Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Elindítja a képzést az ombudsman
2008-03-04 15:08
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Kállai ErnőElindítja a szociális minisztérium által működtetett Esélyek Háza munkatársainak képzését a kisebbségi ombudsman, hogy a húsz intézmény vezetője és dolgozója jogi és információs segítséget nyújthasson a panaszosoknak. Ezt maga Kállai Ernő közölte az MTI-vel hétfőn.

A nemzeti és etnikai jogok országgyűlési biztosának hivatala és a szociális minisztérium idén január végén írt alá együttműködési megállapodást, hogy egy új, intézményesített kapcsolat jöjjön létre az ombudsmani hivatal és az Esélyek Háza között.

 

Az esélyegyenlőségi hálózat létrehozását és a krízisközpontok felállítását még 2003-ban indította el az Esélyegyenlőségi Kormányhivatal (EKH) az Esélyegyenlőségi Program keretében. Az év őszétől tizennyolc iroda nyílt meg, amelyeknek fő tevékenysége az információszolgáltatás, a jogsegélyszolgálat, az állampolgári önszerveződések segítése, az uniós pályázati segítségnyújtás és az EU-pályázati referensek képzése volt. Tavaly év végén két újabb irodát nyitott az EKH jogutóda, a Szociális és Munkaügyi Minisztérium (SZMM).

 

Kállai Ernő az MTI-nek hétfőn elmondta, a megállapodás célja, hogy a kistelepüléseken élő, kisebbségi közösségekhez tartozók sérelmeikkel közvetlenül fordulhassanak a kisebbségi biztoshoz, mivel a jogsérelmek, a panaszok döntő többsége vidéken történik, és információ hiányában a sértettek nincsenek tisztában jogaikkal, lehetőségeikkel.

 

A kisebbségi ombudsman közlése szerint az irodákban dolgozó panaszfelvevők döntése lesz, hogy melyik hatósághoz irányítják majd az ügyfeleket, ők döntik el, hogy az adott eset ombudsmani hatáskört, jogsegélyt igényel-e, ezért a húsz intézmény vezetőjét és munkatársát egy képzésben részesíti a hivatala.

 

A keddtől kezdődő találkozókon a munkatársak megismerhetik az ombudsman hatáskörét, konkrét eseteket elemeznek, illetve információt kapnak arról, hogy a panaszosoknak milyen fontosabb ügyekben lehet azonnal az ombudsmanhoz fordulni, illetve milyen esetekben indulhat hivatalból vizsgálat.

Kállai Ernő a távirati irodának azt mondta: egy intézményesített, "forródrótos" kapcsolat jön létre az irodák és az ombudsmani hivatal között, az állampolgárok pedig tájékoztató füzetekből, szóróanyagokból is megismerhetik majd jogsegélykérelmi lehetőségeiket.

 

Az ombudsman az Esélyek Háza munkatársaitól az együttműködés keretében azt várja, hogy segítségükkel "a vidéki emberek is vegyék a bátorságot igazuk keresésében".

 

 

C-PRESS - Hírextra - MTI

 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek