Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Villás Lajos: Ártatlanul meghurcolva
2008-03-22 09:59
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Villás LajosÖt, fővárosi rendőrt súlyos bűncselekménnyel vádolt meg egy fiatal lány az elmúlt évben. A feljelentés adatai szerint, a gépkocsijával a Múzeum körúton közlekedett, amikor a rendőrjárőr intézkedés céljából megállította. Állítólag a biztonsági öve nem volt bekapcsolva, és személyi okmányait sem tudta felmutatni. A rendőrök - az elmondása szerint - előállítását kezdeményezték a kerületi rendőrkapitányságra. Beültették a szolgálati gépkocsiba, és elindultak. Egy sötét mellékutcában megálltak, ahol az egyikük orális szexre kényszerítette, míg valaki hátulról, akarata ellenére, megerőszakolta.

 

A cselekmény elkövetése után a lakására vitték, ahol a lakóház előtt, a közlekedési szabálysértés miatt kiszabott bírságot is kifizette, és okmányait végre „ellenőrizték" 

 

A Magyar Rendőrség történetében ehhez hasonló cselekmény soha nem történt, az elsődleges információk alaposan felkorbácsolták a kedélyeket. A rendőri vezetők, maguk a járőr állomány is kétségbe esetten kereste a szörnyű bűntényt elkövető, a minden emberi normát megsértő bűnösöket... A lelkük mélyén a rendőri társadalom tudta, érezte, hogy itt valami nincs rendben, de a panaszoson kívül egyéb adat senkinek nem állt rendelkezésére. A nyomozás beindult. A rendőri állomány minden tagját, aki akkor éjszaka szolgálatban volt, górcső alá vették, magyarán mindenki gyanús volt, aki élt, vagy mozgott... A Készenléti Rendőri Ezred munkatársaira terelődött a gyanú. Amikor azonosításuk megtörtént, - ők járhattak a helyszínen - jött a meglepetés. Azért nem jelentkeztünk, mondták - a sajtó hírek szerint - mert azt a bűncselekményt, amiről a média cikkezett, és amelynek tetteseit a parancsnokokkal együtt Ők is keresték - nem követték el...

 

Őrizetbe, majd előzetes letartóztatásba kerültek..

 

A média, különösen a bulvár sajtó, és a mellettük lévő jobboldali pártok, amelyek az esetet felhasználva jó támadási lehetőséget láttak a kormánypártok lejáratására, a rendőri tekintély, becsület meghurcolására, véres szájjal csatlakoztak azokhoz, akik mindenáron botrányt akartak kavarni.

 

Az ártatlanság vélelme, amely minden magyar állampolgárt megillet, mintha kitörlődött volna a büntetőeljárási törvényből. Sajtónyilatkozatok a jobboldalról, éles kritika a szabadság jogokat védő egyesületektől, ki nem mondott halálos ítéletet követelve a letartóztatott rendőrökre. Ők, ott öten, kétségbe esetten védekeztek, mondogatták szünet nélkül az igazságot, de azt a sajtó valamiért nem hallotta meg.

 

A rendőrség megalázásához aztán a legnagyobb ellenzéki párt néhány vezetője is nyílt sisakkal csatlakozott.

 

Nőtüntetés, az ORFK. előtt, majd zászlós felvonulás, nagygyűlés szervezése a Készenléti Rendőrség előtt... Az igazság bajnoka - Alelnök Asszony - fejek hullását követelte... Nem gondolt arra, hogy még a vizsgálatnak nincs vége, de kész tényekről beszélt, bűnösökről, és nem csak az öt rendőrről, hanem mindenkiről, aki ennél az egységnél teljesített szolgálatot. Mert ezt tette, még akkor is, ha így, kerek-perec nem mondta ki.

 

A Készenléti Rendi Ezred munkatársai ezek után gyomorgörccsel indultak szolgálatba. Rosszindulatú emberek, galád politikusok fenték rájuk a fogaikat.,.

 

Szidjuk a rendőrséget, vesszen a hatalom!!! Nem baj, hogy Ők is emberek, családban élnek, fő, hogy mi, a céljainkat elérjük, legyenek közutálatnak kitéve... És ők szolgáltak, és védtek, mert ez volt, és ez a dolguk!!!

 

 

Az öt  rendőrt  pedig faggatták, vallatták, szakértők vizsgálták. Egyre több adat támasztotta alá, hogy a reájuk rótt bűncselekményt akkor, ott, olyan módon nem követhették el, mint ahogy azt a sértett előadta... Alapos munkát végzett a Fővárosi Nyomozóhivatal. Fény derült az igazságra, a gyanúsítottakat szabadlábra helyezték, és ellenük a bűncselekmény miatt indított nyomozást befejezték.

 

Volt egy maradék cselekmény - amit azonban továbbra is vizsgálni kellett. Miért hagyták el a szolgálati útvonalat? Miért kísérték a lányt haza ahelyett, hogy előállították volna?

Erre is van magyarázat.

 

Az érvényben lévő szabályok azt írják elő, hogy a magát igazolni nem tudó személyt elő kell állítani. Kivétel az, ha személyét más - kívül álló - hitelt érdemlően igazolja, vagy lakóhelye, illetve tartózkodási helye - ahol az okmányait be tudja mutatni közelebb  van, mint az előállításra kijelölt rendőrségi objektum...  Ezt a szabályt alkalmazták... Bűncselekményt tehát nem követtek el,  szabályt azonban szegtek, mert a leány egy kissé messzebb lakott, mintha  a kerületi rendőrkapitányság lett volna  előállítva...

 

Győzött az igazság!!! A megvádoltak ártatlanok voltak!!!

Meghurcolták, bezárták, jó hírnevüket megsértették, lelkileg összetörték őket. Ehhez nyújtott segítséget az a politikai párt, amelynek egyes vezetői nőtüntetést szervezetek, gyilkosokat kiáltottak, fejeket követeltek... Most sehol nincsenek!!!

 

Hol vagytok asszonyok? Ti, akik szerveztétek a tüntetést, aláztatok meg embereket, felelőtlen módon elvettétek becsületüket, önbecsülésüket?

 

Tehették amit tettek, mentelmi joguk van... És a rendőrök? Ők, akiket minden nemzeti ünnepen megtámadnak, „Molov" koktéllal dobálnak, nem szólhatnak, nem tehetik. Ők csak állnak a sorfalban, ahol megrúgják, leköpik, megnyomorítják, megalázzák. Mert akik ezt teszik, tehetik. Nekik vannak jogaik, rájuk vonatkozik az ártatlanság vélelme, mert Ők a forradalmárok!!!

 

 A politika már csak ilyen. Polgár barát rendőrséget kíván, de mellette nem áll ki. A hőzöngőknek még a legmagasabb szinten is engedtek. Azokat az embereket, akik szakmai tudásukat, szívüket, lelküket adták azért, hogy az utca biztonságos legyen, politikai, ellenzéki nyomásra eltávolították.

- Távozik a főkapitány, és távozik a főkapitány - mondta a miniszterelnök. Távoztak, mert tudták, hogy mást nem tehetnek. Mentek, pedig csak a dolgukat tették. A politika már csak ilyen... Addig kellesz, amíg hasznom van belőled!!! A Mór megtette kötelességét, a Mór mehet..  Akik pedig utánuk jönnek, épen olyan elkötelezettek, épen olyan szakmailag felkészültek, mint elődeik voltak. A politika szempontjából csak egy a fontos, a hatalom...

 

Az ügyészség most hamis vád miatt eljárást kezdeményezett a feljelentő leány ellen. Tudjuk a sajtóból, hogy másokat is vádolt már meg hasonló cselekménnyel. Ha ez igaz, nem lesz nehéz a bizonyítás. Ő, most, ahogy a sajtó jelzi, külföldön van.... Lehet, hogy egy ideig nem is látjuk?

 

Az öt rendőrt felmentették. Erkölcsi, anyagi jellegű kárigényük bizonyára van, amit majd részükre meg is ítélnek... Mi, egyszerű adófizetők fizetjük a kártalanítást, azok a politikai vezetők pedig, akik a legnagyobb kárt okozták, más „harapható" préda után néznek. Ők ott maradnak a parlament padsoraiban, bocsánatot nem kell kérniük. Csak rendőröket szégyenítettek, aláztak meg. Az meg kit érdekel? Őket biztosan nem!!!

 

Nemzeti ünnepünkön a politikai „alvilág" - mert a randalírozókat nem lehet máshova besorolni, megint megmutatta a foga fehérjét. Törtek, zúztak, garázdálkodtak. Ismét rendőrökre támadtak, és Ők állták a sarat. A sajtó, nem a randalírozókat fotózza,- azoktól félnek - hanem a szolgálati gépkocsiban pihenő rendőröket. Ők azok, akik 24, vagy 36 órája teljesítettek szolgálatot, védtek, tűrtek, rendezvényt biztosítottak. Ők úgy ünnepeltek, hogy másokat védtek, miközben égő palackokkal dobálták a sorfalat, amelyben álltak...

 

Mert mi már ünnepelni sem tudunk...  És gyűlölködni?... 

 

Villás Lajos

volt rendőr

 

Budapest, 2008. Március 20.

 

 

C-PRESS 

 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek