Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Az Élet Menete ismét Budapesten!
2008-03-14 13:48
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Az Élet Menete ismét Budapesten!Az Élet Menete Budapesten: 2008. április 16. szerda

Műsorvezető: Szellő István

 

Kedves Barátaink!


Az alábbi programtervezetet szeretnénk megosztani veletek. Kérünk mindenkit, szóljon ismerősének, hogy ismét sokan legyünk és méltó képen emlékezzünk és emlékeztessünk! 

 

Az Élet Menete ismét Budapesten!

 

Várjuk szeretettel, minden jóérzésű embertársunkat!

 

 • Budapest Klezmer Band előadása
 • dr. Demszky Gábor Főpolgármester üdvözlő szavai
 • Szetey Gábor beszéde
 • Dés László zeneszerző, előadóművész
 • Izraeli politikus vendég (egyeztetés alatt)
 • Illényi Katica hegedűművész, előadóművész
 • Zoltai Gusztáv úr a magyarországi zsidó hitközségek szövetségének és a budapesti zsidó hitközség ügyvezető igazgatójának beszéde
 • Szőke András, rendező, színművész verset mond
 • Prof. Dr. Schweitzer József nyugalmazott Országos főrabbi, emlékbeszéde
 • A Scheiber Sándor iskola 3. osztályos tanulói énekelnek ELI-ELI
 • dr. Erdő Péter bíboros, prímás, Esztergom-budapesti érsekének beszéde (egyeztetés alatt)
 • Kertész Imre Nobel Díjas író üzenetét olvassuk fel, valamint a Scheiber Sándor iskola két tanulója részleteket olvas fel a Sorstalanság című műből
 • Daroczi Ágnes a roma áldozatokra emlékezik
 • Pajor Tamás, Gerendás Péter és Heilig Gábor a Rosenberg Dani című dalt adják elő közösen
 • Fekete László a Dohány utcai zsinagóga főkántora gyászimát recitál az áldozatok emlékére
 • 600 db fehér színű virágot szórunk a 600.000 Magyar áldozat emlékére a Dunában

 

 Találkozó: A Dohány utcai Zsinagóga előtt.

 

Az Élet Menete Alapítvány, a Mazsihisz, a Miniszterelnöki Hivatal, Budapest Főváros Polgármesteri Hivatala, a Páva utcai Holokauszt és Dokumentációs központ, civil szervezetek, zsidó és nem zsidó ifjúsági szervezetek ismét közösen szervezi meg a budapesti Élet Menetét.

 

Az Élet Menete ismét Budapesten!

 

Az holokauszt áldozatainak emléknapján ismét fáklyás felvonulással emlékezünk az áldozatokra. Zsidókra, romákra, másságukért üldözöttekre, ellenállókra és azokra is, akik bátran szembeszállva a fasisztákkal és a nyilasokkal, mentették az üldözötteket.

 

A 2008. évi megemlékezés a Dohány utcai Zsinagóga előtti téren kezdődik, ahonnan- az elmúlt évhez hasonlóan-fáklyákkal a kezünkben vonulunk végig a „Cipők a Duna-parton" szobor kompozícióhoz, emlékezni azokra az emberekre, akiket a nyilasok 1944-45-ben a jeges Dunába lőttek.

 

Az Élet Menete ismét Budapesten!


Kedves Barátaink!

 

Úgy gondoljuk, hogy Budapesten is hagyományt teremtettünk az Élet Menetével ugyanúgy, mint minden évben, Lengyelországban az Auschwitz- Birkenau haláltáborok területén.

 

Tartson ismét velünk, emlékezzünk és emlékeztessünk közösen!

 

Részvételével, emberi tanúságtételével álljon mellénk a kirekesztéssel és a gyűlöletkeltéssel szemben.

 

 

C-PRESS - eletmenete.hu 

 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Szerdai HarmoNet horoszkóp 2020-08-12
  Ma rendkívül kíváncsi hangulatban leszünk. Örülünk, ha egy jó programra nyílik lehetőségünk. Ha ezt a legjobb barátainkkal oszthatjuk meg, akkor teljes lesz a boldogságunk. Iktassunk be egy jó mozit, vagy egy kiállítást. Ha hízékonyabb alkatúak vagyunk, akkor ma ne fogyasszunk nagy zsírtartalmú ételeket. Még a saláták is tartalmazhatnak olajos önteteket, tehát ma készítsük inkább öntet nélkül a zöldféléket. A sovány húsok fogyasztása megengedett.
 • Keddi HarmoNet horoszkóp 2020-08-11
  Megfontoltabbak leszünk, alaposan dolgozunk, bár lassabbak is vagyunk. Kényelmes hangulatunknak köszönhetően nem ma van a sportteljesítmények napja. Az evésben viszont sajnos mértéktelenebbek leszünk. Ma érzékenyebbek lesznek a füleink, s különösen akkor kellene jobban vigyáznunk, ha uszodába készülünk. Ebben az esetben jobban járunk, ha füldugót használunk, így megmenekülhetünk a kellemetlen fülgyulladástól. Az sem jó ötlet, ha huzatos helyeken tartózkodunk.
 • Hétfői HarmoNet horoszkóp 2020-08-10
  Ma már nyoma sem lesz bennünk a türelmetlenségnek, - alaposak és megfontoltak vagyunk. Nem bánjuk a nagyobb munkamennyiséget, lépésről, lépésre birkózunk meg a plusz feladatokkal is. Ráadásul igényesen dolgozunk. Ma érzékenyebbek lesznek a füleink, - különösen akkor kellene jobban vigyáznunk, ha uszodába készülünk. Ebben az esetben jobban járunk, ha füldugót használunk, így megmenekülhetünk a kellemetlen fülgyulladástól. Az sem jó ötlet, ha huzatos helyeken tartózkodunk.
 • Heti wellness horoszkóp 2020.augusztus 9-től 15-ig
  Most megtudhatja mely táplálkozási formák, mozgásformák illenek az ön születési jegyéhez.
 • Vasárnapi HarmoNet horoszkóp 2020-08-09
  Ma azt gondoljuk, hogy csak a saját véleményünk lehet mérvadó, s ha valaki más nézeteken van, akkor hajlamosak vagyunk vitába keveredni vele. Mivel elég szenvedélyes hangulatban vagyunk, akár veszekedéssé is fajulhat a vita.
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

  Sport hírek

  Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

  2017. July 05.

  article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
  Teljes cikk