Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Közokirat-hamisításért ítélték el a Lungo Drom Békés megyei vezetőjét
2008-03-22 10:17
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Közokirat-hamisításért ítélték el a Lungo Drom Békés megyei vezetőjétKözokirat-hamisítás és a választás rendje elleni bűntettben találta bűnösnek a bíróság a megyei Lungo Drom vezetőjét, a megyei cigány önkormányzat tagját, Drágos Józsefet.

 

 

A vezető még a 2006-os kisebbségi választások során íratott alá egy üres papírt jelölttársával, Szakál Istvánnal. Ezt utóbb az érintett tudta és beleegyezése nélkül szerkesztették lemondó nyilatkozattá. A csütörtöki tárgyaláson meghozott ítélet indoklásakor a tanácsvezető bíró, dr. Mázor Róbert elmondta: Drágos mindenre emlékezett, csak a visszalépésre nem. Éppen ezért korábbi, még a rendőrségen tett tanúvallomását vették figyelembe. A roma vezető tudomásul vette a rá rótt 450 ezer forintos pénzbüntetést.

 

A nyilvánosság által okozott korábbi erkölcsi érdeksérelmekre hivatkozva ügyvédje útján zárt tárgyalást kért a választás rendje elleni bűntett és közokirat-hamisítás miatt csütörtökön Gyulán a bíróság elé álló Drágos József. A Lungo Drom megyei elnöke, a megyei cigány önkormányzat tagja, valamint az eleki kisebbségi önkormányzat vezetője kérését nem fogadták el.

 

Az általa tett, négy különböző tartalmú tanúvallomás közül a bírói tanács végül azt vette figyelembe, amelyben Drágos József elismerte, Szakál István tudta és beleegyezése nélkül készítette el azt az okiratot, mely miatt Szakált a 2006-os kisebbségi választások során törölték a jelöltek névjegyzékéből.

 

„Tisztelt bíró úr, erre nem emlékszem"

 

A sértett Szakál István kitartott korábban tett vallomása mellett. Ebben leszögezte, Drágos József üres papírra íratta alá vele a nevét és a személyi számát, mondván, hogy költségtérítés igényléséhez kell az irat. Ezután Drágos József egy harmadik embernek diktálta le azt a szöveget, mely szerint Szakál István betegsége miatt lemond a jelöltségről. Az így megszerkesztett lemondó nyilatkozatot a 2006-os őszi választásokat megelőző utolsó munkanap délutánján maga vitte be a helyi önkormányzathoz. Az érintett Szakál István aztán a szavazás napján szembesült azzal, hogy nincs ott a neve a Lungo Drom helyi jelöltjei között.

 

- Őszintén megmondom, tisztelt bíró úr, erre nem emlékszem - hangzott el nem egyszer a tárgyalás során Drágos József szájából. Az ítélet indoklásakor a bírói tanács elnöke, dr. Mázor Róbert megjegyezte: „Drágos József mindenre emlékezett, csak a visszalépés körülményeire nem. Ráadásul többször ellentmondásba keveredett, amellyel megingatta szavahihetőségét". A bíróság Drágos Józsefet mind a közokirat-hamisítás, mind a választás rendje elleni bűntett vádjában bűnösnek találta.

 

Drágos József tudomásul vette az ítéletet

 

A bíróság által bűnösnek talált Drágos József tudomásul vette az ítéletet, mely 450 ezer forint pénzbüntetés megfizetésére kötelezte. Enyhítő körülményként vették figyelembe azt, hogy idős édesanyjáról gondoskodik, valamint hogy Szakál István két nappal a választás után aláírt egy papírt, melyben ténylegesen visszalépett. A tárgyaláson elhangzott: a mostani ítélettel életbe lépett Drágos Józsefnek az a három korábbi bűncselekménye, mellyel próbára bocsátották.

 

 

C-PRESS - BEOL.hu 

 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk