Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

A Fidesz Szilvásy feleségének távozását követeli
2008-03-14 13:37
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Férfi-NőA Fidesz felszólítja a pénzügyminisztert, hogy vonja vissza Szilvásy György feleségének, Csáky Bernadettnek a jelölését a pénzügyi tárca szakállamtitkári posztjára - mondta a Fidesz frakcióigazgatója csütörtökön Budapesten sajtótájékoztatón. A kormányszóvivő reagálásában közölte: Csáky Bernadett egy szakmai karrier állomásaként lett a pénzügyi tárca szakállamtitkára.

 

 

A legjobb megoldás az lenne, ha a miniszterelnök Szilvásy Györgyöt mentené fel a titokminiszteri posztról - fogalmazott Répássy Róbert. A pénzügyi tárca szóvivője szerdán erősítette meg az MTI-nek, hogy Veres János pénzügyminiszter javaslatot tett a miniszterelnöknek egy koordinációs szakállamtitkári poszt létrehozására; a posztot a tervek szerint Csáky Bernadett, Veres János volt kabinetfőnöke, Szilvásy György felesége tölti majd be.

 

Répássy Róbert közölte: az új szakállamtitkári poszt létrehozása akkor zajlik, amikor a miniszterelnök azt állítja, a kormánynak nincs módjában visszapótolni az egészségügytől elvett pénzt.

A frakcióigazgató tájékoztatása szerint Szilvásy György felesége szakállamtitkárként havi 750 ezer forintos fizetést kap majd, valamint az államtitkári juttatásokat. A jelölést a legfelháborítóbb pazarlásnak nevezte, ami álláspontja szerint etikailag összeférhetetlen a miniszteri poszttal.

 

A Fidesz azt kéri a miniszterelnöktől, úgy ítélje meg Szilvásy György feleségének kinevezését, ahogy annak idején az ő felesége, Dobrev Klára ítélte meg Gyurcsány Ferenc sportminiszteri kinevezését. Emlékeztetett: amikor Gyurcsány Ferenc miniszter lett, Dobrev Klára lemondott helyettes államtitkári posztjáról.

 

Répássy Róbert megjegyezte: bár a kormány szerint nincs lehetőség pénzt átcsoportosítani az egészségügybe, saját luxus céljaira folyamatosan szórja a közpénzt. Ezek között említette, hogy a még nem létező új tulajdonosi program kommunikációjára már 1,6 milliárd forintot költöttek, az egészségügyi tárcának két kommunikációs és reklámmunkára vonatkozó közbeszerzési eljárása van folyamatban 700 millió forint értékben, valamint arra is kitért, hogy Horváth Ágnes egészségügyi miniszter sokkal többet kíván költeni a pénztártörvény kommunikációjára, mint a népszavazás előtti hetekben, hónapokban tette.

 

Az ellenzéki képviselő a kormány luxuskiadásai közé sorolta, hogy az új kormányzati luxusautók flottájának beszerzése 370 millió forintot emészt fel, az APEH pedig nettó 432 millió forintot költ száz új autó megvásárlására.

 

A Fidesz frakcióigazgatója közölte: a kormány nem akarja pótolni azt az összeget, amelyet a népakarat vasárnapi döntésével kivont az egészségügyből. Pedig - tette hozzá - az alkotmány egyértelműen a kormány feladatai között sorolja fel, hogy gondoskodnia kell az egészségügyi ellátás anyagi fedezetéről.

 

Daróczi Dávid kormányszóvivő reagálásában közölte: Csáky Bernadett egy szakmai karrier állomásaként lett a pénzügyi tárca szakállamtitkára. Hangsúlyozta: már az Orbán-kormány idején is fontos középvezetői beosztásban dolgozott a közigazgatásban, későbbi férjével, Szilvásy Györggyel is munkája során ismerkedett meg. A kormányszóvivő szerint sántít Répássy Róbert hasonlata, hiszen Dobrev Klára azt követően mondott le posztjáról, hogy férje hivatalosan miniszterelnök-jelölt lett.

 

A Pénzügyminisztérium csütörtökön azt közölte, hogy a leendő szakállamtitkár jelenleg is a Pénzügyminisztérium alkalmazottja, 2006 óta kabinetfőnök, így az anyagiak terén a kinevezéssel változás nem történik. Az egészségügy helyzetének megoldása komolyabb hozzáállást kíván, s alapvetően szakmai megközelítést igényel - olvasható a közleményben.

 

 

C-PRESS - hvg.hu - MTI 

 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Szerdai HarmoNet horoszkóp 2020-08-12
  Ma rendkívül kíváncsi hangulatban leszünk. Örülünk, ha egy jó programra nyílik lehetőségünk. Ha ezt a legjobb barátainkkal oszthatjuk meg, akkor teljes lesz a boldogságunk. Iktassunk be egy jó mozit, vagy egy kiállítást. Ha hízékonyabb alkatúak vagyunk, akkor ma ne fogyasszunk nagy zsírtartalmú ételeket. Még a saláták is tartalmazhatnak olajos önteteket, tehát ma készítsük inkább öntet nélkül a zöldféléket. A sovány húsok fogyasztása megengedett.
 • Keddi HarmoNet horoszkóp 2020-08-11
  Megfontoltabbak leszünk, alaposan dolgozunk, bár lassabbak is vagyunk. Kényelmes hangulatunknak köszönhetően nem ma van a sportteljesítmények napja. Az evésben viszont sajnos mértéktelenebbek leszünk. Ma érzékenyebbek lesznek a füleink, s különösen akkor kellene jobban vigyáznunk, ha uszodába készülünk. Ebben az esetben jobban járunk, ha füldugót használunk, így megmenekülhetünk a kellemetlen fülgyulladástól. Az sem jó ötlet, ha huzatos helyeken tartózkodunk.
 • Hétfői HarmoNet horoszkóp 2020-08-10
  Ma már nyoma sem lesz bennünk a türelmetlenségnek, - alaposak és megfontoltak vagyunk. Nem bánjuk a nagyobb munkamennyiséget, lépésről, lépésre birkózunk meg a plusz feladatokkal is. Ráadásul igényesen dolgozunk. Ma érzékenyebbek lesznek a füleink, - különösen akkor kellene jobban vigyáznunk, ha uszodába készülünk. Ebben az esetben jobban járunk, ha füldugót használunk, így megmenekülhetünk a kellemetlen fülgyulladástól. Az sem jó ötlet, ha huzatos helyeken tartózkodunk.
 • Heti wellness horoszkóp 2020.augusztus 9-től 15-ig
  Most megtudhatja mely táplálkozási formák, mozgásformák illenek az ön születési jegyéhez.
 • Vasárnapi HarmoNet horoszkóp 2020-08-09
  Ma azt gondoljuk, hogy csak a saját véleményünk lehet mérvadó, s ha valaki más nézeteken van, akkor hajlamosak vagyunk vitába keveredni vele. Mivel elég szenvedélyes hangulatban vagyunk, akár veszekedéssé is fajulhat a vita.
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

  Sport hírek

  Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

  2017. July 05.

  article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
  Teljes cikk