Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Horror a kaposvári iskolában: leköpte és lek*****ta tanárát a kezelhetetlen lány
2008-03-27 14:37
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Horror a kaposvári iskolábanA tanárok már azt fontolgatják, hogy nem tanítanak majd abban az osztályban ahová a lány jár, sőt a diák osztályfőnöke felhagy a tanári pályával.

 A kaposvári Széchenyi István Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakképző Iskola elfajult a helyzet: a tanárok azt fontolgatják, hogy sztrájkba lépnek, ugyanis az egyik osztályban egy diáklány szerintük lehetetlenné teszi az oktatást, valamint az alapvető iskolai normákat sem tartja be - írja a Somogyi Hírlap.

A lány osztályfőnöke Géger Teréz elmondta, hogy a lány pedagógiailag és emberileg is kezelhetetlen. Az első néhány órában leköti magát, sminkeléssel és telefonálással, de miután mindezt megunta "tegezve lekurváz, és elküld mindenhová, nem csak engem, hanem a családomat is" - nyilatkozta a lapnak az osztályfőnök. Géger Teréz azt is elmondta, hogy próbálta felvenni a kapcsolatot a lány szüleivel, de "az édesapa még azt is zaklatásnak vette, amikor elküldtem neki a lány félévi bizonyítványának fénymásolatát".

Meggyújtotta osztálytársa haját

A lány nem csak a tanárokat, hanem az osztálytársait is terrorizálja, az egyik társa haját meggyújtotta, de az is előfordult, hogy pirosra festett tamponnal dobálta a tanárt. Olyannyira elfajultak a dolgok, hogy hat tanulót más iskolába irattak be a szülei.

Jogi herce-hurca

A 17 lány ügyében tavaly fegyelmi eljárást tartott az iskola. Mivel a lány tanköteles korú, kizárni nem lehetett az intézményből, ezért egy befogadó intézményről gondoskodtak. A kadarkúti középiskola átvette volna a lányt, de törvényes képviselője a bíróságon megtámadta a határozatot, s neki adtak igazat. Januárban újabb fegyelmi tárgyalás lett volna, de a diák nem jelent meg, újra át akarták helyezni egy másik iskolába, de a képviselője ismét megtámadta a döntést - írja a Somogyi Hírlap.

Leköpte a tanárátHorror a kaposvári iskolában

Fodor Tamást az iskola egyik tanárát, órán leköpte a lány és többször meg is fenyegette. A tanár elmondta: "a család folyamatosan kihasználja a joghézagokat. Verbálisan mindent megenged magának a diák, de a jog szerint ezért nem lehet eltávolítani az iskolából."

Igazgató: "ennél többet nem tehetünk"

Tóth Imre az iskola igazgatója elmondta: betartottuk a kötelező jogi utat, mégis veszítettünk, ennél többet hivatalos úton nem tehetünk. Az apa azt állítja, hogy a tanároknak azért van baja a lánnyal, mert roma származású, az igazgató ezt cáfolta és hozzátette: "tanulóink nagyjából harmada szintén az, nekik mégsincsenek problémáik velünk".

Horror a kaposvári iskolábanÉdesapa: a lányom csak felveszi a kesztyűt

A lány édesapja annyit mondott: problémás eset a lányom - káromkodik, leköpi a tanárt - de ezek csak válaszok az őt ért sérelmekre. Ugyanis az édesapa azt állítja, hogy az egyik tanár kicsavarta a lánya karját illetve, hogy megfenyegették a lányát a pedagógusok. Hozzátette: "nem csoda, hogy telefonál órán, ugyanis tőlem kér segítséget".

"A lány csak felveszi a kesztyűt, otthon megmondjuk neki, mire és hogyan reagáljon" - állítja az édesapa. Hozzátette: "az iskolának valószínűleg az a baja, hogy emberükre akadtak".

Sztrájkba lépnek a tanárok?

A tanárok nem bírják tovább a kialakult helyzetet elviselni, az is megfordult a fejükben, hogy egyszerűen nem tanítnak a jövőben az érintett osztályban.

Alaki hiba

Vadócz Attila, a Somogy Megyei Bíróság szóvivője az MTI érdeklődésére csütörtökön elmondta: a bíróság 2007 áprilisában eljárási okokra, azaz alaki hibára hivatkozva utasította el a kaposvári szakiskola fegyelmi határozatát, azaz az ügyet érdemben nem is vizsgálta meg. Ennek az volt az oka, hogy a beadvány nem felelt meg a közoktatási törvényben, illetve annak rendeleteiben foglalt jogszabályoknak - tette hozzá.

A bíró az indoklásban akkor részletesen kitért arra, hogy mi az, ami hiányzik a határozatból, így egyebek mellett ismertette azokat a jogszabályokat, amelyekre ilyen esetben tekintettel kell lenni a közoktatási törvény szerint.

Így például a sérelmezett cselekmények pontos helyét és idejét is fel kell tüntetni, bizonyítékokkal alátámasztva, ezek a körülmények viszont nem szerepeltek a visszautasított beadványban - mondta el az alaki hiba miatt meghozott bírósági döntés indokairól szólva a szóvivő.

Horror a kaposvári iskolábanAz intézmény igazgatója az MTI-nek elmondta: kedden egy konferenciabeszélgetés során Aáry-Tamás Lajos oktatási ombudsman egyértelművé tette számukra: az iskolából 18 év alatti gyereket csak nagyon súlyos fegyelmi vétség - tulajdonképpen csak súlyos fizikai erőszak elkövetése - után lehet eltávolítani.

"Mivel az ombudsman kijelentette, hogy a problémás diák eltávolíthatatlan, ezért, ha ezt mégis megtenném, annak nagyon súlyos következményei lehetnek rám nézve" - mondta Tóth Imre, hozzátéve: átgondolja, hogy mit tegyen, de nyugdíj előtt áll, így nem biztos, hogy felvállalja a döntés ódiumát.

Az iskolából 18 év alatti gyereket csak nagyon súlyos fegyelmi vétség - tulajdonképpen súlyos fizikai erőszak - után lehet eltávolítani.

A hirado.hu megkereste az oktatási ombudsmant, aki szerint a legjobb megoldás az lenne, ha az iskola ügyvéd segítségével újra lefolytatná a fegyelmi eljárást a jogszabályoknak megfelelően. Az ügyvéd ugyanis jogilag megkoreografálja és előkészíti eljárást, s ha az ügyvéd ezt jól megcsinálja, akkor az apa hiába támadja meg a határozatot, nem lesz esélye - közölte a hirado.hu-val Aáry-Tamás Lajos.

Csütörtökön délután a tanárok a fenntartó önkormányzat képviselőinek részvételével értekezletet tartanak, hogy megbeszéljék a továbbiakat.


Az iskolai biztonság érdekében szakértői bizottságot hozott létre a tárca

Az iskola biztonságával kapcsolatos javaslatok kidolgozására szakértői munkabizottságot hozott létre Hiller István oktatási és kulturális miniszter.

Az Oktatási és Kulturális Minisztérium (OKM) közlése szerint a testület feladatköre kiterjed a pedagógusok zavartalan és magas színvonalú oktató-nevelő munkájának, a tanár-diák viszony kérdéseinek, az iskolai agresszivitás okainak kezelésére, illetve az iskolát érő külső negatív hatások kiszűrésére.

A szakértői munkabizottság felkérést kapott a szükséges törvényi-jogi környezet, a pedagógiai, a gyermek- és ifjúságpszichológiai problémák áttekintésére is.

A bizottság tagjai társadalomtudósok, biztonsági kérdésekkel foglalkozó szakértők, szakmai és szakszervezeti képviselők, a szervezet elnöke Szüdi János, az OKM szakállamtitkára, társelnöke pedig Danielisz Béla, a főváros bűnmegelőzési tanácsnoka.

Az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium, az Igazsági és Rendészeti Minisztérium, valamint a Szociális és Munkaügyi Minisztérium egy-egy képviselőjét is soraiban tudó bizottság első ülését március 31-én, hétfőn tartja.

 

Kapcsolódó anyag:

ECHO TV - 2008.03-25 - Napi aktuális - Iskolai morál

 

C-PRESS - hirado.hu - Somogyi Hírlap 

 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Keddi HarmoNet horoszkóp 2020-08-11
  Megfontoltabbak leszünk, alaposan dolgozunk, bár lassabbak is vagyunk. Kényelmes hangulatunknak köszönhetően nem ma van a sportteljesítmények napja. Az evésben viszont sajnos mértéktelenebbek leszünk. Ma érzékenyebbek lesznek a füleink, s különösen akkor kellene jobban vigyáznunk, ha uszodába készülünk. Ebben az esetben jobban járunk, ha füldugót használunk, így megmenekülhetünk a kellemetlen fülgyulladástól. Az sem jó ötlet, ha huzatos helyeken tartózkodunk.
 • Hétfői HarmoNet horoszkóp 2020-08-10
  Ma már nyoma sem lesz bennünk a türelmetlenségnek, - alaposak és megfontoltak vagyunk. Nem bánjuk a nagyobb munkamennyiséget, lépésről, lépésre birkózunk meg a plusz feladatokkal is. Ráadásul igényesen dolgozunk. Ma érzékenyebbek lesznek a füleink, - különösen akkor kellene jobban vigyáznunk, ha uszodába készülünk. Ebben az esetben jobban járunk, ha füldugót használunk, így megmenekülhetünk a kellemetlen fülgyulladástól. Az sem jó ötlet, ha huzatos helyeken tartózkodunk.
 • Heti wellness horoszkóp 2020.augusztus 9-től 15-ig
  Most megtudhatja mely táplálkozási formák, mozgásformák illenek az ön születési jegyéhez.
 • Vasárnapi HarmoNet horoszkóp 2020-08-09
  Ma azt gondoljuk, hogy csak a saját véleményünk lehet mérvadó, s ha valaki más nézeteken van, akkor hajlamosak vagyunk vitába keveredni vele. Mivel elég szenvedélyes hangulatban vagyunk, akár veszekedéssé is fajulhat a vita.
 • Heti Style-Art-Party horoszkóp 2020.augusztus 8-tól 14-ig
  Művészet, szórakozás, látásmód. A 12 csillagjegyre (élet) - művészeknek .
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

  Sport hírek

  Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

  2017. July 05.

  article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
  Teljes cikk