a vállalatokkal már megkezdték a tárgyalásokat arról, hogy a következő 10 évben 1 millió új munkahelyet teremtenek. Ez és a közbizalom helyreállítása a feltétele ugyanis annak, hogy stabil nyugdíj-, egészségügyi, oktatási, adó- és társadalmi rendszer alakuljon ki. Orbán úgy vélte, hogy a következő kormány legnagyobb, legnehezebb feladata a megsemmisült szavahihetőség visszaállítása lesz. Ezt a munkát azonban késő elkezdeni akkor, amikor kormányra kerül a Fidesz. Emlékeztetett rá: a Fidesz felkérte Szapáry Györgyöt, a Magyar Nemzeti Bank volt alelnökét arra, hogy tartson kapcsolatot a nemzetközi gazdasági szervezetekkel, így az IMF-fel, s jószolgálati nagykövetként képviselje a párt közbizalom-helyreállító programját.

Megbízható gazdaságpolitikában gondolkodik a Fidesz

A nagykövet feladata az is, hogy már most segítsen a Fidesznek a megfelelő nemzetközi támogatottság megszerzésében, illetve képviselje azt, hogy a párt megbízható gazdaságpolitikában gondolkodik. Szapáry György, aki szintén részt vett az IMF képviselőivel való találkozón, ezzel kapcsolatban kifejtette: úgy érzi, a nemzetközi szervezetek megadják a szükséges támogatást, hiszen látják, hogy a Fidesz megbízható gazdaságpolitikában gondolkodik.

 

Kérdésekre válaszolva a párt elnöke elmondta: a Fidesz Erős Magyarország programjában minden fontos gazdasági és társadalmi elképzelésük szerepel, így az is, miképpen akarják megvalósítani az adó csökkentését. Hozzátette: tekintélyes adócsökkentést akarnak végrehajtani, s erről tovább folytatják a tárgyalásokat a gazdasági élet szereplőivel. A leendő megállapodásban azonban annak is szerepelnie kell, hogy a csökkentett adót befizetik a vállalkozások.

 

C-PRESS - MNO

 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

cURL error 60: SSL certificate problem: certificate has expired

 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek