Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

A külügy győzködi a romákat: nem árulják csomagban a bevándorlási engedélyeket
2008-03-21 11:32
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
A külügy győzködi a romákat: nem árulják csomagban a bevándorlási engedélyeketMegfontoltságra kérték a Kanadába készülőket a nagykövetség és a szaktárca munkatársai Mohácson. Megfontoltságra és az utazás előtti tájékozódásra kérték a Kanadába készülő romákat a kanadai nagykövetség és a Külügyminisztérium munkatársai kedden Mohácson.

 

"Örömmel látjuk azokat, akik látogatóba vagy tanulni jönnek hat hónapra Kanadába. De a bevándorlás szándékával érkezőknek vízumra van szükségük, melynek hiányában visszafordítják őket. Ha pedig nem léphetnek be az országba, túl hosszú utat tettek meg ahhoz, hogy a következő géppel vissza is menjenek" - mondta a kanadai nagykövetség bevándorlási osztályának tanácsosa egy, a Mohácson és környékén élő roma kisebbség tájékoztatására szervezett fórumon.

 

A rendezvényen megjelent gyér közönség, összesen nyolc roma előtt Carol Turner hangsúlyozta: a magyar állampolgárok március elsejétől vízummentesen utazhatnak Kanadába, de aki ott szeretne letelepedni vagy munkát vállalni, jobban teszi, ha tájékozódik a feltételekről és előbb a követséghez fordul, mert az engedélyek kiadásának szempontjai és az ahhoz kötődő kérdések a tengerentúlon is ugyanazok lesznek.

 

"Ne higgye el senki, hogy Kanadában csomagban árulják a bevándorlási engedélyeket. Felénk egyébként is úgy tartják: ha valami túl jól hangzik ahhoz, hogy elhiggyük, valószínűleg nem igaz" - mondta a tanácsos.

 

Carol Turner közölte: számokat nem mondhat, de március elseje óta több magyar állampolgárt utasítottak ki, akik csak állították, hogy látogatóként jöttek Kanadába, pedig valójában letelepedési szándékkal érkeztek. Ők már vissza is tértek Magyarországra.

 

Beszámolt arról, hogy Kanadába tavaly rekordszámban, mintegy félmillióan érkeztek bevándorlóként, s a felüknek volt bevándorlási vízuma. Ezen engedélyek 80 százalékát a világ különböző kanadai követségein állították ki, ami azt jelenti, "mintegy negyedmillió ember megdolgozott ezért a papírért, kivárta azt, így kapott belépést az országba".

 

Az egyik résztvevő a roma közösség nevében azt kérte a tanácsostól, fogadják szívesen a romákat, akik dolgozni szeretnének náluk, hogy eltarthassák magukat és családjukat.

 

Helyes Imre, a Külügyminisztérium munkatársa azt mondta, hogy a tárca nem tud olyan eszközöket adni a romák kezébe, amelyekkel sorsuk jobbra fordulna. A minisztérium feladata a tájékoztatásra terjed ki, mellyel ahhoz járulhatnak hozzá, hogy a romák felelős döntést hozhassanak az esetleges kiutazással kapcsolatban.

 

Kovács István, a Mohácsi Cigány Kisebbségi Önkormányzat elnöke azt közölte: ő arra biztatja a romákat, ha tehetik, próbáljanak szerencsét külföldön, mert "ami itthon van, az semmivel sem kecsegtet". Ráadásul fenyegetettséget éreznek a Magyar Gárda részéről. Szólt arról, hogy a napokban valakitől ezer forintot és egy levelet kapott lezárt borítékban. A levélben az állt, hogy "utazzon Kanadába, vigye a többi romát is, de a legjobb, ha visszamennek az őshazába, Indiába".

 

 

C-PRESS - hirado.hu - MTI 

 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek