Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Roma hősök emlékmű felállítására közadakozást indított Hagyó Miklós
2008-03-04 20:55
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Hagyó MiklósTájékoztatjuk Kedves Olvasóinkat arról, hogy március 14-én (pénteken) 14 órai kezdettel az Új Köztemetőben (Bp, X., Kozma u. 8-10.) az 1848/49-es szabadságharcosok parcellájában egy bensőségesnek ígérkező ünnepség keretében felavatjuk 1848/49 roma honvédei, nemzetőrei és hősi halottai emlékkövét.

 

Hagyó Miklós nem, mint főpolgármester-helyettes, hanem magánemberként kezdeményezte az emlék-állítást.


Azt látja ugyanis, hogy miközben országunkban egyre kitapinthatóbbak a cigányellenes indulatok, arról hogy a hazai romák közös történelmünk során a sorsfordító időkben, így 1848/49-ben is a progresszió részesei voltak, jószerével nem tud, illetve megfeledkezik az ország közvéleménye.


A romák a szabadságharc során mindvégig a többségi nemzet fiaival vállvetve küzdöttek.

Sajnálatos tény, hogy jelenleg Magyarországon egyetlen emlékmű sem idézi fel a szabadságharc cigány hőseinek, hősi halottainak példáját: az önkéntes és sorozott állományú cigány honvédek, illetve a nemzetőrök emlékét.

Hagyó Miklós azt szeretné elérni, több egyetértő és a magyar történelmet elismerő partnerekkel, roma értelmiséggel, közéletben, művészvilágban, civil szférában ismert roma és nem roma emberekkel együtt - ha az Új Köztemetőben, az 1848/49-es szabadságharcosok parcellájában, az idén felállításra kerülő emlékkő helyén, - hogy a jövőben egy emlékmű álljon a roma hősök tiszteletére.


A majdani emlékmű felállítására közadakozást indított, s a kérésére a Budapesti Temetkezési Intézet által az OTP Bank Nyrt-nél e célra létrehozott 11794008-20529853 számú Elkülönített alszámlára a legelső – 300 ezer forintos – átutalást megtette. 

Hagyó Miklós magánemberkét a médiától támogatást és segítséget kér,  egyetértés esetén, hogy a C-Press weboldalán kívül is segítsenek megjelentetni az emlékkő-avatás helyszínét és időpontját, hogy nagyobb és szélesebb körben ismert legyen a kezdeményezés, valamint azt, hogy minden érdeklődőt örömmel, szeretettel  és tisztelettel várnak.

Várja a sajtó és a médiaszerkesztőségek munkatársait az emlékkő avatására, és kitüntető érdeklődésüket az eseményre. Továbbá arra kéri a médiát, hogy a pártpolitika elhagyásával részvételükkel, tudósításukkal rangot és nyomatékot adjanak a kezdeményezésnek.

Hagyó a közadakozás állásáról rendszeresen tájékoztatni fogja a sajtón keresztül a közvéleményt.

Miközben az emlékmű és az adománygyűjtés kezdeményezésének meggyőződése szerint a többségi nemzet soraiból kellett érkeznie, maga a szoborállítás azonban már közös ügyünk - emelte ki közleményében Hagyó Miklós.

Nagyszerű lenne, ha e nemes ügy szövetségesei közt tudhatnám Önt, ill. Önöket.

A közadakozást ugyanis nem elég elindítani, folyamatosan ébren kell tartani, s ösztönözni is a csatlakozást.


Segítségét, szíves együttműködését előre is megköszönöm - zárja felhívási közleményét Hagyó.

Hagyó Miklós felhívási közleményt jutatott el a C-PRESS Hírügynökséghez.

 

Budapest, 2008. március 4.

 

 

C-PRESS

 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk