Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Az SZDSZ nyilvánosságra hozza a Jüttner-bizottság jelentését
2008-03-22 10:35
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Jüttner Csaba (fotó: MTI)Négy meghallgatott elismerte, hogy T. Asztalos Ildikó, az SZDSZ Borsod megyei elnöke a párt tavaly márciusi tisztújító küldöttgyűlésén felkérte őket, hogy jelen nem lévő küldöttek helyett szavazzanak - ismertette az úgynevezett Jüttner-bizottság jelentését a testületet vezető Jüttner Csaba. A jelentést a párt a honlapján nyilvánosságra hozza.

 

Péntek hajnalba nyúlt az SZDSZ tavalyi tisztújító küldöttgyűlésén történt visszaéléseket vizsgáló, Jüttner Csaba, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei elnök által vezetett bizottság jelentését tárgyaló ügyvivő testületi ülés.

A csütörtök este hat órakor kezdődő megbeszélésről először T. Asztalos Ildikó, borsod megyei elnök távozott, aki az újságíróknak csak annyit mondott, hogy nem ismerhette meg a Jüttner-bizottság jelentését.

Péntek hajnalban fél egykor véget ért a megbeszélés. Fodor Gábor környezetvédelmi miniszter a párt Gizella utcai székházából kifelé tartva az őt faggató újságíróknak azt mondta, hogy megismerkedtek a jelentéssel és "beszéltek a jelentésről és egyéb más politikai következményekről." Hozzátette, hogy nagy vita zajlott a testület ülésén.

Ezután ismertette a jelentést Gusztos Péter ügyvivő és Jüttner Csaba.

Gusztos Péter bejelentette, hogy a párt ügyvivői testülete lezárta a tavalyi küldöttgyűléssel kapcsolatos vizsgálatot. A testület eldöntötte, hogy honlapján nyilvánosságra hozza a Jüttner-bizottság jelentését, T. Asztalos Ildikó, Borsod megyei elnök ehhez fűzött kommentárját és azoknak a meghallgatottaknak a beszámolóit, akik hozzájárultak az általuk elmondottak nyilvánosságra hozatalához.

Jüttner Csaba a négy oldalas jelentésnek azt a részét emelte ki, amely szerint a tisztújító küldöttgyűlésen való részvételre és szavazásra harminc borsod megyei tag volt jogosult. Hárman az Országos Tanács tagjaként vettek részt a tisztújításon. A meghallgatottak mindannyian egybehangzóan cáfolták Köteles Péter kijelentését, amely szerint T. Asztalos Ildikó azt mondta volna, hogy "Kókára kell szavazni", meg van beszélve vele.

A bizottság megállapította, hogy négy megyei küldött nem vett részt a küldöttgyűlésen egyik napján sem, de a Fővárosi Bírósághoz benyújtott jelenléti íven az ő nevük mellett is aláírások szerepelnek.

Jüttner Csaba közölte: a megyei küldöttek egy része azt mondta, hogy nem volt tudomásuk szabálytalanságokról. Ugyanakkor öten azt mondták, hogy történtek szabálytalanságok. Közülük négyen kijelentették, hogy a távolmaradt küldöttek helyett T. Asztalos Ildikó kért fel vendégeket arra, hogy vegyenek részt a szavazáson.

Ők azt állították: a felkérés annak érdekében történt, hogy az elnökségért induló Fodor Gábor több szavazatot kapjon.

A bizottság elnöke hozzátette, hogy az állítások valóságtartalmát T. Asztalos Ildikó a bizottságnak küldött levelében megkérdőjelezte és a vele kapcsolatos kijelentéseket visszautasította.

Jüttner Csaba úgy összegzett, hogy a meghallgatások során bizonyosságot nyert, hogy a visszaéléseket nem Fodor Gábor vagy Kóka János illetve nem a közvetlen kampánystábjaik szervezték.

Az SZDSZ ügyvivői testülete a jelentést átadja a párt jószolgálati és etikai bizottságának és arra kérik a testület elnökét, hogy tegyen javaslatot a vizsgálatban érintett személyekkel kapcsolatban fegyelmi eljárás lefolytatására.

Gusztos Péter hozzátette, Kóka János arra kéri a vizsgálatban érintett személyeket, hogy az eljárás végéig mondjanak le az SZDSZ-ben viselt tisztségeikről, ha van ilyen és függesszék fel párttagságukat.

Az ügyvivő az érintettek között megemlítette T. Asztalos Ildikót, de többszöri kérdésre sem fogalmazott egyértelműen, hogy a borsod megyei elnökön kívül hány emberre vonatkozhat a pártelnöki felszólítás. Az MTI úgy tudja, hogy T. Asztalos Ildikó és Köteles Péter mellett a párt borsod megyei szervezője és azok az SZDSZ-tagok tartoznak ide, akik szabálytalanul szavaztak.

Gusztos Péter elmondta, hogy az SZDSZ Országos Tanácsa a következő ülésén dönt arról, hogy indokoltnak tartja-e küldöttgyűlés összehívását és ha igen, akkor azt hogyan és mikorra hívja össze . Kérdésre hozzátette, hogy az Országos Tanács elrendelhet teljes körű tisztújítást de dönthet úgy is, hogy nem hívják össze a küldöttgyűlést.

Újságírói kérdésre Jüttner Csaba azt mondta, hogy az elnökválasztás első fordulójának jelenléti ívei nem állnak rendelkezésre, mert azokat a választásra vonatkozó szabályok alapján megsemmisítették, ezért az akkor esetleg leadott szabálytalan voksok következményeit nem tudták vizsgálni.

A második fordulóban 13 szavazat döntött a két jelölt között Kóka János javára, ezért a bizottság szerint ennek eredményét az esetleg jogosulatlanul leadott szavazatok nem befolyásolták. Gusztos Péter szerint egyébként csekély a valószínűsége, hogy Kóka János javára történt volna visszaélés.

Gusztos Péter kérdésre válaszolva hozzátette, hogy a testület ülése azért nyúlt olyan hosszúra, mert az első két órában a csütörtöki koalíciós egyeztetésen elhangzottakat beszélték meg.

A politikus ennek kapcsán annak a a benyomásának adott hangot, hogy az MSZP meghatározó vezetői elfogadták azt a liberális alapállást, hogy az SZDSZ nem látja a kormányzati munka folytatásának értelmét, ha a koalíció nem folytatja az ország szempontjából fontos átalakításokat.

Hozzátette, egyértelműen kiderült, hogy az MSZP vezetői nem gondolkoznak az egészségbiztosítási reformról szóló, már elfogadott törvény visszavonásában.

 

 

C-PRESS - Echo TV - MTI

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Szerdai HarmoNet horoszkóp 2020-08-12
  Ma rendkívül kíváncsi hangulatban leszünk. Örülünk, ha egy jó programra nyílik lehetőségünk. Ha ezt a legjobb barátainkkal oszthatjuk meg, akkor teljes lesz a boldogságunk. Iktassunk be egy jó mozit, vagy egy kiállítást. Ha hízékonyabb alkatúak vagyunk, akkor ma ne fogyasszunk nagy zsírtartalmú ételeket. Még a saláták is tartalmazhatnak olajos önteteket, tehát ma készítsük inkább öntet nélkül a zöldféléket. A sovány húsok fogyasztása megengedett.
 • Keddi HarmoNet horoszkóp 2020-08-11
  Megfontoltabbak leszünk, alaposan dolgozunk, bár lassabbak is vagyunk. Kényelmes hangulatunknak köszönhetően nem ma van a sportteljesítmények napja. Az evésben viszont sajnos mértéktelenebbek leszünk. Ma érzékenyebbek lesznek a füleink, s különösen akkor kellene jobban vigyáznunk, ha uszodába készülünk. Ebben az esetben jobban járunk, ha füldugót használunk, így megmenekülhetünk a kellemetlen fülgyulladástól. Az sem jó ötlet, ha huzatos helyeken tartózkodunk.
 • Hétfői HarmoNet horoszkóp 2020-08-10
  Ma már nyoma sem lesz bennünk a türelmetlenségnek, - alaposak és megfontoltak vagyunk. Nem bánjuk a nagyobb munkamennyiséget, lépésről, lépésre birkózunk meg a plusz feladatokkal is. Ráadásul igényesen dolgozunk. Ma érzékenyebbek lesznek a füleink, - különösen akkor kellene jobban vigyáznunk, ha uszodába készülünk. Ebben az esetben jobban járunk, ha füldugót használunk, így megmenekülhetünk a kellemetlen fülgyulladástól. Az sem jó ötlet, ha huzatos helyeken tartózkodunk.
 • Heti wellness horoszkóp 2020.augusztus 9-től 15-ig
  Most megtudhatja mely táplálkozási formák, mozgásformák illenek az ön születési jegyéhez.
 • Vasárnapi HarmoNet horoszkóp 2020-08-09
  Ma azt gondoljuk, hogy csak a saját véleményünk lehet mérvadó, s ha valaki más nézeteken van, akkor hajlamosak vagyunk vitába keveredni vele. Mivel elég szenvedélyes hangulatban vagyunk, akár veszekedéssé is fajulhat a vita.
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

  Sport hírek

  Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

  2017. July 05.

  article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
  Teljes cikk