Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Mohini attam indiai klasszikus tánc Szegeden
2008-03-11 12:02
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Mohini attam indiai klasszikus tánc SzegedenINDIAI KLASSZIKUS TÁNC SZEGEDEN

Szeged, Belvárosi Mozi - Március 29-én 19 órai kezdéssel

Az India Klub sorozatának március 29-i programján a keralai „mohini attam" klasszikus tánccal ismerkedhetnek meg az indiai kultúra rajongói. Dr. Deepti Omchery Bhalla (ejtsd: dípti omcseri bhalla) mestertáncos turnéját az Indiai Kulturális Kapcsolatok Bizottsága (ICCR) kezdeményezte az „India 60 éve független" programsorozat keretén belül. Az Indiából érkező táncművészt négytagú zenekar kíséri.

 

Az Indiából érkező táncművészt négytagú zenekar kíséri. A zeneker fő hangszere a varázslatos hangú vína. A női vokált az egzotikus húros hangszer mellett két ütőhangszer kíséri: mridangam és edaikka. 

 

A rendezvényt K.J. Singh, az Indiai Nagykövetség másodtitkára nyitja meg.

A mohini attam tánc a keralai templomi táncok egyik színpadra dolgozott formája. A táncosnő magával ragadó megjelenése, kecses mozgása, vajszínű, aranyszegélyű tánckosztümje, pompázó arany ékszerei és fejdísze a keralai női szépségideált mintázza meg. A mohini attam tánc óind történeteket és bölcseleti elemeket dolgoz fel a tánc nyelvén.

 

Mohini attam indiai klasszikus tánc Szegeden Mohini attam indiai klasszikus tánc SzegedenAz India Klub 2008-ban „India Est" sorozatát Kőrösi Csoma Sándor emlékének ajánlja. A rendezvényekkel India klasszikus táncait és zenéit kívánja hitelesen bemutatni a magyar közönségnek.

Tavalyi rendezvényeik során a Tamil Nadu-i bharata natyam táncot mutatták be Jayanthi Subramaniam mestertáncos előadásával (2007.05.09 Szeged, Belvárosi Mozi). Ezt követően Sandhyadipa Kar orisszai odisszi mestertáncost látta vendégül India függetlenségének 60 évfordulója alkalmából (2007.08.15.  Szeged, Városháza udvara).

Március 29-én 19 órakor, a szegedi Belvárosi moziban megszervezésre kerülő India est házigazdája Leveles Zoltán, aki a táncdarabok között az előadásra kerülő jelenetek háttérismeretének feltárásával teszi élvezhetőbbé Dr. Deepti Omchery Bhalla mestertáncos előadását a magyar közönség számára.


FELLÉPŐ MŰVÉSZEK:

Dr. Deepti Omchery Bhalla - mohini attam tánc
Smt. Geeta Rajendran - ének
Sh. A. Prem Kumar - mridangam
Sh. Sateesh Poduval - edaikka
Smt. Geeta Mohan - vína

 

 

 

 

C-PRESS 

 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Keddi HarmoNet horoszkóp 2020-08-11
  Megfontoltabbak leszünk, alaposan dolgozunk, bár lassabbak is vagyunk. Kényelmes hangulatunknak köszönhetően nem ma van a sportteljesítmények napja. Az evésben viszont sajnos mértéktelenebbek leszünk. Ma érzékenyebbek lesznek a füleink, s különösen akkor kellene jobban vigyáznunk, ha uszodába készülünk. Ebben az esetben jobban járunk, ha füldugót használunk, így megmenekülhetünk a kellemetlen fülgyulladástól. Az sem jó ötlet, ha huzatos helyeken tartózkodunk.
 • Hétfői HarmoNet horoszkóp 2020-08-10
  Ma már nyoma sem lesz bennünk a türelmetlenségnek, - alaposak és megfontoltak vagyunk. Nem bánjuk a nagyobb munkamennyiséget, lépésről, lépésre birkózunk meg a plusz feladatokkal is. Ráadásul igényesen dolgozunk. Ma érzékenyebbek lesznek a füleink, - különösen akkor kellene jobban vigyáznunk, ha uszodába készülünk. Ebben az esetben jobban járunk, ha füldugót használunk, így megmenekülhetünk a kellemetlen fülgyulladástól. Az sem jó ötlet, ha huzatos helyeken tartózkodunk.
 • Heti wellness horoszkóp 2020.augusztus 9-től 15-ig
  Most megtudhatja mely táplálkozási formák, mozgásformák illenek az ön születési jegyéhez.
 • Vasárnapi HarmoNet horoszkóp 2020-08-09
  Ma azt gondoljuk, hogy csak a saját véleményünk lehet mérvadó, s ha valaki más nézeteken van, akkor hajlamosak vagyunk vitába keveredni vele. Mivel elég szenvedélyes hangulatban vagyunk, akár veszekedéssé is fajulhat a vita.
 • Heti Style-Art-Party horoszkóp 2020.augusztus 8-tól 14-ig
  Művészet, szórakozás, látásmód. A 12 csillagjegyre (élet) - művészeknek .
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

  Sport hírek

  Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

  2017. July 05.

  article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
  Teljes cikk