Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Kamera tört a Magyar Gárda elleni tüntetésen
2008-06-09 10:29
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Kamera tört a Magyar Gárda elleni tüntetésenÖsszetört egy ellentüntető kamerája, amikor vitába keveredett a Magyar Gárda demonstrációjának résztvevőivel Nyíregyházán. A szélsőjobboldali szervezet gyűlése közelében zajló ellentüntetés résztvevője a másik gyűlést kamerázta. A rendőrség ismeretlen tettes ellen indított eljárást rongálás miatt.

 

 

A két demonstráció egymástól alig 80 méterre volt, a vita elfajulását rendőrök akadályozták meg. A gárda gyűlésén egy helyi fideszes önkormányzati képviselő is szavalt verset.

 

Kisebb incidens történt az egy időben tartott Magyar Gárda ellenes demonstráción és a Trianon-megemlékezésen vasárnap Nyíregyházán. Az egyik romaszervezeti tisztségviselőnek a Nemzeti Őrsereg négy tagja összetörte a videokameráját. A Hátrányos Helyzetű Emberekért Alapítvány elnöke, Pongó Ernő a nyíregyházi I. világháborús emlékműnél akart felvételeket készíteni a Jobbik, a Magyar Gárda és a Nemzeti Őrsereg által szervezett, a trianoni békekötésre emlékező rendezvény résztvevőiről. Az őrsereg tagjai azonban ezt meg akarták akadályozni, és tönkretették a kameráját. A rendőrök gyorsan közbeléptek, az ügy hétfőn a helyi kapitányságon folytatódik.

 

Pongó Ernő szerint az őrsereg négy tagja szidalmazta, amit ő viszonzott, majd meg akarták ütni, de elhajolt, így a kezében lévő kameráját találták el, amit elejtett és összetört az aszfalton. Gyüre Csaba, a Jobbik szabolcsi elnöke szerint a roma alapítvány vezetője "provokálta a rendezvény biztosítását végző Nemzeti Őrsereg tagjait, akik ennek ellenére nem bántották, nem nyúltak hozzá, ő ejtette rá a videokameráját az egység tagjaira, még az is feltételezhető, hogy szándékosan".

 

Fülöp Gergely, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője közölte: a nyíregyházi kapitányság rongálás miatt ismeretlen tettes ellen indított eljárást. A nyomozás során vizsgálják a helyszínen készült
videofelvételeket, köztük az összetört kameráét is.

 

A gárda-ellenes demonstrációt a Vitéz Klub és a Zsutindo Drom Roma Alapítvány rendezte. Százan gyűltek össze, nyolcvan méternyire a tér másik részén folyó Trianon-megemlékezéstől. A tiltakozók "Trianon nekünk is fájó, de ne a gárda képviselje", "Nem kérünk a gárdisták védelméből", "Nem félünk" és "Elég a fasizmusból" feliratú táblákat emeltek a magasba. A gárda valamivel több mint 300 fős gyűlésén többek között pártja parlamentbe jutásáról és terveiről beszélt Vona Gábor Jobbik-elnök.

 

A gárdaellenes demonstráción a tiltakozó beszédek után cigány zenés, táncos műsor kezdődött. Ekkor tíz felháborodott civil ruhás fiatal indult meg a másik tüntetésről, hogy "csendre bírják a mulatókat". A rendőrök állították meg őket azzal, hogy "a rendőrség mindkét tábor szervezőinek felajánlotta, hogy időpontban térjenek ki egymás elől, de erre nem voltak hajlandók, így el kell tűrniük, ha netán zavarnák egymást".

 

A Trianon-megemlékezésen részt vett a Fidesz egyik helyi önkormányzati képviselője, Tirpák György is, aki verset mondott, majd koszorút helyezett el az I. világháborús emlékműnél. A nyíregyházi önkormányzatot vezető MSZP-SZDSZ-függetlenek-koalíció nevében Lengyel Károly független helyi képviselő vasárnap közleményben elhatárolódott Tirpáktól, mondván, a fideszes politikus "nem a helyhatóság közgyűlésének hivatalos álláspontját képviselte".
   
A közgyűlés többsége - a helyi cigány kisebbségi önkormányzat kérésére - még tavasszal hozott határozatában elhatárolódott a gárda és az őrsereg minden tevékenységétől. A gárdaellenes demonstráción fel is szólalt Lengyel Károly.

 

C-PRESS - Origo

 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Heti Style-Art-Party horoszkóp 2020.június 6-tól 12-ig
  Művészet, szórakozás, látásmód. A 12 csillagjegyre (élet) - művészeknek .
 • Szombati HarmoNet horoszkóp 2020-06-06
  Ma jellemző lesz ránk a jókedv és az optimizmus. Erőnk teljében leszünk, nem rettenünk vissza a máskor nehéznek tűnő feladatoktól sem. Talán csak a türelemnek leszünk híján: nem kedveljük az aprólékos teendőket. Ma májunk kerül előtérbe, egészségünk szempontjából. Májunkat sokáig tudjuk gyilkolni, anélkül, hogy bármilyen látható jele lenne a károsodásnak. Statisztikai adatok szerint évente átlagosan 4 kg! méreganyagot, színezőanyagot viszünk be a szervezetünkbe.
 • Mi van ma, mi van ma? Piros pünkösd napja!
  Mit ünneplünk pünkösdkor? A keresztény hagyomány szerint Jézus a feltámadása utáni negyvenedik napon tért vissza a mennybe. Az apostolokat kérte, hogy maradjanak együtt, és várják a Szentlelket, Isten küldöttjét, mert el fog jönni. A feltámadás után ötven nappal eljött a Szentlélek, az apostolok a nép elé álltak, és Krisztust hirdették.
  image
 • Heti Style-Art-Party horoszkóp 2020.május 30-tól június 5-ig
  Művészet, szórakozás, látásmód. A 12 csillagjegyre (élet) - művészeknek .
 • Szombati HarmoNet horoszkóp 2020-05-30
  Ma a módszeres, összeszedett munka ideje van. Akár a kertünkben, akár lakásunkban rendet tehetünk, nem csalódunk majd az eredményben. Bár lassabban haladunk, de mindenre kiterjed a figyelmünk. Jól tesszük, ha odafigyelünk a táplálkozásunkra. Ha lehet, akkor részesítsük előnyben a könnyű, ám tápláló ételeket, például a zöldségféléket, amelyek nem terhelik meg annyira a gyomrunkat. Ma kerüljük a veszekedést, ne szítsunk feszültségeket!
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek