Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png
Újabb ombudsman jelöltek
2008-03-13 10:41
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Sólyom LászlóSólyom László köztársasági elnök pénteken mutatja be ombudsmanjelöltjeit a parlamenti pártoknak a Sándor-palotában - mondta Kumin Ferenc, a Köztársasági Elnöki Hivatal főosztályvezetője szerdán az MTI-nek.

 

 

Kumin Ferenc közölte: az államfő pénteken 10:30-ra a Sándor-palotába várja a parlamenti pártok frakcióvezetőit, hogy bemutassa nekik az ombudsmanjelölteket.

A köztársasági elnöknek azért kell újra jelölteket állítania, mert február 25-én az Országgyűlés nem választotta meg sem a jövő nemzedékek ombudsmanjának jelölt Fülöp Sándort, sem pedig az adatvédelmi biztosnak jelölt Zombor Ferencet. (Fülöp Sándor esetében az igenek többségben voltak, de nem volt meg a kétharmados támogatás.)

Az államfőnek a sikertelen választás után harminc nap áll a rendelkezésére, hogy újabb jelölteket nevezzen meg.

Ez volt a második alkalom, hogy a Ház elutasította a köztársasági elnök jelöltjeit erre a két posztra, hiszen a tisztségek előző várományosait, Nagy Boldizsárt és Péterfalvi Attilát decemberben szintén leszavazta a parlament.

Sólyom László köztársasági elnök az újabb sikertelen választás után, február 28-án, meghívta magához a parlamenti pártok frakcióvezetőit, hogy konzultáljon velük az ombudsmanok jelöléséről. Akkor az államfő eredményesnek és megnyugtatónak nevezte a megbeszélést. Ugyanakkor leszögezte azt is: a jövőben sem változtat az ombudsmanok jelölési eljárásán.


A törvények szerint, a törvények betartásával jelölök, a döntés a parlamenté - jelentette ki a köztársasági elnök a megbeszélés után, hozzáfűzve: az államfő és az Országgyűlés közötti munkában mindenki a ráeső részt kell, hogy végezze.

A megbeszélés utáni sajtótájékoztatón Lendvai Ildikó, a szocialisták frakcióvezetője úgy nyilatkozott: frakciója és a köztársasági elnök álláspontja ugyan nem közeledett, de világosabbá vált. Gusztos Péter, az SZDSZ frakcióvezető-helyettese azt mondta: tiszteletben tartják Sólyom László jelölési módszerét.

Navracsics Tibor, a Fidesz frakcióvezetője korábban már úgy nyilatkozott: a köztársasági elnök számára nincs jogszabályi kötelezettség az egyeztetésre, így elfogadják az államfő jelölési gyakorlatát.

 

 

C-PRESS - Hírextra - MTI

 

 

 

 
 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk