Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Megy az express - CimbaliBand és Pravo koncert és táncház
2008-03-06 09:13
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése

Programajánlat hétvégére a Fonóból

Megy az express - CimbaliBand és Pravo koncert és táncházFONÓ Budai Zeneház - programajánló

Szeretnénk a programajánlójuk kínálatát szinesíteni a Fonó Budai Zeneház  különleges  programjával.

Megy az express - CimbaliBand és Pravo koncert és táncház

2008. március 08. (szombat) 19.00 h

 

 

CIMBALIBAND Aki látta már a Kusturicától a Macskajajt, vagy halotta a Taraf de Haidouksot, a Boban Markovic Orkestart, annak nem lesz idegen a mi muzsikánk! 2006. tavaszán alakult Budapesten. A zenekar tagjai mindannyian szenvedélyes balkáni-zene rajongók, és művelők, így személyes vonzódásunk miatt tűztük ki célul e különösen gazdag és értékes hagyomány megőrzését, színpadra állítását. Zenénkben fő szerepet kap a ma már hungarikummá avanzsált cimbalom, mely ritmikájával, improvizatív lehetőségeivel tökéletesen beleillik a Balkán és a Magyar zenék világába. A másik vezető hangszer a harmonika, mely a Balkánon a legkedveltebb hangszerek egyike napjainkig. E két hangszer harmóniája és más kísérőhangszerek elegye alkotja a mi muzsikánkat. Zenei repertoárunkban szerepelnek a Balkán és Magyarország legszebb cimbalmos és harmonikás  zenei "gyöngyszemei".

 

Megy az express - CimbaliBand és Pravo koncert és táncház 

 

 ITT BELEHALLGATHATSZ:     http://www.myspace.com/cimbaliband


A balkáni zenei élet két kiemelkedően meghatározó zenekara a Pravo és a CimbaliBand közös koncertje után a táncoskedvű hallgatóság ki is próbálhatja a román és bolgár táncokat a Cerbul de Aur (román) és a Jantra (bolgár) táncegyüttesek vezetésével.


Belépő: 1000.-
Diákjegy: 800.-

 

Az Unger Balázs cimbalmos által vezetett CimbaliBand Balkan Projekt 2007 nyárán megjelent TransBalkan Express című lemezük anyagát muzsikálja koncertjén, mely fergeteges sikert aratott a közönség köreiben a Szigeten, a Művészetek Völgyében, az A38 hajón és több nyári nagyszabású fesztiválon. A zenéjükről álljon itt Szilvási István, a Szilvási Gipsy Folk Band ajánlója:
"Beutaló egy örök Balkán zenei wellneshotelbe..."

Na kérem, még mindíg van új a nap alatt! Már a lemez címe is beutaló egy örök balkán zenei wellness hotelbe! TransBalkan Express kényeztet, kikapcsol, bekapcsol, és nem akármilyen zenei csemegéket vonultat fel, mint egy jó balkáni svédasztal! Finom eleganciával, nagyon nagy hozzáértéssel van felszolgálva e gyönyörû zenei étek, mint íz pedig, lenyûgözõ! Közben bejárjuk Magyarországot, Romániát, Bulgáriát, Makedóniát, Szerbiát, Horvátországot! Szétnézhet az utazó, hogy mi újság van ezekben az országokban a zenei felhozatal területén! A fõmasiniszta Unger Balázs és barátai kiváló idegenvezetõk, jól tudják, hogy merre haladjon a TransBalkan Express, cigánykolótól a magyarnépzenén keresztül a tüzes mahaláig! Látványosságként, brilliáns hangszeres játékok, szólók, kiállások, és fájdalmasan szép énekeket vonultatnak fel! Menj és válts jegyet, én már nyaralok, mint egy wellnesscigány!


A koncert után a román táncok tanításához a CimbaliBand húzza a talpalávalót.


A zenekar tagjai:

 

  • Unger Balázs - cimbalom, ének
  • Wertetics Szlobodán - harmonika
  • Rodek Krisztián - tamburabrács, ének
  • Pataj Péter - nagybőgő, basszusgitár

Vendégek: Szita Eszter - ének, Unger Gergő - gitár, Rónai Zoltán - hegedű

 

 

CimbaliBand
CimbaliBand


A Pravo zenekart 1997-ben alakította Boros Csilla és Gera Attila a békéscsabai Balkán Táncegyüttes kísérőzenekaraként. A pravo szó jelentése a szláv nyelvekben: igaz, egyenes, ugyanakkor ez a neve a Balkán-félsziget egyik jellegzetes táncának is.


A zenekar repertoárjába autentikus szerb, makedón és bolgár hangszeres, valamint énekes dallamok és saját feldolgozások is szerepelnek. A zenekar tavaly közreműködött a nagysikerű Megy a gőzös című Koltai Róbert filmzenéjének elkészítésében, olyannyira, hogy a film zenéjét Gera Gábor a zenekar harmonikásának neve fémjelzi. A zenekar tízenéves múltját nagysikerű fesztiválok, koncertek övezik, és eközben a magyarországi balkáni zene egyik legnevesebb zenekarává nőtték ki magukat. Koncertjükben idén megjelenő új lemezükről, és régebbi hanghordozóikról szemezgetnek. A táncházban a Pravo szolgáltatja a zenét a bolgár táncok alá.


A zenekar tagjai:

 

  • Boros Csilla -harmonika
  • Gera Attila - klarinét, kaval
  • Gera Gábor - harmonica
  • Zanóc Krisztián - gitár, brácstambura
  • Tömösi Tamás - tapan, darbuka, ének
  • Pataj Péter - nagybőgő

 Kapcsolódó linkek:

 

 

 

C-PRESS 

 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk