Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Roma szakmunkásképzés
2008-03-26 19:29
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Roma szakmunkásképzésÁllami, önkormányzati és civil szervezeti együttműködéssel roma szakmunkásképzés kezdődött Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében, kedden Vasmegyeren 23 cigány fiatal tett sikeres kőműves vizsgát, s kapta meg a bizonyítványát.

 

 

A romáknak szakképzettséget adó oktatás a nyíregyházi Regionális Munkaerőfejlesztő és Képző Központ, az Inczédy György Szakközépiskola, valamint az Észak-alföldi Regionális Munkaügyi Központ támogatásával indult, s a koordináló feladatokat a megyei Esélyek Háza látta el - mondta Horváth József, az Esélyek Háza roma referense az MTI tudósítójának.

 

Kiemelte: a tízhónapos tanfolyam ideje alatt a résztvevők minimálbért kaptak, és tanulmányi költségeiket is támogatták.

 

A képzésen vasmegyeri, tiszarádi, kemecsei és kéki roma fiatalok vettek részt, s közülük mindössze egy hagyta abba idő előtt a tanulást, a többiek eredményesen letették a kőműves szakmunkás-vizsgát.

Horváth József közölte: április 11-én indítják a második kurzust, szintén 25, szakmával még nem rendelkező cigány munkavállalónak.

 

Ők szintén kőműves vizsgát tehetnek majd a tanfolyam befejezése után, a négy, a képzést szervező intézmény segítségével.

 

A második kurzusra Nagyecsed környékéről járnak majd a roma fiatalok Vasmegyerre.

Szabolcsban az 570 ezer lakos 10-12 százaléka roma származású, s a becslések szerint a mintegy 60 ezer lélekszámú cigányság soraiban a munkaképes felnőtteknek a 90 százaléka állástalan. A legnagyobb gondot az jelenti, hogy a romák jóval több mint kétharmadának nincs szakképzettsége, így minimális az esélyük az elhelyezkedésre.

 

A nyíregyházi Esélyek Háza ezért vállalta fel a romák szakmunkásképzésének szervezését, koordinálását és külön referenst is foglalkoztat az oktatási feladatok ellátására.

 

 

 

C-PRESS - HírExtra - MTI

 

 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek