Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Újabb roma szavazási ügy
2008-03-08 10:07
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Újabb roma szavazási ügySzemélyi igazolványok sokaságát gyűjtötték be a hét végén a tiszavasvári cigány telepek lakóitól, nem kizárt, hogy összefüggésben a március 9-i szociális népszavazással – állítják helybeliek. Tudósítónk a lakosoktól úgy értesült, a személyi igazolvány kampányszerű beszedése indok nélkül, ám a családok megfenyegetésével történt.

Nevét egyetlen érintett sem merte elárulni, az önkényes személyilefoglalók kilétére sem derülhetett fény az általános rettegés miatt.

 

Lakatos István, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Cigány Kisebbségi Önkormányzat elnöke értesült a különös tiszavasvári népszavazási előkészületről a helyi cigány kisebbségi önkormányzat vezetőjétől, a lungo dromos Poczkodi Ferenctől. A szintén az említett roma szervezet színeiben elnöki székbe jutott megyei cigány vezető lapunknak elmondta, a telefonon kapott hír hallatán kedden Tiszavasváriba utazott, és tárgyalt a helyi kisebbségi önkormányzat képviselőivel. A tárgyalás során azonban Lakatos Istvánnak azzal kellett szembesülnie, hogy a tiszavasváriak már elzárkóznak a begyűjtési ügy taglalásától. A megyei cigány önkormányzati elnök szerint társainak okkal kell tartaniuk atrocitásoktól. Egyrészt azért, mert a megyében már két hete dúl a romaszavazat-vásárlási botrány, s a rendőrségi nyomozással párhuzamosan elkeseredetten zajlik az ügy eltussolási kísérlete.

Másrészt azért fél szerinte a helyi roma testület, mert a város 2300 lelket számláló, három telepen élő roma közössége megosztott. A megyei kisebbségi önkormányzat elnöke szerint jogos a gyanú, hogy a személyik begyűjtésével a tiszavasvári cigányokat távol akarják tartani a referendumtól. Holott ha valakiknek érdeke elmenni és igennel szavazni a vizitdíj és a tandíj eltörlésére, azok a halmozottan hátrányos helyzetű vidéki cigányok. Rozgonyi Attila, Tiszavasvári polgármestere hangoztatta: ő maga bár keresett, de nem talált bizonyítékokat a személyi igazolványok beszedésére.

 

Újabb roma szavazási ügy 

 

Munkatársunknak azonban nem kellett sokáig keresgélnie a cigányok lakta városrészeken olyan embereket, akikkel elmondásuk szerint ilyen eset történt. Egy középkorú asszony elmondta, okmányától anélkül fosztották meg, hogy romának uzsorakamattal tartozna. (Közismert jelenség, hogy a szabolcsi és borsodi térségben a cigány közösség egy élősködő rétege uzsorakölcsönökből tollasodik meg szegényebb társai kárára.) Poczkodi Ferenc elismerte lapunknak, hogy a fentiek értelmében tájékoztatta Lakatos István megyei elnököt, ám nem volt hajlandó állást foglalni abban a kérdésben, vajon kik, kinek az érdekében gyűjtöttek iratokat a helyi cigány lakosságtól. Fedor Rita, a Szabolcs-Szatmár Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense érdeklődésünkre elmondta, az ügyben bejelentés tegnapig nem érkezett.

 

 C-PRESS - MNO

 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Szerdai HarmoNet horoszkóp 2020-08-12
  Ma rendkívül kíváncsi hangulatban leszünk. Örülünk, ha egy jó programra nyílik lehetőségünk. Ha ezt a legjobb barátainkkal oszthatjuk meg, akkor teljes lesz a boldogságunk. Iktassunk be egy jó mozit, vagy egy kiállítást. Ha hízékonyabb alkatúak vagyunk, akkor ma ne fogyasszunk nagy zsírtartalmú ételeket. Még a saláták is tartalmazhatnak olajos önteteket, tehát ma készítsük inkább öntet nélkül a zöldféléket. A sovány húsok fogyasztása megengedett.
 • Keddi HarmoNet horoszkóp 2020-08-11
  Megfontoltabbak leszünk, alaposan dolgozunk, bár lassabbak is vagyunk. Kényelmes hangulatunknak köszönhetően nem ma van a sportteljesítmények napja. Az evésben viszont sajnos mértéktelenebbek leszünk. Ma érzékenyebbek lesznek a füleink, s különösen akkor kellene jobban vigyáznunk, ha uszodába készülünk. Ebben az esetben jobban járunk, ha füldugót használunk, így megmenekülhetünk a kellemetlen fülgyulladástól. Az sem jó ötlet, ha huzatos helyeken tartózkodunk.
 • Hétfői HarmoNet horoszkóp 2020-08-10
  Ma már nyoma sem lesz bennünk a türelmetlenségnek, - alaposak és megfontoltak vagyunk. Nem bánjuk a nagyobb munkamennyiséget, lépésről, lépésre birkózunk meg a plusz feladatokkal is. Ráadásul igényesen dolgozunk. Ma érzékenyebbek lesznek a füleink, - különösen akkor kellene jobban vigyáznunk, ha uszodába készülünk. Ebben az esetben jobban járunk, ha füldugót használunk, így megmenekülhetünk a kellemetlen fülgyulladástól. Az sem jó ötlet, ha huzatos helyeken tartózkodunk.
 • Heti wellness horoszkóp 2020.augusztus 9-től 15-ig
  Most megtudhatja mely táplálkozási formák, mozgásformák illenek az ön születési jegyéhez.
 • Vasárnapi HarmoNet horoszkóp 2020-08-09
  Ma azt gondoljuk, hogy csak a saját véleményünk lehet mérvadó, s ha valaki más nézeteken van, akkor hajlamosak vagyunk vitába keveredni vele. Mivel elég szenvedélyes hangulatban vagyunk, akár veszekedéssé is fajulhat a vita.
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

  Sport hírek

  Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

  2017. July 05.

  article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
  Teljes cikk