Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Elismerést kap roma programjáért a magyar kormány + C-PRESS megjegyzés
2008-03-27 15:55
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Elismerést kap roma programjáért a magyar kormány A Roma Integráció Évtizede Program során elért eredményekért és kezdeményezésiért a magyar kormány kapja a rotterdami székhelyű Egységben az Erő Alapítvány ez évi díját; az elismerést vasárnap veszik át a kormány és a roma kisebbség képviselői a holland városban.


A kilenc közép- és kelet-európai ország összefogásával és részvételével, még 2005-ben indult és 2015-ig tartó Roma Integráció Évtizede Program első két évét értékelő jelentés szerint Magyarország az öt fő prioritási területen - oktatás, foglalkoztatás, lakhatás, egészségügy - minden országnál magasabb pontszámot kapott, így első helyen végzett - tudta meg az MTI egy, a díjátadásra meghívott szervezeti forrásból.

 

Elismerést kap roma programjáért a magyar kormány


A rotterdami székhelyű Egységben az Erő Alapítvány méltatása szerint a 2008-as évben odaítélt "Certificate for Diversity" című díj újabb lendületet adhat a Roma Integráció Évtizede Programnak, és felhívja a figyelmet Magyarország vezető szerepére, valamint az Európában élő roma közösségek nehéz helyzetére is.

A Rotterdamban működő, különböző kultúrából származó fiatalok által vezetett alapítvány - amelynek munkájában szakértők, nagykövetek, és támogatók vállaltak szerepet - legfontosabb célja, hogy tehetséges fiatal emberek segítségével elősegítse a társadalmi integrációs folyamatokat és a kulturális sokszínűséget Hollandiában.
Az Egységben az Erő Alapítvány Magyarország mellett Kofi Annan, korábbi ENSZ főtitkárt is kitünteti, akinek a Nemzetközi Anti-diszkriminációs Díjat adományoz.

Az ünnepi gálaműsoron és díjátadáson a Roma Integráció Évtizede Programban résztvevő országok, Bulgária, Csehország, Horvátország, Macedónia, Románia, Szerbia, Montenegró, valamint Szlovákia Nemzeti Koordinátorai, nemzetközi szervezetek, nemzetközi szakértők, illetve a holland kormány képviselői vesznek részt.

Magyarországot a kormány képviselői mellett az Országos Cigány Önkormányzat, és roma civil szervezetek vezetői képviselik majd.

C-PRESS - MTI

 

A C-PRESS Hírügynökség megjegyzése:

Lehetőségünket soha nem kihasználva, próbáltuk a híreket, eseményeket fotóval, szöveggel kommentálni, azért mert azt gondoltuk és gondoljuk most is, hogy a cigánytársadalom figyel, és észleli az abszurd helyzeteket, eseményeket, híreket.

De mára, a hír kapcsán valós és tényleges kérdések merülnek fel ismét.

Ilyen például az, hogy:

- Ki találta ki ezt a programot és mennyiért?
- Kik a koordinátorai, haszonélvezői, és mennyiért?
- Az éves költségvetésben ez hol jelentkezik, és mennyi pénz van a Roma Évtized Programra?
- Kik a külföldi az utazások kedvezményezettei és mennyiért?
- Cigány társadalom miként és hogyan érzi ennek hatását, de főleg mikor?

Figyelembe veszik e a roma civil szervezetek, Civil Ernyő, RIT ( Roma Integrációs Tanács), véleményét, javaslatát, és nem utolsó sorban a cigányok véleményét a nagyhatalmú roma származású minisztériumi - borzalmas nagypénzért - „dolgozók”…

- OCÖ vezetők (Kolompár Orbán, Balogh József stb…)
- Főosztályvezetők (Ürmös Andor)
- Referensek  ( Lakatos Sándor )
- Főstratégiai tanácsadó ( Kállai Katalin, volt bukott MSZP elnökségi tag)
- Tanácsadók ( Kolompár Orbán, Balogh József, Pádár László, Ladányi János, stb…)
- Miniszteri biztosok (Mohácsi Viktória ma EP képviselő, Lakatos Sándor ma nem tudja senki a teljesítményét, Kállai Katalin ma átmentve a MeH-ba Kiss Péter mellé valaminek, Horváth Aladár, stb…)
- Minisztériumi dolgozók (Sárközi Gábor, Kadét Ernő - közös állásponton, hogy nem kell nevesített cigánypénz - elég ha hátrányos helyzetünek nevezik a címkézett forrást - ez sokkal olcsóbb megoldás és így mindenki hozzá juthat a cigányok nevében. - le van tudva a cigány program az EP felé is!)


A Daróczi klán fő tagjai: Daróczi Gábor,  Daróczi Dávid "József", Daróczi Ágnes, Daróczi Choli József, Joka Daróczi János,Mohácsi Viktória, Mohácsi Erzsébet, és a Fővárosi Cigány Önkormányzatban  rokoni kapcsolatban állók…által kinevelt jogvédő hősök …)
 

- NFÜ ( Nemzeti Fejlesztési Ügynökség) szaktanácsadók Horváth Aladár, Daróczi Gábor- jelenleg átmentve az OSI-ba
- OFA főtanácsadó volt (ma Keszthelyi Józsefként ismerve az OCÖ mindenes –tanácsadó és írnoki feladatokat ellátó személyi titkár.

És maga a miniszterelnök kormánya által felnevelt személyek:
Osztolykán Ágnes, Solymosi Imre, Daróczi klán és a többiek…

 

 

Elnézést kérünk, ha mindenkit nem tudtunk felsorolni és ezáltal kimaradt, de ígérjük lesz még alkalma, hogy a cigány politikai toalett felszínére kerüljön, mint főszereplő!

C-PRESS Hírügynökségnek soha nem volt, és nem is lesz szándékában, hogy a konfliktuskeresés miatt a „cigányvezetők” ellen menjen, - hiszen mi is arra törekszünk, hogy az információ a legszélesebb körbe jusson el, ezzel segítve a kormány és az OCÖ munkáját, cigánymegoldási törekvését. (De, a cigányválasztókat is segíteni szertenénk a tisztánlátás érdekében a  cigány mocskos politika üvegszemén keresztül)...

Nos, mi nagyon örülünk a külföldi civil szervezet által felajánlott díjnak, de jobban örültünk volna, ha ezt nem egy messziről jött névtelen civil szervezet értékeli és adja át a kormánynak, hanem maga az érintett kisebbség vagyis a magyarországi cigányok.

De ez már nem is lényeg, hiszen megszoktuk, hogy nélkülünk, de a Mi nevünkben döntenek.

Ezzel a megjegyzéssel biztos nem szereztünk több támogatót a hatalomban lévőktől, de ezt is már megszoktuk, ott próbálnak lenyomni bennünket, ahol csak hatalmuk és kuratóriumi tagságuk engedi.

Mint, kolompár Orbán mondta: Meg kell szüntetni a pártok díszcigánymandátumait…

Kire is gondolt ekkor Kolompár Orbán?

Csak nem Teleki László MSZP országgyűlési képviselőre, az OCÖ elnökhelyettesére?

A spanjára?

 

Teleki László volt aki, tavaly, az  OGY kisebbségi bizottságában is és más helyeken sok civil szervezet éves működési költségvetését, kulturális programját  megalázó módon nem támogatta - csak az ellenzék nyomására  ...

Azokat is megalázta, akik folyamatos évi 200-250 kulturális programot hajtanak végre és folyamatosan láthatóvá teszik a cigány közéletet, a roma kultúrát - Teleki nélkül.

 

Innen is köszönjük utólag a nagyleküségét...Várjuk az ez évi támogatásról a névszerinti szavazást, érvelést, hogy ismét oldalunkra kitegyük.

 

(Minek a Magyar Gárda, ha van cigány MSZP-s politikus a parlamentben?)

Kapcsolódó anyag:
OCÖ: meg kell szüntetni a pártok díszcigánymandátumait

- Ezzel csak egy a baj, hogy Kolompár Orbán ( OCÖ elnök) most is asszisztál az értékelhetetlen teljesítényével az életben maradása miatt - a díj átadáshoz, - mint jó kis cigány politikai-rabszolga, talpnyaló.

UI: Akinek az érintettek közül valakinek más véleménye van, vagy kifogása van a felsorolt érvek kapcsán, annak megadjuk a lehetőséget, ITT írásban kifejtse ellenvéleményét, politikai „jó szándékát” és őszinte roma politikai párbeszédet folytasson le!

A C-PRESS ebben is partner, most és jövőben!

Végső megjegyzés: (most borítékoljuk, hogy senki nem fog a romák közül ez ellen tiltakozni, érvelni, bár sokan olvassák és figyelik a C-PRESS-t  a cigány-srácok és hölgyek közül unalmukban is.)

– Bár, most se lenne igazunk!
 Néha az élet és cigányvezetőink, ránk is cáfolhatnának végre!

 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Keddi HarmoNet horoszkóp 2020-08-11
  Megfontoltabbak leszünk, alaposan dolgozunk, bár lassabbak is vagyunk. Kényelmes hangulatunknak köszönhetően nem ma van a sportteljesítmények napja. Az evésben viszont sajnos mértéktelenebbek leszünk. Ma érzékenyebbek lesznek a füleink, s különösen akkor kellene jobban vigyáznunk, ha uszodába készülünk. Ebben az esetben jobban járunk, ha füldugót használunk, így megmenekülhetünk a kellemetlen fülgyulladástól. Az sem jó ötlet, ha huzatos helyeken tartózkodunk.
 • Hétfői HarmoNet horoszkóp 2020-08-10
  Ma már nyoma sem lesz bennünk a türelmetlenségnek, - alaposak és megfontoltak vagyunk. Nem bánjuk a nagyobb munkamennyiséget, lépésről, lépésre birkózunk meg a plusz feladatokkal is. Ráadásul igényesen dolgozunk. Ma érzékenyebbek lesznek a füleink, - különösen akkor kellene jobban vigyáznunk, ha uszodába készülünk. Ebben az esetben jobban járunk, ha füldugót használunk, így megmenekülhetünk a kellemetlen fülgyulladástól. Az sem jó ötlet, ha huzatos helyeken tartózkodunk.
 • Heti wellness horoszkóp 2020.augusztus 9-től 15-ig
  Most megtudhatja mely táplálkozási formák, mozgásformák illenek az ön születési jegyéhez.
 • Vasárnapi HarmoNet horoszkóp 2020-08-09
  Ma azt gondoljuk, hogy csak a saját véleményünk lehet mérvadó, s ha valaki más nézeteken van, akkor hajlamosak vagyunk vitába keveredni vele. Mivel elég szenvedélyes hangulatban vagyunk, akár veszekedéssé is fajulhat a vita.
 • Heti Style-Art-Party horoszkóp 2020.augusztus 8-tól 14-ig
  Művészet, szórakozás, látásmód. A 12 csillagjegyre (élet) - művészeknek .
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

  Sport hírek

  Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

  2017. July 05.

  article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
  Teljes cikk