Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Megfenyegették a C-PRESS-t! Világ Nemzetőrség és a kolumbiai drogkartell
2008-03-10 15:42
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
A Világ Nemzetőrség kőszegi szóvivője, Baranyai Mihály felvette a kapcsolatot a C-Press hírügynökséggel.

Megfenyegették a C-PRESS-t!Nem csak az elhíresült és a cigányoknak „segíteni kívánó" Magyar Gárda osztogat katonai rendfokozatokat vezetőinek és szervezőinek, ezt teszi a Világ Nemzetőrség nevű szervezet is - derül ki a Kőszeg és Vidéke cikkéből. Ezt az információt erősítette meg Baranyai Mihály kőszegi CKÖ-elnök a C-Press főszerkesztőjével folytatott telefonos beszélgetés során.

 

Az újságcikk szerint Kőszeg parancsnoka Baranyai Zsolt CKÖ-képviselő lesz - ő Baranyai Mihály fia -, főtörzszászlósi rangban. Az édesapa, a CKÖ elnöke elmondása szerint jelenleg még csak szolgálatvezetői rangban van a fia. Szolgálatvezetőként pedig feladata a tagtoborzás és a május elsejére várható eskütétel előkészítése. A Világ Nemzetőrség magyarországi központja jön létre várhatóan - a helyi lap információi szerint - május első napjaiban.

 

Mint a telefonos beszélgetésből kiderült, Baranyai a Farkas Flórián vezette Lungo Dromból a Kolompár Orbán vezette Magyarországi Cigány Szervezetek Fórumába lépett át egy évvel ezelőtt, elmondása szerint a jobb pályázati esélyek miatt.

 

Szembetűnő, hogy a C-Pressnek az OCÖ elnöke két nappal ezelőtt azt nyilatkozta, hogy nem ismeri a kőszegi CKÖ tagjait, sem a Világ Nemzetőrség szervezetet.

 

Adódik a kérdés: ki a kőszegi romák által megválasztott CKÖ parancsnoka, főnöke?

 

Kolompár Orbán, az MCF elnöke, Kolompár Orbán, az OCÖ elnöke, esetleg és remélhetőleg a kőszegi romák, akik megválasztották őket, vagy Bakonyi Ernő ezredes, a Vas megyei parancsnok vagy/és Bakai Albert Tibor altábornagy, az Országos parancsnok? Mert, hogy Baranyai Mihály őket nevezte meg előljáróinak telefonon.

 

Ha az utóbbiak, akkor miért volt CKÖ-választásra szükség, hiszen kézenfekvőnek tűnik, hogy a kőszegi romák nem főtörzszászlósokat, szolgálatvezetőket választottak a 2006-os kisebbségi önkormányzati választáson, hanem nekik felelős cigány képviselőket.

 

A C-Press ismerete szerint nem mondható, hogy a magyarországi cigányság különösen szimpatizálna a militáns, rendfenntartó szervezetek rendfokozatait viselő személyekkel, mert a rendfokozatnál leginkább a rendőri túlkapásokra, a cigányokat marhavagonba hajtó csendőrökre, nyilasokra, és napjainkban a Magyar Gárdára asszociál.

 

Lehet, hogy a cigányok mélyen gyökerező félelme a kőszegi főtörzszászlósokkal szemben is megnyilvánul majd?

 

Lehet, hogy a cigányok békés és humanista civilekre, és nem szolgálatvezetőkre vágynak?

 

A C-Press nem kapott választ arra a kérdésre, milyen színű lesz a Világ Nemzetőrség tagjainak az egyenruhája. Eddig megközelítőleg tizenhat főnek.

 

Baranyai Mihály határozottan elutasítja a Világ Nemzetőrség és a Magyar Gárda együtt emlegetését.

 

A C-Press nem érti, hogy a Magyar Gárdához hasonló, óriási tenni akarással jelentkező Világ Nemzetőrség miért osztogat a Magyar Gárdához hasonlóan erőszakszervezetekre jellemző rendfokozatokat.

 

Vajon az az oka a magas rangok kiosztásának - lásd altábornagy, ezredes, főtörzszászlós -, hogy a drog ellen is fellépni akaró kőszegi cigány képződmény fel kívánja venni a harcot a kolumbiai drogkartellel? Mivel fő programjukat a bűnmegelőzésben és a kábítószer elleni harcban jelölték meg.

 

A C-Press kérdése: az MCF tagjaiból verbuvált kőszegi regruta vajon mikor dönt az MCF-elnök, Kolompár Orbán rendfokozatáról, például "tábornok", "Napóleon II" stb...

 

Baranyai Mihály szerint a Nemzetőrség történelmi gyökere az 1848-49-es szabadságharchoz nyúlik vissza, amikor a nemzetőrök szembe szálltak az osztrák és a cári seregekkel. Ma csak osztrák turistákat és orosz milliárdosokat látunk.

 

Előbb-utóbb sok nyitott kérdésre kell választ kapni a C-Press olvasóinak e furcsa jelenség kapcsán. Mi magunk is szeretnénk megérteni, hogy mi történik Kőszegen, és persze folyamatosan az országban a romákkal. Ahhoz, hogy ez kiderüljön, szükség van a nyilvánosságra, amely nem ismer tabutémákat.

 

Ezért továbbra is számíthatnak olvasóink a C-Pressre.

 

A mai nap fejleménye, hogy Baranyai Mihály telefonon megfenyegette a C-PRESS Hírügynökség főszerkesztőjét, amennyiben azonnali hatállyal nem veszi le a cikket az oldalukról, akkor "felmegyünk Pestre és ott elintézzük ezt a dolgot vagy az OCÖ székházban" - mondta Baranyai a főszerkesztőnek.

 

A Világ Nemzetőrség Kőszegi Iroda mobil száma: 0620-377-2405

Levelezési címe: Kőszeg, Rákóczi Ferenc utca 91

 

C-PRESS megjegyzése: Érdekes egybeesés, hogy ezen a címen található a Kőszegi CKÖ iroda és Baranyai Mihály bejelentett lakcíme is.

 

Várjuk a további fejleményeket...

 

 

C-PRESS

 

 

Kapcsolódó anyagok:

 

 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek