Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

C-PRESS nyílt levele Csongor Annának, az Autonómia Alapítvány elnökének
2008-04-13 23:44
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése

Tisztelt Elnök Asszony! 

Láng JuditA birtokunkba jutott levél alapján keressük meg Önt, és várjuk megtisztelő válaszát a C-Press kérdéseire. A helyzet finoman szólva is kritikus. A levelet Önnek is megküldték ez év február közepén, de választ eddig nem kapott rá a panaszos. (Csak telefonos fenyegetést és zsarolást. A C-PRESS birtokában megdöbbentő, vágatlan 20 perces videós nyilatkozat van róla.)

 
Eddig is rengeteg információ, elkeseredett jelzés érkezett a romáktól a C-PRESS Hírügynökségéhez a Rádió C-ben uralkodó személyi kultuszról, a vezető hatalmi arroganciájáról és pénzügyi visszásságok gyanújáról , továbbá a szólásszabadság korlátozásáról, szándékos, a romák félrevezetését szolgáló dezinformációk sorozatos közléséről, a behívott interjúalanyok által közölt nyilvánvaló hazugságok szerkesztői-riporteri jóváhagyásáról, a szöveges műsorok színvonaltalanságáról, különösen a reggeli un. Élesztő, és a délutáni Dominó c. műsorok vonatkozásában.

Ezért nyílt levélben fordulunk Önhöz, a Rádió C-t fenntartó Autonómia Alapítvány elnökéhez, hogy válaszoljon a C-Press kérdéseire.

Egyben a legszélesebb nyilvánosság elé tárjuk a Rádió C-ben uralkodó állapotokat Láng Judit levelének nyilvánosságra hozatalával, és rövid videós nyilatkozatával együtt.

Kérdéseink a következők:

1, Az Autonómia Alapítvány első rádiója a Rádió C? A Rádió C 1%-os adománykérő hirdetésében az Autonómia Alapítványt nevezi meg fenntartójaként!
Mióta fenntartó az Autonómia Alapítvány?
Önök kapták meg a Rádió C 80 millió forintos állami támogatást is?
Önök fogják a Rádió C-nek szánt 1%-os civil támogatását is megkapni?

2, Igazuk van azoknak a cigány értelmiségieknek – Daróczi Ági, Mohácsi Viktória, Horváth Aladár és mások – akik tiltakoztak a Rádió C megalakításánál, azzal érvelve, hogy a cigányoknak nincs közük a Rádió C-hez, ezért az nem cigány rádió?

3, Az Autonómia Alapítványt Bíró András hozta létre, aki tűzzel-vassal irtotta a politizáló cigány szervezeteket és személyeket. Ezt az örökséget viszi tovább Ön is?

4, A romák, főleg az értelmiségiek – mélyen elítélik Fátyol Tivadar tevékenységét, amely a Rádió C mérhetetlen színvonalvesztését eredményezte, nemritkán kiváltva a magyar és cigány rádióhallgatók undorát, a Rádió C mélységes elítélését!
Kérdezzük, hogy „avatott” kezekben működtethető a Rádió C a cigányokkal szemben?
Ki ezért a felelős?

5, A  Rádió C abszolút szakmai és pénzügyi kontroll nélkül működik, és még műkedvelő szinten sem nevezhető rádiónak Fátyol Tivadar szakmai vezetése óta!
Ezt is Önnek köszönhetik a cigányok?

6, Miért nem ír ki pályázatot az Autonómia Alapítvány a Rádió C vezetői tisztségeire, ha már birtokába kaparintotta a „cigányok első rádióját”?

7, Ön a személyi kultusz híve?

8, Miért nem bízza Ön a rádió vezetői kiválasztásának jogát fedhetetlen, magasan képzett roma értelmiségiekre, egyúttal átadva a romáknak a Rádió C-t!?

9. Láng Judit, a Rádió C alkalmazottja 4 oldalas dokumentumban jelezte Önnek azt a helyzetet, amely a romák körében már ismert volt.
Milyen intézkedést tett a Rádió C fenntartójaként a leírt súlyos helyzet kivizsgálására?
Miért nem függesztette fel azonnal Fátyol Tivadart ügyvezetői megbízását?
 
10, Indított Ön fegyelmi vizsgálatot Fátyol Tivadar ellen szexuális zaklatásért, antiszemita kijelentésekért, roma fajgyűlöletért, (oláh cigányok gyűlölete) a kiegyensúlyozott tájékoztatás legdurvább sorozatos megsértéséért, a munkatársak rendszeres megalázásáért?

11, Ha nem, akkor miért akarta eltussolni Fátyol Tivadar ügyvezető igazgató tetteit?

12, Önt, mint NŐT, nem háborította fel Fátyol Tivadar munkahelyi vezetői gyakorlata a Rádió C nő munkatársaival szemben (szexuális-zaklatás, zsarolás, megalázás)?

13, Tart Ön attól, hogy Fátyol T. Önnek, illetve az Autonómia Alapítványnak,  mint „mocskoknak„ is felajánlja nemi szervét, ha szakmai kritikát,  pénzügyi számonkérést érzékel  fenntartója részéről?

14, A Munkaügyi Főfelügyelőség lefolytatta a vizsgálatot a Rádió C-ben a feltételezett visszaélésekről?
Ha igen, akkor miért nem hozza nyilvánosságra?

15, Bevonja a vizsgálatokba a roma értelmiségieket, érdeklődve a személyes tapasztalataik iránt a Rádió C dicstelen működésére vonatkozóan?

16, Mit javasol a tiltakozó- cigányoknak: az Autonómia Alapítvány vagy a Rádió C előtt tüntessenek, ha Ön nem tesz semmit?

17. Elsőként ingyen átadhatná e az Autonómia Alapítvány és az Ön birtokában lévő  tulajdoni részt a budapesti cigány szervezeteknek, miután  két lábbal  kirúgta Fátyol Tivadart?
Mi a véleménye erről a megoldásról?

18. Ennek elmulasztása esetén a jelek szerint önmaga kirúgásán kell sürgősen munkálkodnia, mert ezzel a teherrel, mocsokkal, Ön nem birtokolhatja a felügyeleti, „fenntartói”, irányítói, csak a jelek szerinti manipulátori jogait a „cigány rádió” – valóságos vezetőjeként.

Egyelőre ennyit a Cigányok rádiójáról.

Várjuk válaszát!

A nyílt levelet és a háttéranyagot állásfoglalás céljából megküldjük az alábbiaknak:
Gyurcsány Ferenc, miniszterelnöknek
Dr. Szili Katalin, az országgyűlés elnökének
Dr. Kállai Ernő, kisebbségi biztosnak
A parlamenti pártok, elnökeinek
Balog Zoltán, a parlamenti kisebbségi emberi jogi bizottságának elnökének
Gémesi Ferenc Szakállamtitkár (MeH)
Dr. Németh Erika, a kisebbségi főosztály főigazgatójának (MeH)
Teleki László, parlamenti képviselő (MSZP)
Farkas Flórián, parlamenti képviselő (Fidesz)

Mohácsi Viktória, EP képviselő (SZDSZ)
Járóka Lívia, EP képviselő (Fidesz)
Kolompár Orbán, az Országos Cigány Önkormányzat elnökének
Makai István, Fővárosi Cigány Önkormányzat elnökének
Horváth Aladár, a Roma Polgár jogi Alapítvány elnökének
Egyenlőbánásmód Hatóság, vezetőjének
Az ORTT elnökének
A MÚOSZ elnökének
A MAZSIHISZ elnökének
Demszky Gábor, Budapest főpolgármesterének
Ruva Pál, a Civil Ernyő kinevezett koordinátorának
Dr. Rauh Edit, a Roma Integrációs Tanács vezetőjének (SZMM)
Zsigó Jenő, a RIT tagjának

Budapest, 2008. április 13.

C-PRESS Hírügynökség
E-mail: Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges
Web: www.c-press.hu
 
Get Flash to see this player.

 Felvétel: C-PRESS


Láng Judit
Láng Judit
Láng Judit
Láng Judit


Kapcsolódó anyagok:


- Láng Judit videós riportja
- Láng Judit 4 oldalban írt levele Csongor Annához – kelt: 2008. február 15.
- Csapdában a Rádió C - Kincs, ami nincs
- Muszatics Péter helyreigazítási kérelme - C-PRESS válasz Muszatics Péternek
- Rádió C - Visszapillantó - 2007. március 22.
- A Rádió C indulása - Fehérek közt

 

 

C-PRESS

 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Tanító pofonok - Így ne legyél ezotroll
  Ne aggódj, nem Makarenkó előtt akarok főt hajtani! Sallert sem ígérek senkinek, még annak sem aki egyébként megérdemelné, mert mi van, ha mégsem az a legjobb megoldás? A tanító pofon ugyanis létezik, de én nem helyeslem. Ettől ő még köszöni szépen jól van. Sőt, a sok ezónyálon csúszó spiricsiga még kiemelt figyelmével eteti is a pofonosztókat. Bocs, én nem állok be a sorba. Nem kérem a pofont és oda állok amellé, aki a pofont kapja. Elterjedt egy eléggé idealista, félre...
  image
 • Szombati HarmoNet horoszkóp 2020-06-20
  Ma érzékenyebbek leszünk a megszokottnál, ezért könnyebben megsértődünk. Vigyázzunk jobban egymás lelkére, mert a ma ejtett sebek nehezebben gyógyulnak. Ne ma provokáljunk veszekedéseket! Ma érzékenyebb a gyomor területe, ne végezzünk operációkat ezen a területen! A gyomorproblémák, emésztési problémák gyakran javulnak, ha néhány napig csak zöldségfélét fogyasztunk. A gyümölcskúrák nem túl jók, hiszen savasítanak.
 • Pénteki HarmoNet horoszkóp 2020-06-19
  Ma érzékeny hangulatban leszünk, mindent a szívünkre veszünk. Akár ok nélkül is megsértődünk. A békülés nehéz lesz, inkább duzzogva vonulunk félre. Nincsenek ínyünkre az új helyzetek, új arcok. Ma azt tapasztalhatjuk, hogy felszaporodik a víz szervezetünkben. Néhány kilóval többet mutat a mérleg, de nem kell pánikba esnünk, hiszen ez nem valódi súlygyarapodás. Megtehetjük, hogy csalánteát iszunk, - kúraszerűen ? hat héten keresztül.
 • Csütörtöki HarmoNet horoszkóp 2020-06-18
  Ma már nyugodtabb hangulatban leszünk, - nyoma sincs már bennünk a tegnapi feszültségnek. Türelmesen dolgozunk, és az sem ráz meg nagyon, ha sok munkával kell megbirkóznunk. Ma érzéki hangulatban leszünk, így minden olyan szépségápolási praktikát élvezünk, amely egyben kellemes is. Jó ötlet egy finom masszázs, s ha már masszíroztatunk, akkor kérjük meg a masszőrt, hogy tápláló krémmel végezze a műveletet!
 • Szerdai HarmoNet horoszkóp 2020-06-17
  Ma már lassabbak leszünk, eltűnik a tettre készség. Több időre van szükségünk a munkahelyi teendőkhöz, lassabban érünk be reggel. Érdemes korábban kelnünk, hogy mégis mindenre legyen idő. A mai nap egészségügyi problémája a fogak érzékenysége lehet. A fogfájás, rosszindulatú gócok sok más problémának lehetnek előidézői a szervezetben. Gyulladásos folyamatok, hajhullás alakulhatnak ki következményképpen.
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek