Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

"Vigyétek ki a cigányokat!" - Újabb részletek és feljelentés a gárdaper kapcsán
2008-03-29 07:57
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
ImageA Magyar Gárda perének idején a Fővárosi Bíróság épületében történtek miatt pénteken feljelentést tett, továbbá az eset kivizsgálást kéri a bíróság vezetőjétől a Társaság a Szabadságjogokért, a Magyar Helsinki Bizottság, és az Esélyt a Hátrányos Helyzetű Gyerekeknek Alapítvány - tudatták a civilszervezetek az MTI-vel.

 A Magyar Gárda feloszlatása iránti, ügyészség által kezdeményezett polgári per első, március 12-i tárgyalásának helyszínén jelen lévő ismeretlen tettesek ellen kényszerítés miatt tett feljelentést a három civilszervezet az V. kerületi rendőrkapitányságon.

A feljelentés szerint a kijelölt tárgyalóterem előterében a "gárdisták több tucat újságíró és emberi jogi aktivista bejutását kényszerrel megakadályozva irányíthatták az eseményeket, noha a bíróság épületében a rend fenntartása, így a nyilvános tárgyalásra történő bejutás feltételeinek a biztosítása is a bíróság alkalmazásában álló személyek feladata".

A civilszervezetek szerint a tárgyalóterem ajtaja előtt a Magyar Gárda tagjai összekapaszkodva, kezüket, vállukat, összekulcsolva, a közel merészkedőket kifelé tolva, és vezetőik vezényszavainak engedelmeskedve áthatolhatatlan falként akadályozták meg, hogy a közönség számos tagja bejusson a tárgyalóterembe. A Magyar Gárda egyenruháját viselők láthatólag "előre eltervezett forgatókönyv szerint, akarategységben, a nyilvánosság kizárásának szándékával" kényszerítették az érdeklődőket, hogy a tárgyalótermen kívül maradjanak. Ám, amikor megérkezett "Szebb Jövőt!" köszöntéssel a Jobbik elnöke, Vona Gábor, akit nagy taps fogadott, neki utat biztosítottak a tömegben, és így ő bejutott a tárgyalóba.

"Nem az érdeklődők számának, hanem a Magyar Gárda-tagok fizikai kényszerének, a túlerőből táplálkozó fizikai és pszichikai fenyegetésnek volt köszönhető, hogy sokan kint maradtak. Csak azok juthattak be, akiket a gárdisták beengedtek. A Magyar Gárda vezető pozíciójú tagjai a beosztottak felé parancsokat adtak. A gárdisták ezt kiabálták: Ez a mi perünk!, Csak a Magyar Gárda tagjait engedjük be! A gárdisták szimpatizánsai azt skandálták, hogy Vigyétek ki a cigányokat!" - tartalmazza a civilszervezetek közleménye.

A jogvédők kiemelték: a bírósági tárgyalások nyilvánossága a tisztességes eljárás egyik garanciája, melyet az alkotmány is véd, így a tárgyalásról erőszakkal és fenyegetéssel távoltartott személyek számára a kirekesztés jelentős érdeksérelmet okozott.

A civilszervezetek "a tárgyalás nyilvánosságának biztosításával kapcsolatban történt mulasztások kivizsgálását is kérik Gatter Lászlótól, a Fővárosi Bíróság elnökétől, mert a gárdisták a bíróság épületében megakadályozhatták a részvételt egy olyan per nyilvános tárgyalásán, mely a demokratikus értékeket védő állampolgárok jelentős érdeklődésére tartott számot".

 

C-PRESS - Hirado.hu

 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek