Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Bármikor kirobbanhatnak Magyarországon a cigányellenes pogromok?
2008-03-04 14:49
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Bármikor kirobbanhatnak Magyarországon a cigányellenes pogromok?A Hagalil szerint bármikor kirobbanhatnak Magyarországon a cigányellenes pogromok. A Frankfurter Allgemeine Zeitung az SPD-vezetésben folyó irányzatok vitájáról tudósít.

 

 

 

Hagalil (hagalil.com)

Az antiszemitizmus kérdéseire specializálódott honlapon Janosz Malterik Magyarország - Új vezér a láthatáron? című cikkében a Magyar Gárda tagjainak októberi avatása apropóján polgárháborús viszonyokat vizionál hazánkban. Vona Gábort, a Magyar Gárda alapítóját sokan támogatják, a népi gondolkodás erőszakspirálja mind fenyegetőbb - írja a lap. Maga Sólyom László is eleinte óvott a gárdával kapcsolatos hamis pánikkeltéstől, s csak később, Kállai Ernő kisebbségi ombudsman felszólítását követően, 2007. december 11-én volt hajlandó tőlük elhatárolódni. Remélhetőleg nem túl későn - írja a Hagalil. Időközben a gárda minden faluban felvonul a cigány bűnözés ellen, ahol sok a roma. Kevés az ellenállás velük szemben, sőt sok helyen örömmel fogadják őket, mint például az a polgármester asszony, aki kijelentette, örül „minden jó szándékú segítségnek, ami hozzájárul a falu biztonságához".

Frankfurter Allgemeine Zeitung (faz.net)

A konzervatív német napilapban Wulf Schmiese és Peter Schilder Steinmeier: Kancellárjelöltség? Hülyeség! című cikkében elemzi az SPD-n belül a párt irányultságáról folytatott vitákat. Hogy befejezzék az SPD vezetési válságát, egyheti hallgatás után Frank-Walter Steinmeier a szociáldemokrata párt alelnökeként végre megszólalt. Hatnapos ázsiai útjáról hazatérőben vasárnap a repülőgépen úgy fogalmazott, az SPD-nek jelenleg egészen más problémája van, mint hogy pozícióvitákat folytasson - számol be a lap. Steinmeier azt várja a hesseni szociáldemokratáktól, hogy igazodjanak a pártelnökség határozatához. Eszerint a hesseni SPD-nek komolyan kell törekednie a CDU-val és/vagy a zöldekkel és az FDP-vel megalakítandó közlekedésilámpa-koalícióra, s ezzel kizárta a tartományi gyűlésben a Baloldali Párttal való együttműködést.

 

Arra a kérdésre, hogy el tudja-e képzelni kancellárjelöltségét, Steinmeier nem válaszolt. A döntés most nem időszerű, fogalmazott, hülyeségnek nevezve, hogy vezető párttársai már kancellárjelöltet látnak benne.

 

Lapértesülések szerint az SPD-vezetésben léteznek olyan tervek, amelyekkel képesek lennének megakadályozni az esélytelennek tekintett Kurt Beck pártelnök kancellárjelöltségét. Az SPD korábbi elnökei, Franz Müntefering és Matthias Platzeck, valamint a másik elnökhelyettes, Peer Steinbrück úgy véli, Beck eljátszotta a kancellárjelöltségét, mert sokakat meglepő javaslatával előkészíti a Baloldali Párttal való együttműködést. Platzeck kijelentette, hogy nem osztja Beck álláspontját az SPD-nek a Baloldali Párttal fenntartott kapcsolatában. Az SPD-nek nem szabad a Baloldali Párt után szaladnia. Steinbrück is megerősítette, hogy az SPD nem úgy tud kormányképes többséget létrehozni, hogy a politikai spektrum valamelyik pereméhez igazodik, hanem ha a középhez.

 

 

C-PRESS - gondola.hu 

 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk