Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Három egykori alapító távozik a Jobbikból
2008-03-11 12:12
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése

Kilépett a Jobbikból a párt három egykori alapítója. 

Jobbik Magyarországért MozgalomKovács Dávid, Nagy Ervin és Fári Márton távozását a Jobbik szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében kommentálta. A dokumentumot változtatás nélkül közöljük.

A Jobbik Magyarországért Mozgalom három alapító tagja a mai napon egy nyílt levélben jelezte kilépési szándékát, amelyet a párt elnöksége tudomásul vett. Kovács Dávid, Nagy Ervin és Fári Márton lépése nem okozott számunkra meglepetést, hiszen már több mint egy éve nem végeztek semmilyen érdemi munkát, így lépésükkel egy gyakorlatban már létező helyzetet tettek nyilvánvalóvá.

 

Elgondolkodtató azonban, hogy kilépésüknek ilyen, a párt vezetőségével és tagságával nem egyeztetett formát választottak, mint ahogy az is, hogy ennek időzítésére éppen a Magyar Gárda Egyesület bírósági tárgyalása előtt két nappal találtak alkalmas időpontot.

 

Közleményükben a Gárda és a Jobbik viszonyával kapcsolatban komoly tájékozatlanságról tesznek tanúbizonyságot, hiszen a Gárdát nem a Jobbik alapította, hanem tíz magánszemély. A párt a múltban sem akart és a jövőben sem szándékozik egy civil mozgalom működésére kézi vezérlésű befolyást gyakorolni. A Jobbik tiszteletben tartja, hogy a Gárda egy pártfüggetlen szervezet, amely a magyar társadalom számára létfontosságú misszióját maga szervezi és vezeti.

 

Ezúton is örömmel tájékoztatjuk három egykori jobbikos barátunkat, hogy a párt távolmaradásuk alatt is fejlődött, sőt minden eddiginél nagyobb ütemű gyarapodást mutat, mind a megalakuló szervezetek és a szimpatizánsok számának, mind a szakmai munka erősödésének tekintetében.

 

A párt szekerén a mai nappal hárommal kevesebb ülnek, de azt eggyel sem tolják kevesebben. A Jobbik Magyarországért Mozgalom egységes maradt, a három távozónak nincsenek követői.

 

Céljaink elérésében továbbra is elszántan megyünk tovább, mert a következő Országgyűlés nem ülhet össze a Jobbik nélkül.

 

A Jobbik Magyarországért Mozgalom aktív vezetősége nevében:

 

Vona Gábor, elnök

 

A kilépők ma reggel kiadott nyilatkozata itt olvasható:

 

Mint a Jobbik alapítóinak, meg kellett hoznunk azt a nehéz döntést, hogy az általunk életre hívott párthoz fűződő tagsági viszonyt megszüntetjük. Az elhatározás meghozatala szorosan összefügg azzal az általunk zsákutcának ítélt, épp ezért járni nem kívánt politikai úttal, amelyre a Jobbik a Magyar Gárda megalakításával lépett.

 

Fontos leszögeznünk, hogy minden naiv vagy rosszhiszeműen ravasz összeesküvés-elmélettel szemben, a Gárda megalakulása mögött nem a szocialista-liberális hatalom és annak spionhadserege állt, hanem a magyar társadalom önvédelmi reflexe, amelyet éppen ezen diktatórikus hatalom brutalitása váltott ki. Mindazonáltal úgy gondoljuk, hogy a Magyar Gárda nem a legszerencsésebb formája volt ezen reflex megnyilatkozásának.

 

Továbbá meggyőződésünk, hogy nem a Jobbiknak, mint politikai pártnak lett volna feladata egy Gárda típusú szervezet létrehozása, és nem a Jobbik elnökének annak vezetése. Mindezek eredményeképp ugyanis a Jobbik szétválaszthatatlanul egybemosódott a Gárdával, felelősséget vállalva valamiért, amit hosszútávon valójában irányítani nem képes.

 

A legsúlyosabb problémának azt látjuk, hogy a Jobbik vezetői nem rendelkeznek, nem is rendelkezhetnek semmiféle hatékony eszközzel a Gárdába belépők megszűrésére, miként az is kérdéses, hogy hosszabb távon sikerülhet-e befolyást gyakorolni a jogilag teljesen különálló egyesületi formában működő Magyar Gárdára. Ez felmérhetetlen, így számunkra vállalhatatlan veszélyforrást jelent egy olyan politikai helyzetben, amikor a hatalom a provokációk és az önmerényletek eszközétől sem riad vissza. Végül gondot jelent, hogy a Jobbik mint párt erőforrásai érthetetlen módon elsősorban egy másik szervezet, a Magyar Gárda építésére fordítódnak.

 

Mindezek legbeszédesebb példája, hogy miközben a Gárda láthatóan országszerte épül, addig a Jobbik mint politikai párt, a legalapvetőbb feladatát sem látta el: a XI. kerületi időközi országgyűlési választásokon még az induláshoz szükséges számú kopogtatócédulát sem gyűjtötte össze. A fentiek alapján állíthatjuk, hogy a Jobbik jelenlegi vezetői a Gárda megalakításával és működtetésével valójában a párt politikai érdekérvényesítő képességét veszélyeztetik, és félő, hogy ezzel elveszik annak hosszabbtávú lehetősége, hogy a Jobbik társadalomformáló szerepre tegyen szert a magyar közéletben. Mindezek ellenére azon politikai és társadalmi célkitűzések megvalósításában, amelyek az egykori közös szándékokból fakadnak, sikert kívánunk a Jobbik vezetőinek.

Kovács Dávid, Nagy Ervin, Fári Márton

 

 

C-PRESS - Jobbik

 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Keddi HarmoNet horoszkóp 2020-08-11
  Megfontoltabbak leszünk, alaposan dolgozunk, bár lassabbak is vagyunk. Kényelmes hangulatunknak köszönhetően nem ma van a sportteljesítmények napja. Az evésben viszont sajnos mértéktelenebbek leszünk. Ma érzékenyebbek lesznek a füleink, s különösen akkor kellene jobban vigyáznunk, ha uszodába készülünk. Ebben az esetben jobban járunk, ha füldugót használunk, így megmenekülhetünk a kellemetlen fülgyulladástól. Az sem jó ötlet, ha huzatos helyeken tartózkodunk.
 • Hétfői HarmoNet horoszkóp 2020-08-10
  Ma már nyoma sem lesz bennünk a türelmetlenségnek, - alaposak és megfontoltak vagyunk. Nem bánjuk a nagyobb munkamennyiséget, lépésről, lépésre birkózunk meg a plusz feladatokkal is. Ráadásul igényesen dolgozunk. Ma érzékenyebbek lesznek a füleink, - különösen akkor kellene jobban vigyáznunk, ha uszodába készülünk. Ebben az esetben jobban járunk, ha füldugót használunk, így megmenekülhetünk a kellemetlen fülgyulladástól. Az sem jó ötlet, ha huzatos helyeken tartózkodunk.
 • Heti wellness horoszkóp 2020.augusztus 9-től 15-ig
  Most megtudhatja mely táplálkozási formák, mozgásformák illenek az ön születési jegyéhez.
 • Vasárnapi HarmoNet horoszkóp 2020-08-09
  Ma azt gondoljuk, hogy csak a saját véleményünk lehet mérvadó, s ha valaki más nézeteken van, akkor hajlamosak vagyunk vitába keveredni vele. Mivel elég szenvedélyes hangulatban vagyunk, akár veszekedéssé is fajulhat a vita.
 • Heti Style-Art-Party horoszkóp 2020.augusztus 8-tól 14-ig
  Művészet, szórakozás, látásmód. A 12 csillagjegyre (élet) - művészeknek .
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

  Sport hírek

  Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

  2017. July 05.

  article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
  Teljes cikk