Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Gárda-per: beszóltak a miniszternek
2008-03-13 10:12
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Für Lajos a gárdisták körében (Fotó: MTI)Az ügyészség nem teketóriázott a Magyar Gárda megszüntetésének perében, kérte az egyesült mihamarabbi feloszlatását. Az alperes jogásza szerint súlyosan sérülhet a tisztességes eljáráshoz való jog, mert a 30 napos védekezési lehetőségüktől is megfosztották a gárdistákat. 

 

Gaudi Nagy Tamás úgy véli, az új rendvédelmi miniszternek talán nem a Magyar Gárdával kéne foglalkoznia, hanem a 2006-as rendőri brutalitásokkal.  

 

Für Lajos a gárdisták körében (Fotó: MTI)
Für Lajos a gárdisták körében
Javában zajlik a Magyar Gárda megszüntetéséről döntő bírói tárgyalás. A tárgyalótermen kívül rekedt tömeg is lenyugodott és már nem zavarják hangoskodásukkal a Fővárosi Bíróságon folyó pert. A felperes Fővárosi Főügyészség fenntartja azon keresetét, hogy a Magyar Gárdát oszlassa fel a bírói tanács, mert törvénytelen módon működik. Az ügyészség szerint az egyesület és mozgalom alapító okirata nem tartalmazta a rendvédelmet és a nemzetőri feladatokat sem. Emellett az ügyészség szerint a toborzás is ellentétes a mozgalom önkéntességen alapuló elveivel. Az alapszabályban megfogalmazott céloktól pedig teljesen ellentétes a Magyar Gárda ténykedése. Sérti többek között a kisebbségek érdekeit és emberi méltóságát is súlyosan. Így megszegi a nemzetközi előírásokat is.

"Fenntartom a kereseti kérelmünket minden apró részletével együtt. A felperes a 2007 decemberében Tatárszentgyörgyön történt eseményekkel kapcsolatosan szeretné kifejteni, hogy mások jogait és emberi méltóságát is megsértették. Az egyesületi kereteket túllépték és annak céljától egészen eltérőt tesz a Magyar Gárda. Rasszista eszméket terjesztenek, ráadásul a nemzetközi szabályokat is megsértik ezáltal. Indítványozom, hogy a bíróság ezért oszlassa fel a Magyar Gárdát. Bizonyítási indítványként pedig becsatolom a szervezetről készült felvételeket, amelyeket tekintsen meg a bíróság" - mondta az ügyészség képviselője, aki neve nyilvánosságra hozatalát is megtiltotta.

A gárdisták kisebb hada katonás rendben figyelte, rezzenéstelen arccal a bírósági per eseményeit. Akárcsak az ismert jogász és emberi jogi aktivista, Morvai Krisztina. A tárgyalást az első sorból érdeklődve szemlélte az egykori honvédelmi miniszter, Für Lajos is, aki a Fideszes képviselő Deutsch-Für Tamás apósa.

A bíróság elnöke közölte, hogy a per teljes anyagát rögzítik. A tárgyalás során a bíróságról is csak néhány felvételt lehetett készíteni a tanács kérésére, hogy az eljárást ne zavarja a sajtó. A Magyar Gárda jogi képviselője Gaudi Nagy Tamás fel volt azon háborodva, hogy a Magyar Gárda megszüntetésével kapcsolatosan soron kívűli eljárást kért a rendvédelmi és igazságügyi miniszter.

"Ez egy soron kívüli eljárás. Így a 30 napos védekezési határidő le sem járt az esetünkben. Úgy vélem mindez a tisztességes eljáráshoz való jogainkat sértheti súlyosan. Kérhetnénk most természetesen azt, hogy a bíróság halassza el a tárgyalást. Ezt azonban nem tesszük. Sőt előterjesztjük az ellen kérelmünket, apró részletességgel. Furcsállom azt is, hogy a Gárda ügye fontosabb, mint a 2006-as rendőri brutalitás áldozatainak a perei, amelyek még javában folynak. Furcsa, hogy az új rendvédelmi miniszternek a mi egyesületünk sorsa jóval fontosabb a tárcáját érintő problémáknál. Ellenkérelmünk az, hogy utasítsák el az ügyészség indítványát. A kereset alaptalan szerintünk. Ez, ami itt folyik ugyanis egy civil társadalmi szervezet életébe való durva beavatkozás az állam részéről.. Ebben az ügyben, úgy vélem, nem szükséges a feloszlatás, mert az nem lenne arányos" - nyilatkozta a bíróságon Gaudi Nagy Tamás.

A per még javában zajlik, és aligha várható ma döntés arról, hogy a Magyar Gárdát feloszlatják-e vagy sem. 

 

 

C-PRESS - STOP - Fotó: MTI 

 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek