Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

"Ne hagyja magát senki becsapni"
2008-03-22 09:23
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Ne hagyja magát senki becsapniTöbbezer tájékoztató füzet készült azoknak a romáknak, akik a vízumkényszer március eleji megszűnése után kivándorolnának Kanadába - közölte a nemzeti és etnikai jogok országgyűlési biztosa szerdai sajtótájékoztatóján.

 

 

Ne hagyja magát senki becsapni 

 

Nem kioktatni és lebeszélni akarja a kivándorolni szándékozó romákat, mindenkinek joga van ugyanis, hogy elhagyja az országot és visszatérjen - mondta Kállai Ernő hangsúlyozva, hogy a kanadai vízumkényszer megszűnése nem jelenti azt, hogy munkát is lehet vállani az országban. 

Hat hónapig lehet vízum nélkül kint tartózkodni, de dolgozni továbbra sem lehet munkavállalási célú vízum nélkül - fejtette ki. Azt már a belépésnél visszafordítják, akinél felmerül a gyanú, hogy papír nélkül akar Kanadában dolgozni. Ha ez ott tartózkodása alatt derül ki, 48 órán belül kitoloncolják. Ennek költségét pedig a kiutasítottnak kell állnia, több százezer forintos összegről van szó. Ráadásul több évig nem térhet vissza az adott országba - hívta fel a figyelmet az országgyűlési biztos.

Kállai Ernő figyelmeztetett: vannak olyanok, akik azt ígérik, hogy bizonyos összegért elintézik a letelepedést és munkavállalást Kanadában. Rávesznek embereket arra, hogy adják el házukat, számolják fel egzisztenicájukat vagy uzsorakamatra kölcsönt ajánlanak fel az utazásra. 

"Ne hagyja magát senki becsapni, mindenkinek saját magának kell intéznie utazását és a munkavállaláshoz szükséges engedélyeket a magyarországi kanadai nagykövetségen" - hangsúlyozta. A fontos tudnivalók közül a biztos továbbá kiemelte, hogy uniós országból érkezők nem kaphatnak menekültstátuszt, és gazdasági menekültként sem telepedhetnek le Kanadában.

A tájékoztató füzeteket az Esélyek Háza közreműködésével juttatják el a kisebbségi közösségi csoportokhoz. Országjáró körútján Kállai Ernő is felhívja a figyelmet a kivándorlással kapcsolatos fontos tudnivalókra az elkövetkező hetekben.

Kolompár Orbán, az OCÖ elnöke erre reagálva az MTI-nek azt mondta: a lehető legrövidebb időn belül eljuttatják a kiadványokat, egyben köszönetet mondott a kisebbségi ombudsman előrelátásának. A roma vezető szerint nem megoldás, hogy a romák elhagyják hazájukat, ezért arra kérte valamennyi kisebbségi önkormányzat elnökét, beszélje le a romákat az utazásról, a kivándorlási szándékról. 

"Bízom benne, hogy nem lesz kivándorlási hullám, ugyanis a radikálisok, élükön a Magyar Gárda és az azt életre hívó Jobbik éppen ezt akarja elérni" - fogalmazott Kolompár Orbán. 

 

 

C-PRESS - Hírszerző 

 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Keddi HarmoNet horoszkóp 2020-08-11
  Megfontoltabbak leszünk, alaposan dolgozunk, bár lassabbak is vagyunk. Kényelmes hangulatunknak köszönhetően nem ma van a sportteljesítmények napja. Az evésben viszont sajnos mértéktelenebbek leszünk. Ma érzékenyebbek lesznek a füleink, s különösen akkor kellene jobban vigyáznunk, ha uszodába készülünk. Ebben az esetben jobban járunk, ha füldugót használunk, így megmenekülhetünk a kellemetlen fülgyulladástól. Az sem jó ötlet, ha huzatos helyeken tartózkodunk.
 • Hétfői HarmoNet horoszkóp 2020-08-10
  Ma már nyoma sem lesz bennünk a türelmetlenségnek, - alaposak és megfontoltak vagyunk. Nem bánjuk a nagyobb munkamennyiséget, lépésről, lépésre birkózunk meg a plusz feladatokkal is. Ráadásul igényesen dolgozunk. Ma érzékenyebbek lesznek a füleink, - különösen akkor kellene jobban vigyáznunk, ha uszodába készülünk. Ebben az esetben jobban járunk, ha füldugót használunk, így megmenekülhetünk a kellemetlen fülgyulladástól. Az sem jó ötlet, ha huzatos helyeken tartózkodunk.
 • Heti wellness horoszkóp 2020.augusztus 9-től 15-ig
  Most megtudhatja mely táplálkozási formák, mozgásformák illenek az ön születési jegyéhez.
 • Vasárnapi HarmoNet horoszkóp 2020-08-09
  Ma azt gondoljuk, hogy csak a saját véleményünk lehet mérvadó, s ha valaki más nézeteken van, akkor hajlamosak vagyunk vitába keveredni vele. Mivel elég szenvedélyes hangulatban vagyunk, akár veszekedéssé is fajulhat a vita.
 • Heti Style-Art-Party horoszkóp 2020.augusztus 8-tól 14-ig
  Művészet, szórakozás, látásmód. A 12 csillagjegyre (élet) - művészeknek .
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

  Sport hírek

  Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

  2017. July 05.

  article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
  Teljes cikk