Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Közel 8 milliárd támogatás az Észak-Alföldön
2008-03-27 09:23
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Közel 8 milliárd támogatás az Észak-AlföldönAz Észak-alföldi régióban 2007-ben közel 8 milliárd forintot fordítottak Szolnok, Hajdú és Szabolcs-Szatmár megye foglalkoztatási helyzetének javítására - közölte Miskó Istvánné, a regionális munkaügyi központ vezetője szerdán Szolnokon, a regionális munkaügyi tanács ülését követő sajtótájékoztatón.

 

 

A szakember a támogatások közötti ráfordításokat összevetve jelezte: a régió munkaerő-piaci helyzetéből fakadóan meghatározó volt a közhasznú munkavégzés támogatása, amire 2,6 milliárd forintot költöttek. A támogatásban 13875-en részesültek, a legtöbben Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében. A közhasznú munkavégzésen belül három célprogramot valósítottak meg, ezek alapvetően a tartósan álláskeresők és a romák számára nyújtottak foglalkoztatási lehetőséget.

 

Miskó Istvánné tájékoztatása szerint képzésre 194 programban való részvétel lehetőségét biztosították, és a tavalyi év jellemzője, hogy a támogatott képzések iránt a korábbi esztendőket messze meghaladóan nagyobb volt az érdeklődés. Ebben a támogatási formában 2,1 milliárd forint felhasználásával 7655 ember elhelyezkedési esélyeihez tudtak hozzájárulni.

 

A foglalkoztatás bővítését szolgáló bértámogatás 2,3 milliárd forintot tett ki, ily módon 8173 hátrányos helyzetű álláskereső munkába állását segítették elő. 1122 munkavállaló munkahelyének megőrzését segítette a 130 millió forintos támogatás.

 

A regionális munkaügyi központ vezetője kitért arra, a régió álláskeresőire jellemző a "röghöz kötöttség", azaz a mobilitás alacsony szintje. Így csak közel 400 munkavállaló helyzetén tudtak javítani az úgynevezett mobilitási támogatásokkal.

 

Nagy volt az igény a vállalkozóvá válásra és az önfoglalkoztatásra, ami azért számított vonzónak, mert a vállalkozni szándékozóknak 3 millió forintig terjedő vissza nem térintendő tőkejuttatást nyújthattak. Ezen a jogcímen 243 millió forintot fizettek ki, ami 439 vállalkozás beindítását tette lehetővé.

 

Miskó Istvánné elmondta: az idén 8,5 milliárd forintot fordíthatnak a foglalkoztatás támogatására. Az elosztásnál a hátrányos helyzetű kistérségeket előnyben kell részesíteni, a három észak-alföldi megye 28 kistérségéből 15 tartozik ebbe a kategóriába.

 

 

C-PRESS - MTI

 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek