Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image
Az MCF Roma Összefogás Párt közleménye
2008-06-05 14:20
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Az MCF Roma Összefogás Párt közleményeMinden gyermek egyforma! A polgármesterek ne keltsenek hangulatot a romák ellen!
Közmunka helyett tartós foglalkoztatottságot biztosító képzések és programok kellenek.
Az MCF felszólítja az OCÖ-t, hogy tárgyaljon a munkaügyi kormányzattal.
Az elmúlt hetekben a média számos településről adott hírt arról, hogy egyes polgármesterek és önkormányzatok a szociális támogatások kifizetését újabbnál újabb feltételekhez kötik. Más hírek arról szólnak, hogy országgyűlési képviselők megvonnák a 3. és ez utáni gyermekek után járó családi pótlékot. Az ilyen, törvénybe ütköző, vagy szerzett jogokat sértő intézkedéseket és kezdeményezéseket az MCF Roma összefogás Párt elítéli. 
    
A MCF Roma Összefogás Párt határozottan elítéli azokat a hangokat, amelyek a hazai cigányságot a társadalmi ellátórendszerek egyedüli haszonélvezőjeként tüntetik fel. Ellenzünk minden olyan javaslatot, amely kimondva, kimondatlanul a cigányság ellen irányul, a roma emberek és gyermek ellen kelt hangulatot és ezzel olajat önt a Magyar Gárda által keltett gyűlöletmáglyák tüzére. Nem támogatunk egyetlen olyan javaslatot sem, amely a elvesz a legszegényebbektől, vagy a társadalom peremére szorítja (a munkából, az oktatásból, valamint a szociális ellátó rendszerből) a legkiszolgáltatottabbakat, s köztük a romákat. 
    
Felszólítjuk a polgármestereket és országgyűlési képviselőket, hogy népszerűséghajhász javaslataikat szakmailag alapozzák meg, pl. hatékonyságvizsgálatokkal, és vázolják azt is, hogy más társadalmi csoportoktól milyen áldozatvállalást kérnek. Ne a szegényeken és kiszolgáltatottakon kezdjék a spórolást! 
    
Miközben a legszegényebbekért emeljük fel hangunkat, látjuk, és érezzük a szociális rendszer átalakításának szükségességét. Az MCF Roma Összefogás Párt azonban nem a büntető célzatú átalakítást támogatja. Eddigi javaslataink is a tartós munkahelyek létrehozása és a cigányság foglalkoztathatóságának javításának irányába hatnak, hiszen csak ez hozhat tartós megoldást a cigányság társadalmi helyzetének javulásában. A napvilágra került javaslatok zöme a közmunkára alapoz, amely tűzoltó munkának és látszatintézkedésnek megfelel, de hosszú távon a munkából és szociális ellátásból kieső családok számára nem biztosít társadalmi egzisztenciát és biztos megélhetést. 
    
Az MCF Roma Összefogás Párt sürgős egyeztetésre szólítja fel az Országos Cigány Önkormányzatot a kormányzat illetékes szakminisztereivel.
A Munkaerő piaci Alap és egyéb alapok, hazai és uniós foglalkoztatási források felhasználását újból az asztalra kell tenni, eredményességüket, hatékonyságukat újra felül kell vizsgálni, és olyan intézkedéseket hozni, amelyek a tartós foglalkoztatást segítik elő.


Balog József 
MCF elnökhelyettes
Az MCF Roma Összefogás Párt közleménye 
A népi hiedelem szerint Balogh József az OCÖ
és a Roma Összefogás Párt elnök-helyettese elvégezte
a 8. osztályt, így lehet, hogy végleg bezár a tudós klub. 

C-PRESS megjegyzés:

Balogh József az MCF Roma Összefogás Párt elnök-helyettese felszólítja a pártja és az OCÖ elnökét a munkára, egyeztetésre.

Egyben sajátmagát is, hisz Balogh József az MCF „civil” szervezetének és az OCÖ -nek is elnök-helyettese.

Saját magának is írt közleményt? Jó kis postai költséget lehet így elszámolni?

De komolyan…

Ha jól értjük, akkor saját magukkal fognak kiegyezkedni és megegyezni, mint eddig is tették a romák nevében, de a romák nélkül.

Így biztos nem lesz ellenvélemény, mivel az ember magával és kenyéradógazdájával ritkán kerül ellentmondásba.

De ha az a cél, hogy a Roma Összefogás pártot ismét nevetségessé tegyék, vagyis saját magukat, - mint tették azt a 2006-os országgyűlési választáson, az elért 0. 08%-os eredményükkel, - akkor nincs akadály, ismét szabad utat adnak a cigányok a beégésetekre. Hajrá Balogh Józsi, Hajrá Kolompár Orbán, szorítunk nektek – sikeres legyen az egyezkedés az érvelés és az árverés… Most, mit is árultok ki, hogy nem az OCÖ nevében álltok ki - amire igaz, hogy kétes mandátumot kaptatok, de mondjuk így inkább, hogy megcsíptétek a lehetőséget, mert adtatok, fizetettek és kaptatok -  a cigányokért.

 

Azt már nem is merjük gondolni, hogy ismét a cigányokat beszeretnétek terelni a roma karán pártba OCÖ közpénzen, mint annak idején - ez távol áll tőlünk...

 

 

Vajon, most mi a megszólalás és közlemény célja  Balogh Józsefnek, aki OCÖ státuszból sok széket bitorol és magasan képzett társelnök, ahol mindig Kolompár Orbán az elnök!?

 

C-PRESS - MTI

  

 

2017201620152014201320122011201020092008200720062005

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Heti Style-Art-Party horoszkóp 2020.június 6-tól 12-ig
  Művészet, szórakozás, látásmód. A 12 csillagjegyre (élet) - művészeknek .
 • Szombati HarmoNet horoszkóp 2020-06-06
  Ma jellemző lesz ránk a jókedv és az optimizmus. Erőnk teljében leszünk, nem rettenünk vissza a máskor nehéznek tűnő feladatoktól sem. Talán csak a türelemnek leszünk híján: nem kedveljük az aprólékos teendőket. Ma májunk kerül előtérbe, egészségünk szempontjából. Májunkat sokáig tudjuk gyilkolni, anélkül, hogy bármilyen látható jele lenne a károsodásnak. Statisztikai adatok szerint évente átlagosan 4 kg! méreganyagot, színezőanyagot viszünk be a szervezetünkbe.
 • Mi van ma, mi van ma? Piros pünkösd napja!
  Mit ünneplünk pünkösdkor? A keresztény hagyomány szerint Jézus a feltámadása utáni negyvenedik napon tért vissza a mennybe. Az apostolokat kérte, hogy maradjanak együtt, és várják a Szentlelket, Isten küldöttjét, mert el fog jönni. A feltámadás után ötven nappal eljött a Szentlélek, az apostolok a nép elé álltak, és Krisztust hirdették.
  image
 • Heti Style-Art-Party horoszkóp 2020.május 30-tól június 5-ig
  Művészet, szórakozás, látásmód. A 12 csillagjegyre (élet) - művészeknek .
 • Szombati HarmoNet horoszkóp 2020-05-30
  Ma a módszeres, összeszedett munka ideje van. Akár a kertünkben, akár lakásunkban rendet tehetünk, nem csalódunk majd az eredményben. Bár lassabban haladunk, de mindenre kiterjed a figyelmünk. Jól tesszük, ha odafigyelünk a táplálkozásunkra. Ha lehet, akkor részesítsük előnyben a könnyű, ám tápláló ételeket, például a zöldségféléket, amelyek nem terhelik meg annyira a gyomrunkat. Ma kerüljük a veszekedést, ne szítsunk feszültségeket!
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek