Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Csongor Anna tulajdonos, érdemi választ nem adott - C-PRESS jegyzet + dokumentumok
2008-04-29 16:01
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése

Tisztelt szerkesztőség!

Csongor AnnaAz Autonómia Alapítvány nem a Rádió C fenntartója, hanem az azt működtető kht hattagú tulajdonosi testületének egyik tagja.
Az 1 %-ot ilyen minőségében gyűjti a rádió számára. 

 

 

 

A testület döntése szerint a rádió hosszú távú működtetését biztosító konkrét írásbeli vételi ajánlatokat napirendjére tűzi.

 

Emlékezetem szerint a rádió fennállása óta ilyen ajánlat nem érkezett.

 

Miután Láng Judit Anna közölte velem, hogy számos helyen feljelentette a rádiót és annak ügyvezetőjét, a tulajdonosi testület amellett, hogy felkérte az ügyvezetőt a levélben foglalt kijelentések tisztázására, megvárja, amíg a vizsgálatok eredményéről értesítést kap, mert véleményt csak így tud formálni.

 

Addig is zárjuk a múlt évet, várjuk a mérleget és a könyvvizsgáló jelentését, amúgy meg bízunk abban, hogy mint eddig, úgy ezután is rendben lezárul az előző év, és reméljük, hogy a költségvetési támogatás kedvező pályára helyezi a rádiót.

 

Üdvözlettel:

 

Csongor Anna

igazgató

Autonómia Alapítvány

1137 Budapest, Pozsonyi út 14. II. 9.

2376020/2376029

www.autonomia.hu

 

C-PRESS jegyzet:

 

Csongor Anna, alkalmanként a Rádió C többségi tulajdoni része felett rendelkező tulajdonos a C-PRESS kérdéseire érdemben nem válaszolt. A C-press birtokába jutott eredeti dokumentumokból - hangfelvétel, jegyzőkönyv - kiderül, hogy egyedül befolyásolta Fátyol Tivadar vezetői megbízatásának meghosszabbítását annak ellenére, hogy vezetői alkalmasságával és magatartásával kapcsolatosan súlyos vádak és kifogások - közöttük törvénysértések gyanúja - jutottak a tulajdonosi testület tudomására.

 

A cigányok rádiójaként reklámozott Rádió C tulajdonosi összetétele 4:2  arányt mutat a „magyarok" javára.

 

A Rádió C tulajdonosai:

 

- az Autonómia Alapítvány, 1 tulajdoni rész birtokosa, képviseli:Csongor Anna igazgató,

- Csongor Anna,1 tulajdonosi rész birtokosa,

- Tóth István György 1 tulajdonosi rész birtokosa,

- Németh Vladimír 1 tulajdonosi rész birtokosa,

- Farkas Tibor 1 tulajdonosi rész birtokosa,

- Dr. Lázok Tibor 1 tulajdonosi rész birtokosa.

 

A 2006. december 15-én tartott tulajdonosi testületi ülés napirendjén szerepelt többek között az éves szakmai és pénzügyi beszámoló elfogadása. Az írásos beszámolók azonban nem készültek el. Nem volt főkönyv, amelynek elkészítése törvényes kötelessége minden gazdálkodó társaságnak. A főkönyv teszi követhetővé, ellenőrizhetővé a gazdálkodás dokumentumaként a közpénzeket is jelentős mértékben felhasználó társaság éves pénzügyi tevékenységét és a gazdálkodás szabályszerűségének és törvényességének, valamint eredményességének vizsgálatát. A hangfelvételen a rádió könyvvizsgálója állapítja meg a törvényi előírás megsértését.

 

Az ülésen Fátyol Tivadar szóban (!) tájékoztatta a jelen lévő tulajdonosokat a Rádió C súlyos adósságainak felhalmozódásáról, de elhallgatta a tulajdonosok előtt a több milliós bértartozást, a megbízási díjak, adók, járulékok kifizetetlenségét, amely elviselhetetlen feszültség forrássá vált időközben a rádióban. Ezt az állapotot terhelte tovább az igazgató megalázó, trágár, elfogadhatatlan és megengedhetetlen vezetői magatartása.

 

Fentiek ismeretében dr. Lázók Tibor tulajdonos, aki a távollévő Farkas Tibor tulajdonos szavazati jogát is képviselte, egyértelműen elutasította a vezetők megbízatásának meghosszabbítását, és felhívta a figyelmet a vezetők szakmai alkalmatlanságára.

 

Az ülésen résztvevő két tulajdonos öt szavazattal rendelkezett a hatból. Csongor Anna a sajátján kívül képviselte az Autonómia Alapítványt és Tóth István György szavazatát, azaz a hatból három szavazattal bírt. Németh Vladimír nem vett részt az ülésen, szavazati jogát nem ruházta át senkire.

 

A tulajdonosi testület ilyen előzményekkel fogadta el a beszámolót, majd később a vezetői megbízatás meghosszabbításáról is döntött.

 

A döntésekben Csongor Anna határozta meg mindvégig a végeredményt, a romák által alkalmatlannak ítélt Fátyol és Ignácz további ámokfutását a rádió c-ben. Csongor döntése megértette velük, hogy azt tesznek a rádióban, amit akarnak. Bevezethetik és fenntarthatják az előző rendszerre, a diktatúrára jellemző önkényeskedést, a cenzúrát, azt, hogy úgy bánhatnak a dolgozóikkal, mint a rabszolgákkal, mert teljes védelmet élveznek Csongor Anna személyében és szándékaiban is.

 

Csongor Annának mi a szándéka a cigányok rádiójával?

Ha Önök közül tudja ezt valaki, írja meg a C-Press-nek, hogy megtudják a romák és a magyarok is a valót.

 

A C-Press ismét közzé tesz néhány újabb dokumentumot, hogy segítse a kialakult helyzet megértését.

 

Image

- a sikertelen újraválasztás után, Fátyol saját maga kéri a tulajdonosoktól körlevél formájában, hogy beszámoló és taggyűlés nélkül hosszabbítsák meg neki és Ingácznak a szerződését.

 

Image

- dr. Lázok Tibor tulajdonos írásban és személyesen is megadja a választ Fátyolnak, hogy NEM támogatja az újraválasztásukat.

 

Image

- Csongor Anna a tulajdonosok felé írt körlevele - téma: Láng Judit levelében megírt szakmai és pénzügyi visszásságok - kivizsgálása, 2 javaslattal.

 

Image

- Fátyol él is a második javaslattal és maga védelmében le is írja, hogy nincs semmi probléma, minden rendben.

 

Érdekes helyzet, hogy a C-Press már ismeri Fátyol Tivadar válaszát, míg Csongor Anna még mindig várja az ügyvezető levelét és annak tartalmát.

 

Idézet Csongor Anna leveléből:

 

 „Miután Láng Judit Anna közölte velem, hogy számos helyen feljelentette a rádiót és annak ügyvezetőjét, a tulajdonosi testület amellett, hogy felkérte az ügyvezetőt a levélben foglalt kijelentések tisztázására, megvárja, amíg a vizsgálatok eredményéről értesítést kap, mert véleményt csak így tud formálni."

 

Reméljük, hogy most már Csongor Annának is minden világos és rájön, hogy nem illik C-PRESS Hírügynökséggel valótlan információt közölni.... és most ha javasolhatjuk -  a barnuljunk együtt helyett, - mondja a magyar tulajdonosi társaknak, hogy piruljunk együtt!...

 

A rendelkezésünkre bocsátott dokumentumokat folyamatosan közöljük, az újabb videó-interjúkkal együtt.  

 

 

Kérdésünk ismét a következő: Mennyi vallomás és dokumentum kell még ahhoz, hogy Fátyol és vezetőtársai megszégyenítés nélkül elhagyják a Rádió C-t, és a tulajdonosok levonják személyükre és tevékenységükre nézve is a megfelelő konzekvenciákat?

 

Ezért, megismételjük felhívásunkat:

 

A C-PRESS Hírügynökség felhívással fordul azokhoz a volt és jelenlegi Rádió C-s munkatársakhoz, hogy jelentkezzenekAz email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges   e-mail címen a C-Press-nél, - ha be voltak jelentve, ha nem -, hogy a jogos, de mind eddig kifizetetlen munkabérüket végre megkaphassák!

Jogos követelésüket összesítve felterjesszük az Oktatási és Kulturális Minisztérium, illetve a kormány elé, mert úgy gondoljuk, az állandó működési  bizonytalanság, a munkatársak megalázó kizsákmányolása és létbizonytalanságban tartása  egyenes  út a rádió szakmai és emberi -vezetői -lesüllyedéséhez, amit a roma társadalom nem fogadhat el, ha a nevében működtetik a Rádió C- t.

 

A roma közélet presztízse, önbecsülése és önvédelmi képessége a kérdés és a tét.

 

Kapcsolódó anyagok:

 

 

C-PRESS Hírügynökség

 

 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Tanító pofonok - Így ne legyél ezotroll
  Ne aggódj, nem Makarenkó előtt akarok főt hajtani! Sallert sem ígérek senkinek, még annak sem aki egyébként megérdemelné, mert mi van, ha mégsem az a legjobb megoldás? A tanító pofon ugyanis létezik, de én nem helyeslem. Ettől ő még köszöni szépen jól van. Sőt, a sok ezónyálon csúszó spiricsiga még kiemelt figyelmével eteti is a pofonosztókat. Bocs, én nem állok be a sorba. Nem kérem a pofont és oda állok amellé, aki a pofont kapja. Elterjedt egy eléggé idealista, félre...
  image
 • Szombati HarmoNet horoszkóp 2020-06-20
  Ma érzékenyebbek leszünk a megszokottnál, ezért könnyebben megsértődünk. Vigyázzunk jobban egymás lelkére, mert a ma ejtett sebek nehezebben gyógyulnak. Ne ma provokáljunk veszekedéseket! Ma érzékenyebb a gyomor területe, ne végezzünk operációkat ezen a területen! A gyomorproblémák, emésztési problémák gyakran javulnak, ha néhány napig csak zöldségfélét fogyasztunk. A gyümölcskúrák nem túl jók, hiszen savasítanak.
 • Pénteki HarmoNet horoszkóp 2020-06-19
  Ma érzékeny hangulatban leszünk, mindent a szívünkre veszünk. Akár ok nélkül is megsértődünk. A békülés nehéz lesz, inkább duzzogva vonulunk félre. Nincsenek ínyünkre az új helyzetek, új arcok. Ma azt tapasztalhatjuk, hogy felszaporodik a víz szervezetünkben. Néhány kilóval többet mutat a mérleg, de nem kell pánikba esnünk, hiszen ez nem valódi súlygyarapodás. Megtehetjük, hogy csalánteát iszunk, - kúraszerűen ? hat héten keresztül.
 • Csütörtöki HarmoNet horoszkóp 2020-06-18
  Ma már nyugodtabb hangulatban leszünk, - nyoma sincs már bennünk a tegnapi feszültségnek. Türelmesen dolgozunk, és az sem ráz meg nagyon, ha sok munkával kell megbirkóznunk. Ma érzéki hangulatban leszünk, így minden olyan szépségápolási praktikát élvezünk, amely egyben kellemes is. Jó ötlet egy finom masszázs, s ha már masszíroztatunk, akkor kérjük meg a masszőrt, hogy tápláló krémmel végezze a műveletet!
 • Szerdai HarmoNet horoszkóp 2020-06-17
  Ma már lassabbak leszünk, eltűnik a tettre készség. Több időre van szükségünk a munkahelyi teendőkhöz, lassabban érünk be reggel. Érdemes korábban kelnünk, hogy mégis mindenre legyen idő. A mai nap egészségügyi problémája a fogak érzékenysége lehet. A fogfájás, rosszindulatú gócok sok más problémának lehetnek előidézői a szervezetben. Gyulladásos folyamatok, hajhullás alakulhatnak ki következményképpen.
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek