Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Uniós forrásokat kell juttatni a kisebbségeknek
2008-03-04 14:03
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
 Uniós forrásokat kell juttatni a kisebbségeknekA cigányság több, mint 50 százaléka mélyszegénységben él, éppen ezért igen fontos, hogy a kisebbség integrációjához rendelkezésre álló európai uniós forrásokat Magyarország minél nagyobb arányban használja fel - ezt az Országgyűlés emberi jogi, kisebbségi, civil- és vallásügyi bizottságának fideszes elnöke mondta Nyíregyházán, egy a nemzetiség helyzetével foglalkozó konferencián.

 

 

A brüsszeli milliárdok minél nagyobb arányú lehívhatóságát jó pályázati programok készítésével és hatékony megvalósításával kell elérni - hangsúlyozta Balog Zoltán. Az ellenzéki politikus külön kitért a március 9-ei népszavazásra, mivel szerinte a "reformnak nevezett egészségügyi és oktatási átalakítások" leginkább az amúgy is nehéz helyzetben lévő romákat sújtják majd, ezért arra kérte a konferencián résztvevőket, voksaikkal utasítsák el a vizit- és kórházi napidíj, valamint a tandíj bevezetését - informál az MTI.

 

Fülöp István, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Önkormányzat elnöke prioritásként említette a képzést, a munkahelyteremtést, és a lakhatási körülmények javítását.

 

Raduly József, a 100 tagú cigányzenekar alapítója a konferenciát megelőző sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy az ő személyes életútja jó példa lehet a felemelkedéshez, annak idején fiatalként környezetétől minden segítséget megkapott a tanuláshoz, az előre lépéshez, s ezt tartotta a legfontosabbnak a jövőt illetően.

 

Balogh Artúr, a Roma Munkaadók és Munkavállalók Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Szövetségének elnöke a romák foglalkoztatásának javítását szorgalmazta mindenekelőtt, mondván a rendszeres munkajövedelem az alap a kiszolgáltatott helyzeten való változtatáshoz. A legnagyobb baj a munkanélküliség, Szabolcsban, ahol a lakosság mintegy 10 százaléka, 60 ezer ember roma, 90 százalékos arányú az állástalanság a kisebbség tagjai között.

 

 

C-PRESS - uniospenz.hu 

 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk