Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Új posztot talált magának Gyurcsány?
2008-03-22 10:25
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Gyurcsány FerencNem elképzelhetetlen, hogy Gyurcsány Ferenc júniusban lemond a miniszterelnöki posztról, majd elfoglalja a Déli Áramlat gázvezetéket is felügyelő társaság vezetői székét - legalábbis így értesült a Magyar Nemzet kormányhoz közeli körökből.

 

 

A Magyar Nemzet úgy tudja, hogy a miniszterelnök állásváltoztatási terveiről már a Déli Áramlat gázvezetékről szóló kormányközi megállapodás megkötése előtt is szivárogtak ki részletek, és ezek alapján forrásaink úgy vélik: a vezetői poszt beígérése miatt került olyan gyorsan, és félig-meddig titokban aláírás a Magyarország és Oroszország között létrejött szerződésre.

Ha a hír igaz, a kormányfő nagyjából követi Gerhard Schröder példáját, aki előbb német kancellárként megállapodott a Gazprommal a Németországot és Oroszországot Lengyelország megkerülésével összekötő Északi Áramlat gázvezeték megépítéséről, majd politikai karrierje lezárultával a vezetéket felügyelő vegyesvállalat felügyelőbizottságának elnökévé avanzsált.

A Gyurcsány Ferenc lemondásáról és új pályájáról szóló információ érdekes megvilágításba helyezi a Népszabadságban megjelent azon híreket, amelyek azt feszegették, hogyan függ össze a Magyar Villamos Művek (MVM) szétdarabolásának terve a Déli Áramlat vezeték megépítésével és az egyelőre még a Mol tulajdonában lévő hazai gázvezeték-hálózat további sorsával.

A napilap kormányzati körökre hivatkozva közölte: a Magyar Villamos Művek (MVM) átszervezésének egyik iránya lehet, hogy a társaságról leválasztják az áramvezeték-hálózatot és az áramrendszer irányításáért felelős Mavir Zrt.-t. Ezt követően az MVM amputált részeit közös vállalatba szerveznék a Mol nagynyomású gázvezeték-hálózatát működtető Fgsz Földgázszállító Zrt.-vel és a Déli Áramlatot felügyelő céggel. Így létrejöhetne az ország egész vezetékes energiaszállítását kezében tartó holding.

A Népszabadság kiemelte, hogy ez az elgondolás már csak azért is kivitelezhető, mert ugyan a Mol a gázkereskedelem jogát korábban eladta a német E.ON társaságnak, de a gázvezeték-hálózat átengedését az Európai Unió megtiltotta, ezért az továbbra is a magyar olajipari társaság tulajdonában van.

Az energetikai holding létrehozásáról és Gyurcsány Ferenc esetleges nyári távozásáról szóló találgatásoknak további alapot adhatnak azok a nyilatkozatok, amelyek az MVM helyzetéről csütörtökön, a magas rangú állami vezetők részvételével megtartott egyeztetés után elhangzottak.

A találkozót követően Veres János pénzügyminiszter közölte: a villamos művek monopolisztikus helyzetének megszüntetését célzó jogszabályokat még a tavaszi ülésszakban elfogadhatja az Országgyűlés. A kabinet tehát elkötelezett a feldarabolásban, és ezt a június 15-én befejeződő ülésszak végéig szeretne tető alá hozni. Ugyanakkor Podolák György, a parlament gazdasági bizottságának szocialista alelnöke az InfóRádiónak azt nyilatkozta, hogy a bizottság ellenzi a feldarabolást.

Ha a fent leírtak szerint alakul az MVM és a jelenlegi miniszterelnök sorsa, már csak egyetlen kérdésre kell választ találnia a kabinetnek. Ez pedig az, hogy a pillanatnyilag állami tulajdonban lévő MVM leválasztott és külön társaságba szervezett része, a magántulajdonú Fgsz Földgázszállító Zrt., valamint az orosz Gazprom miként éri el, hogy a Déli Áramlat gázvezetékei felett is felügyeletet gyakorló energiaipari óriás éléről ne távolítsák el a cégvezetőt, amennyiben 2010-ben kormányváltás lenne.

A Magyar Nemzet által megkérdezett cégjogászok szerint a holding irányítójának személyéről a részvénytársaságot alapító vállalkozások maguk döntenek, méghozzá olyan szavazati aránnyal, amilyet a társasági szerződés az egyes alapítók esetében meghatároz. Ha tehát a majdan létrejövő holdingban az állami tulajdonú MVM-utódvállalat nem birtokol olyan részesedést, amivel egymaga többségbe kerülhetne, az irányítással megbízott személy akár hosszú évekig is posztján maradhat, akárki is van kormányon.

 

 

C-PRESS - HírTV - (Magyar Nemzet)

 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk