Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Villás Lajos: Okányból a mokányok.
2008-06-04 15:30
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
        Lehullnak a téli havak,A közel múltban három okányi férfi felvételét kérte a Magyar Gárdába. Felvételüket tudomásul vették, és mindhárom személyt felvették a tagjelöltek listájára. Ha a Gárda előírásainak " követelményeinek " megfelelnek, akkor már októberben részt vehetnek az ünnepélyes avatáson. Ők lesznek az "okányi mokányok"!

 

 

               „Lehullnak a téli havak,
               Hegyet, völgyet beborítnak,
               Elmehetsz már csorró árva
               Mezítláb a nagyvilágba..."

Masírozik a Magyar Gárda. Ott, és akkor, amikor úgy gondolják vezetőik, hogy valamely község roma lakosságát vélt, vagy valós okok miatt meg kell félemlíteni.

Volt már ilyen a történelemben, egy jó fél évszázaddal ezelőtt. Németországban a barna ruhások, - pártkatonák - kis hazánkban pedig az Árpád sávos nyilaskeresztes fajmagyarok... Mindegy minek nevezzük Őket. Aljas szándékaikat nagyon rövid idő alatt kimutatták, és mert egységet alkottak, a politikában is előbb - utóbb teret kaptak. A Magyar Gárda formaruhája, megjelenési formája, az egyik szélsőjobbos párthoz való kötődése pedig igen csak hasonlít azokra, akik népellenes bűnöket követtek el egykoron Magyarországon. Tudjuk kik voltak ezek az emberek. Sokan a megtévesztettek közül, de sajnos még többen a gazemberek, a rablók, a köztörvényes bűnözők alkották annak a szervezetnek a magját. A Magyar Gárda tagjairól is jelent meg itt-ott egy-egy írás arról, hogy melyik vezető milyen köztörvényes bűncselekmény miatt volt elítélve, vagy indítottak ellenük eljárást. Az egyszerű tagokról még nem írt a média, de erős a gyanúm, hogy a sok „árja kinézetű, fajvédő" fiatal között megbújhat jó néhány erőszakos, garázda jellegű bűncselekményben részt vevő egyén is.

Mégis ők azok, akik Kerepesen felvonultak 10 - 14 éves gyerekek ellen, akik az iskolában „ randalíroztak „ - ezért aztán magán tanulók is lettek. Ezek a vezetők és vonultak fel kisközségekben, romák lakta településeken. Erődemonstrációt tartottak, számítva arra, hogy puszta jelenlétük is félelmet kelt. Igen félelmet keltett az idősekben, akik megjárták a háború poklát, vagy részük volt abban a meghurcolásban, amit a nyilasok tettek, - akik ugye „fajmagyarok" voltak. Aztán sikerült megfélemlíteni a kisgyermekes anyákat, akik könnyes szemmel féltve bújtatták csemetéiket a ház legtávolabbi zugába, vagy netán a közeli erdőbe... Szép, bátor tett volt tőlük.

Menetelnek a fiúk, és menetelnek a leányok. Úgy egyébként szépek, szemre valóak. Ha nem egy kisebbség ellen vonulnának, és tényleg a gyomot irtanák, még szimpatizálnék is velük. De nem! Ők eddig egy szál parlag füvet sem húztak ki a földből! Ők csak menetelnek, gyűjtik az erőt, és sajnos egyre többen állnak be közéjük.

Okányban nem ismerik azt a népdalt, amelyből a néhány sort idéztem. Pedig ott is romák élnek, a hagyomány pedig ugyan az, mint az ország más részében. Úgy látszik arról a környékről egyetlen cigány embert sem deportáltak, senkit nem vittek halál táborba, mindenki maradhatott a kunyhójában, karosszékből nézték, ahogy a zsidókat és cigányokat a nyilasok összegyűjtik, és a vágó hídra hurcolják... Ők erről, ott Okányban nem hallottak.

Keresztes Zoltáén, ifj.Keresztes  Zoltán és Balogh Levente állítólag cigányok. Furcsa lehet a lelkiviláguk, ha felvételüket kérték abba a szervezetbe, amelyik épen ellenünk masírozik időnként, gyermekeinket, asszonyinkat fenyegetik, és ezzel még híveket is szereznek.

Ti, ott Okányban!!!  Vonulnátok a testvéretek, a családotok, a rokonaitok ellen? Mire számítotok? Talán ti másabbak vagytok? Vagy azt hiszitek, hogy bárd, amely egykor lesújtott az üldözöttekre, az árulókat megkíméli? Mert ha ti romák vagytok, akkor nyugodtan kimondhatom, hogy egyben népetek árulói is vagytok. Szövetkezni azokkal, akik nyíltan kimondják, hogy csak a „ halott cigány a jó cigány „.... Énekelnek erről, és ezt még egy nemzetközi portálra is feltették.

Kezet fogni azokkal, akik nem titkoltan fajgyűlölők, és jelvényeikben - bár árnyaltan - azt a bizonyos nyilaskeresztet viselik.

A Magyar Gárda működésének, tevékenységének vizsgálata folyik a Fővárosi Bíróságon. Ott már megmutatták, hogy nem igazán erősségük a törvény tisztelete. A független magyar bíróság majd dönt arról, hogy törvényesen, vagy törvénytelenül tevékenykednek... A bíróság ítéletét elfogadom, mert tisztelem a törvényeket...  Csak szeretném látni ezeket a fiatalokat formaruhában, vagy csak egyszerű „melós cuccban" parlagfüvet, vagy szeméthalmot eltakarítani...

Ti pedig ott, „okányi mokányok"!

Veletek majd elbeszélgetnek, kifaggatnak, életutatokat kielemzik, megvitatják. Lehet, hogy felavatnak, és legközelebb Ti is vonultok a testvéreitek, nagyszüleitek, barátaitok, ismerőseitek ellen...  Mert Ti ott Okányban, .......

2008. októberben, amikor az újabb avatás lesz, felhangzik majd a vezényszó.

Mokány raj vigyázz!!! Eskűű - höz !!!  És az okányi mokányok" tekintetüket az égre emelve tesznek fogadalmat.

Lelketek rajta!

Villás Lajos

Budapest, 2008. június 2.

C-PRESS

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Heti Style-Art-Party horoszkóp 2020.június 6-tól 12-ig
  Művészet, szórakozás, látásmód. A 12 csillagjegyre (élet) - művészeknek .
 • Szombati HarmoNet horoszkóp 2020-06-06
  Ma jellemző lesz ránk a jókedv és az optimizmus. Erőnk teljében leszünk, nem rettenünk vissza a máskor nehéznek tűnő feladatoktól sem. Talán csak a türelemnek leszünk híján: nem kedveljük az aprólékos teendőket. Ma májunk kerül előtérbe, egészségünk szempontjából. Májunkat sokáig tudjuk gyilkolni, anélkül, hogy bármilyen látható jele lenne a károsodásnak. Statisztikai adatok szerint évente átlagosan 4 kg! méreganyagot, színezőanyagot viszünk be a szervezetünkbe.
 • Mi van ma, mi van ma? Piros pünkösd napja!
  Mit ünneplünk pünkösdkor? A keresztény hagyomány szerint Jézus a feltámadása utáni negyvenedik napon tért vissza a mennybe. Az apostolokat kérte, hogy maradjanak együtt, és várják a Szentlelket, Isten küldöttjét, mert el fog jönni. A feltámadás után ötven nappal eljött a Szentlélek, az apostolok a nép elé álltak, és Krisztust hirdették.
  image
 • Heti Style-Art-Party horoszkóp 2020.május 30-tól június 5-ig
  Művészet, szórakozás, látásmód. A 12 csillagjegyre (élet) - művészeknek .
 • Szombati HarmoNet horoszkóp 2020-05-30
  Ma a módszeres, összeszedett munka ideje van. Akár a kertünkben, akár lakásunkban rendet tehetünk, nem csalódunk majd az eredményben. Bár lassabban haladunk, de mindenre kiterjed a figyelmünk. Jól tesszük, ha odafigyelünk a táplálkozásunkra. Ha lehet, akkor részesítsük előnyben a könnyű, ám tápláló ételeket, például a zöldségféléket, amelyek nem terhelik meg annyira a gyomrunkat. Ma kerüljük a veszekedést, ne szítsunk feszültségeket!
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek