Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Nyílt levél Hárs Gábor Képviselő úrhoz
2008-03-11 14:51
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése

Tisztelt Képviselő Úr! 

Nyílt levél Hárs Gábor Képviselő úrhozMélységes csalódással értesültem arról, hogy a Józsefvárosi Önkormányzattal kezdeményezett együttműködési megállapodásunk tervezetét - amely a kerületben élő magyar cigányzenészek foglalkoztatására vonatkozott volna- az Ön vezetése alatt álló Kisebbségi és Emberijogi Bizottság nem támogatta.

 

Ebben Önön kívül tevékeny szerepet játszott Benga-Oláh Tibor Kisebbségi tanácsnok úr is. 

 

Döntésükkel kapcsolatban emlékeztetni szeretném Önt néhány dologra. Mindenek előtt: azt Ön is nagyon jól tudja, hogy az egyesületünk nem egy névtelen kis vidéki alakulat, hanem az ország csaknem egészterületén tevékenyen működő országos hatáskörű szervezet, amely a cigányzenészek foglalkoztatását elsőként valósította meg, ezen a téren a legnagyobb tapasztalattal, és kiterjedt kapcsolatrendszerrel bír. Tevékenységünket korábban teljesen saját erőből, minden külső támogatás nélkül végeztük. Azt a szinte minden érintett munkaügyi központ által megtartott ellenőrzés is megállapította, hogy soha semmiféle szabálytalanságot nálunk nem találtak.

 

Emlékeztetném arra is, hogy az előző választási ciklusban csak a VIII. kerületből átlagban 20 fő fölötti létszámban foglalkoztattunk zenészeket, akiknek ez jelentette a biztos megélhetési forrást, egyben ez az idő részükre munkaviszonyként kerül elszámolásra. Így szereztek jogot például társadalombiztosítási ellátásra is. Ezt a lehetőséget vették most el a kerület zenészeitől, akik nem mellesleg választó polgárok is. (Ezt egyébként Ön és Benga-Oláh Tibor Úr is az előző választások során is közvetlenül tapasztalhatták).

 

A magunk részéről világosan látjuk, hogy a döntésüket mi motiválta. Nagyon meglepődnénk azon, ha valamennyi idő múlva -lehetőleg minél közelebb a következő választáshoz- ez a fajta foglalkoztatás ismételten beindulna, ehhez azonban az Önök megítélése szerint ránk nincs szükség. Mi a magunk részéről a foglakoztatást minden anyagi ellenszolgáltatás nélkül, a magyar cigányzenészek ügye melletti elkötelezettségből végeztük, ezért is volt számunkra meglepő az elutasításuk. Véleményünk az, hogy Önök a döntésükkel nem a választóik, hanem egész mások érdekeit képviselik. Ezt a tényt egyébként alátámasztja az is, hogy a döntésüket sem Ön, sem pedig Benga-Oláh Úr még csak megindokolni sem volt hajlandó. Megjegyzem: ez nem lett volna egyszerű.

 

Az azonban tény, hogy Önök nem a mi egyesületünknek, hanem a választóiknak tartoznak elszámolási kötelezettséggel, akiket most megfosztottak egy számukra rendkívül kedvező lehetőségtől. Mi nem kereskedtünk a zenészekkel, hanem szolgáltuk Őket. Abban csak reménykedünk, hogy Önöknek is ez a szándéka.

 

Szeged 2008-02-15

 

Tisztlettel: Czutor Zsolt

Gondi Márton Egyesület Elnöke


********************
 Nyílt levél Hárs Gábor Képviselő úrhoz
 ********************


A Gondi Márton Oktatási, Kulturális és Érdekvédelmi Egyesület elnökségének üzenete a józsefvárosi cigányzenészeknek:

Kedves barátaink!

    Egyesületünk elnöksége a korábbi évek gyakorlatának megfelelően ez év március 01 napjától is foglalkoztatni kívánta közületek a regisztrált munkanélküli kollégákat.  Ez ügyben kezdeményeztük együttműködési megállapodás megkötését a VIII. kerületi önkormányzattal. Csécsei Béla Polgármester Úr a kezdeményezésünkre nemleges választ adott, ezt az átiratot ezennel közzé tesszük. Miután még az elutasító levél kézhezvételét megelőzően már rendelkeztünk információval arról, hogy az önkormányzat Kisebbségi és Emberjogi bizottságának  -embertelen- állásfoglalása  alapozta meg a döntést ezért Hárs Gábor képviselő úrhoz levelet intéztünk, amelyet most szintén mellékelünk.


     A magunk részéről végtelenül csalódottan vettük tudomásul az önkormányzat döntését, mert úgy érezzük, hogy az általunk már korábban kidolgozott és megvalósított konstrukciót most mások akarják megvalósítani, ezzel azonban a ti foglalkoztatásotok került veszélybe. Tekintettel arra, hogy az OSZK foglalkoztatási programja is teljes kudarcot vallott a foglalkoztatásotok így jelen pillanatban semmilyen formában nem biztosított. Nyilvánvaló az is, hogy mind a kerületi kisebbségi önkormányzat, mind pedig az OSZK számára előrébb való a saját érdekük képviselete, mint a zenészek helyzetének javítása, annak ellenére, hogy ezek a szervek a ti érdekeitek képviseletére lennének hivatottak. Mi eddig sem a mellünket döngettük, hanem egzisztenciális biztonságot nyújtottunk nektek, ezt akadályozták most meg kicsinyes személyes ambíciók.


     Elnökségünk köszönetet mond az eddigi munkátokért, és megígérjük, hogy a továbbiakban is mindent elkövetünk a foglalkoztatásotok megvalósításának érdekében.

 

 

C-PRESS 

 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek