Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Pártépítés, átigazolással
2008-03-05 11:44
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Hárs GáborÖtven új taggal bővült a szociáldemokrata párt józsefvárosi szervezete, közülük huszonnégyen az MSZP-ből léptek át. Az átigazolók között van Hárs Gábor országgyűlési képviselő is - írta a Népszabadság szerdai számában. A lap arról ír, kedden újabb tagokat veszített a fővárosi MSZP, miután a józsefvárosi szocialista szervezetből huszonnégyen kérték felvételüket az MSZDP helyi szervezetébe.

 

 

Az átigazolók között van Hárs Gábor, aki a VIII. kerületi önkormányzat tagja, és a józsefvárosi MSZP-szervezetnek 2006 végéig az elnöke volt. Hárs országgyűlési képviselőként továbbra is az MSZP-frakcióban kap helyet, ezt az MSZDP-vel kötött együttműködési megállapodás lehetővé teszi.

 

Hárs az első, "és remélhetőleg az utolsó", aki úgy lép át, hogy sem az országgyűlési, sem a helyi frakciót nem hagyja el - közölte Burány Sándor, az MSZP fővárosi elnöke.

 

Januárban már három szocialista zuglói önkormányzati képviselő váltott, és Óbudán is MSZP-s kilenc képviselő gondolta úgy: az MSZDP-ben kíván tovább dolgozni.

 


C-PRESS - Hírextra - MTI

 

 

****************************** 

 

 

HÁRS GÁBOR ÉLETRAJZ

 

1942-ben születtem a Józsefvárosban, közel 20 éve lakom a kerület kellős közepén, feleségemmel és kedvenc macskámmal. Gyermekeim már régen felnőttek, unokáim még gyermekkorban vannak.

 

A családi hagyományokat folytatva nyomdász lettem, dolgoztam betűszedő szakmunkásként és korrektorként, többek között a Szentkirályi utcai Franklin Nyomdában.

 

Később nyelvtanári diplomát szereztem az ELTÉ-n, majd a Külügyminisztériumba hívtak, s húsz éven át felváltva dolgoztam Budapesten és Varsóban.

 

1990-ben elhagytam az államigazgatást. 1991-től az MSZP nemzetközi kapcsolatok titkárságát vezettem. 1994-ben főosztályvezetőként kerültem vissza a Külügyminisztériumba. 1995-1998-ban - diplomáciai pályafutásomat betetőzendő - nagykövetként képviseltem hazánkat Varsóban. A két nép kapcsolatait ápoló, több évtizedes munkámat a lengyel és magyar államfő egyaránt magas kitüntetéssel ismerte el.

 

Kerek tíz éven át szerzett lengyelországi élményeimről könyvet adtam ki (Lengyel arcképek, Varsó, 2000).

 

Hazaérkezésem után ismét a tanári katedrára álltam: azóta leendő marketing-, idegenforgalmi, üzleti és kommunikációs szakembereket oktatok európai ismeretekre. Oktatómunkám részeként kétkötetes jegyzetet adtam ki (Európai ismeretek, I-II., Bp., EÜP, 2001-2003).

 

Az MSZP jelöltjeként 1994-ben listán indultam, de nem szereztem mandátumot. 2002-ben Józsefvárosban kaptam bizalmat a választóktól.

 

Személyes képviselői programomban, a "8-at a VIII-ért" programjában :

 

 • partnerséget ajánlottam a józsefvárosi önkormányzatnak;
 • a megkülönböztetés minden, emberhez méltatlan formáját elvetettem;
 • kezdeményeztem a magyar nemzeti kultúra szerves részét alkotó cigány muzsikusok munkalehetőségeinek alapvető javítását;
 • közreműködést vállaltam abban, hogy erősödjön a biztonság Józsefváros utcáin és közterein, a lakosok, az önkormányzat és a rendőrség harmonikus együttműködésével;
 • vállaltam, mindent megteszek, hogy a józsefvárosi családok egyre jobb, emberhez méltó élet- és lakáskörülmények közé kerüljenek,
 • s kezdeményeztem: indítsuk el a Tiszta Józsefvárosért mozgalmat: létesítsünk parkokat, játszótereket, sétálóutcákat;
 • vállaltam, elérjük, hogy az egészségügyi ellátás legyen hozzáférhető minden kerületi lakos számára;
 • s elérjük, hogy az óvodákban és általános iskolákban legyen ingyenes az étkezés, s az általános iskolások kapják meg ingyen az alaptankönyveket;
 • végül külpolitikusként, törekszem arra, hogy rendezzük végre közös dolgainkat szomszédainkkal!

Képviselői munkámban első helyre józsefvárosi választóim képviseletét tettem, elsőrendű kötelességemnek tekintem a velük való folyamatos kapcsolattartást. Szakmai tapasztalataim kamatoztatását segítik országgyűlési megbízatásaim. Az IPU Magyar Nemzeti Csoportjának, illetve a magyar-lengyel tagozatának elnöke, a külügyi bizottságnak tagja, továbbá az EBESZ Parlamenti Közgyűlésén a magyar küldöttség vezetője vagyok.

 

 

C-PRESS 

 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Szerdai HarmoNet horoszkóp 2020-08-12
  Ma rendkívül kíváncsi hangulatban leszünk. Örülünk, ha egy jó programra nyílik lehetőségünk. Ha ezt a legjobb barátainkkal oszthatjuk meg, akkor teljes lesz a boldogságunk. Iktassunk be egy jó mozit, vagy egy kiállítást. Ha hízékonyabb alkatúak vagyunk, akkor ma ne fogyasszunk nagy zsírtartalmú ételeket. Még a saláták is tartalmazhatnak olajos önteteket, tehát ma készítsük inkább öntet nélkül a zöldféléket. A sovány húsok fogyasztása megengedett.
 • Keddi HarmoNet horoszkóp 2020-08-11
  Megfontoltabbak leszünk, alaposan dolgozunk, bár lassabbak is vagyunk. Kényelmes hangulatunknak köszönhetően nem ma van a sportteljesítmények napja. Az evésben viszont sajnos mértéktelenebbek leszünk. Ma érzékenyebbek lesznek a füleink, s különösen akkor kellene jobban vigyáznunk, ha uszodába készülünk. Ebben az esetben jobban járunk, ha füldugót használunk, így megmenekülhetünk a kellemetlen fülgyulladástól. Az sem jó ötlet, ha huzatos helyeken tartózkodunk.
 • Hétfői HarmoNet horoszkóp 2020-08-10
  Ma már nyoma sem lesz bennünk a türelmetlenségnek, - alaposak és megfontoltak vagyunk. Nem bánjuk a nagyobb munkamennyiséget, lépésről, lépésre birkózunk meg a plusz feladatokkal is. Ráadásul igényesen dolgozunk. Ma érzékenyebbek lesznek a füleink, - különösen akkor kellene jobban vigyáznunk, ha uszodába készülünk. Ebben az esetben jobban járunk, ha füldugót használunk, így megmenekülhetünk a kellemetlen fülgyulladástól. Az sem jó ötlet, ha huzatos helyeken tartózkodunk.
 • Heti wellness horoszkóp 2020.augusztus 9-től 15-ig
  Most megtudhatja mely táplálkozási formák, mozgásformák illenek az ön születési jegyéhez.
 • Vasárnapi HarmoNet horoszkóp 2020-08-09
  Ma azt gondoljuk, hogy csak a saját véleményünk lehet mérvadó, s ha valaki más nézeteken van, akkor hajlamosak vagyunk vitába keveredni vele. Mivel elég szenvedélyes hangulatban vagyunk, akár veszekedéssé is fajulhat a vita.
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

  Sport hírek

  Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

  2017. July 05.

  article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
  Teljes cikk