Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Környezetbarát iskola, új munkahelyek Cegléden
2008-06-11 10:19
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Környezetbarát iskola, új munkahelyek CeglédenKözel negyedmilliárd forintnyi uniós forrásból újult meg kívül-belül Cegléd egyik külterületi iskolája. Az új tantermekkel és óvodai csoportszobákkal, összesen ezer négyzetméterrel kibővített, és informatikai hálózattal felszerelt Örkény úti általános iskolát és óvodát közel 100 kisiskolás jelenlétében Dobrev Klára, a miniszterelnök felesége adta át. A fejlesztés eredményeként kilenc új munkahely jött létre.

 

 

A Várkonyi István Általános Iskola és Óvoda Örkényi úti tagintézménye egyike annak a 128 óvodának és iskolának, amelyek az I. Nemzeti Fejlesztési Terv (I. NFT) Regionális Fejlesztés Operatív Programja keretében újultak meg összesen 16,6 milliárd forintos uniós támogatással. Az oktatás korszerűsítése az Új Magyarország Fejlesztési Tervnek (ÚMFT) is kiemelt területe, 2013-ig az ország hét régiójában összesen 132 milliárd forint áll rendelkezésre ilyen célokra.

 

Image 

 

A Várkonyi István Általános Iskola és Óvoda Örkényi úti Tagintézményének 35 km2-es beiskolázási körzetében zömében halmozottan hátrányos helyzetű és sajátos nevelési igényű gyermekek élnek. Az iskola tanulóinak 80 százaléka roma származású, így az iskola pedagógiai programja az együttes oktatásra épül annak érdekében, hogy a tanulók teljesítsék a tantárgyak minimális követelményszintjét. A célok megvalósítását korábban a leromlott állagú iskolaépület jelentősen hátráltatta.

 

Környezetbarát iskola, új munkahelyek Cegléden 

 

Ezt felismerve a fenntartó Cegléd Város Önkormányzata pályázat útján keresett forrást az épület korszerűsítésére és kibővítésére. Az I. NFT Regionális Fejlesztés Operatív Program keretében 230 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert el, amelynek felhasználásával az intézményt teljesen felújította és csaknem ezer négyzetméterrel kibővítette. Négy új tanterem és két új óvodai csoportszoba létesült, kialakítottak egy ebédlőt, korszerűsítették a sportudvart és megszépítették az iskola szűkebb környezetét is. Eszközbeszerzésekkel, valamint információs és kommunikációs technológiák telepítésével megteremtették a korszerű és hatékony oktatás tárgyi feltételeit. Az integrált nevelés megvalósítása érdekében aktualizálták a pedagógiai programot, emellett még pedagógusok továbbképzésére is maradt pénz.

 

Környezetbarát iskola, új munkahelyek Cegléden 

 

A Regionális Fejlesztés Operatív Program keretében óvodák és általános iskolák infrastrukturális fejlesztésére kiírt pályázat az I. Nemzeti Fejlesztési Terv legsikeresebb programja volt. Országszerte 128 óvoda, illetve iskola felújítása, bővítése indulhatott el összesen 16,6 milliárd forint vissza nem térítendő uniós támogatással. Az intézmény-korszerűsítési projektek teljes összköltsége meghaladta a 17,6 milliárd forintot. A 2007-2013 között megvalósuló ÚMFT is kiemelt területként kezeli a hazai oktatási feltételek javítását. 2013-ig az egész országban nagyságrendekkel több, csaknem 132 milliárd forint fordítható óvoda- és iskola-felújításra. A pályázatok célja a közoktatási reform támogatása, a minőségi közoktatás megteremtése és a mindenki számára hozzáférhető, korszerű és integrált intézményhálózat kiépítése.

 

C-PRESS - NFÜ

 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Heti Style-Art-Party horoszkóp 2020.június 6-tól 12-ig
  Művészet, szórakozás, látásmód. A 12 csillagjegyre (élet) - művészeknek .
 • Szombati HarmoNet horoszkóp 2020-06-06
  Ma jellemző lesz ránk a jókedv és az optimizmus. Erőnk teljében leszünk, nem rettenünk vissza a máskor nehéznek tűnő feladatoktól sem. Talán csak a türelemnek leszünk híján: nem kedveljük az aprólékos teendőket. Ma májunk kerül előtérbe, egészségünk szempontjából. Májunkat sokáig tudjuk gyilkolni, anélkül, hogy bármilyen látható jele lenne a károsodásnak. Statisztikai adatok szerint évente átlagosan 4 kg! méreganyagot, színezőanyagot viszünk be a szervezetünkbe.
 • Mi van ma, mi van ma? Piros pünkösd napja!
  Mit ünneplünk pünkösdkor? A keresztény hagyomány szerint Jézus a feltámadása utáni negyvenedik napon tért vissza a mennybe. Az apostolokat kérte, hogy maradjanak együtt, és várják a Szentlelket, Isten küldöttjét, mert el fog jönni. A feltámadás után ötven nappal eljött a Szentlélek, az apostolok a nép elé álltak, és Krisztust hirdették.
  image
 • Heti Style-Art-Party horoszkóp 2020.május 30-tól június 5-ig
  Művészet, szórakozás, látásmód. A 12 csillagjegyre (élet) - művészeknek .
 • Szombati HarmoNet horoszkóp 2020-05-30
  Ma a módszeres, összeszedett munka ideje van. Akár a kertünkben, akár lakásunkban rendet tehetünk, nem csalódunk majd az eredményben. Bár lassabban haladunk, de mindenre kiterjed a figyelmünk. Jól tesszük, ha odafigyelünk a táplálkozásunkra. Ha lehet, akkor részesítsük előnyben a könnyű, ám tápláló ételeket, például a zöldségféléket, amelyek nem terhelik meg annyira a gyomrunkat. Ma kerüljük a veszekedést, ne szítsunk feszültségeket!
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek