Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

3 szavazattal nyertek a választáson
2008-06-04 14:23
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
3 szavazattal nyertek a választásonA Magyarországi Cigányok Független Érdekvédelmi Szövetsége három szavazattal megnyerte a vasárnap tartott, Veszprém megyei időközi cigány kisebbségi választást a Lungo Drommal szemben. Ezt a győztes szervezet elnöke közölte az MTI-vel.

  

 

Azért kellett a dunántúli megyében időközi választást tartani, mert a Veszprém Megyei Cigány Kisebbségi Önkormányzat február 7-i testületi ülésén a Lungo Drom egyik képviselője az érdekképviselet feloszlatását javasolta, amit akkor 5-4 arányban el is fogadtak. A törvény szerint négy hónapon belül időközi választást kellett kiírni, így azt az Országos Választási Bizottság június 1-jére tűzte ki.

 

A törvény szerint az a jelölő szervezet állíthatott listát, amely a megyében a megválasztott elektorok legalább tíz százalékát jelöltként állította a települési kisebbségi önkormányzati választáson. A 2006-os kisebbségi önkormányzati választás eredménye szerint erre a Magyarországi Cigányok Független Érdekvédelmi Szövetsége, valamint a Lungo Drom Országos Cigány Érdekvédelmi és Polgári Szövetsége volt jogosult.

 

Kozák János, a győztes szervezet elnöke a még nem hivatalos eredményeket tudatva az MTI-nek hétfőn elmondta: Veszprém megyében 36 települési kisebbségi önkormányzat működik összesen 170 cigány képviselővel. Az időközi választáson 162 képviselő adta le szavazatát, azok közül mindössze egy volt rontott. A Lungo Drom 79 szavazatot, míg a tavaly márciusban, az országos és területi választásokon is nyertes szervezet 82 voksot kapott.

 

A kilencfős testületben így a Lungo Dromnak négy, a Magyarországi Cigányok Független Érdekvédelmi Szövetségének öt mandátuma lett. Mindkét szervezetben színeiben egy-egy új képviselő kapott mandátumot az előző testület összetételéhez viszonyítva.

 

A szervezet elnöke, aki az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) elnökhelyettese is, az MTI-nek azt is elmondta, hogy a megyei cigány kisebbségi önkormányzat elnökének fiát, Ifj. Kozák Jánost jelölik, aki korábban is elnök volt és szintén tagja az OCÖ-nek.

 

Kozák János közölte: szervezetük együttműködési megállapodást köt a megye 36 kisebbségi önkormányzatával és összefogást ajánl a Lungo Drom képviselőinek is annak ellenére, hogy azok korábban kijelentették: nem tudnak együttműködni a testület többi tagjával.

 

Hozzátette: a Magyarországi Cigányok Független Érdekvédelmi Szövetsége a megye 70 százalékában megnyerte a kisebbségi önkormányzati választást és az ő jelöltjeik kapták a legtöbb mandátumot, így a Lungo Drom képviselőinek "el kell fogadniuk, hogy harmadszorra is alulmaradtak".

 

C-PRESS - HírExtra

 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

cURL error 60: SSL certificate problem: certificate has expired

 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek