Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Durvul a népszavazási kampány - Oknyomozás a köbön
2008-03-01 10:29
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Kolompár Orbán, Tejfel László és Farkas FlóriánA Fidesz szavazatvásárlással vádolja az MSZP-t, az MSZP manipulációval vádolja a Fideszt a nyírségi romavoksok kapcsán. Durvul a népszavazási kampány.

 

Kolompár Orbán, Tejfel László és Farkas Flórián
Kolompár Orbán, Tejfel László és Farkas Flórián
 

 

Újabb „oknyomozó" riportot közölt a Hír TV Célpont című műsora, mellyel azt kívánták bizonyítani, hogy a szocialisták pénzért akarják megvásárolni nyírségi roma választók szavazatait. Részlet a Balogh Lajos, nyírlugosi roma önkormányzati képviselővel történt beszélgetésből:

 

- Mennyire gondoltatok, mégis mennyiből tudod megoldani?
- Hát, nem tudom, mennyi van rá adva?
- Nincs meg az előzőnek az összeírása, mennyit kaptatok előzőleg a választásnál, mennyit kaptatok?
- Hát, először kaptunk 70-et, utána 30-at még, amikor kijöttél, amikor főztünk."

 

A hívó fél Tóth Viktor néven mutatkozott be, és mint kiderült, több környékbeli roma vezetőt is felkeresett az utóbbi napokban. Tóth Viktor Veres János pénzügyminiszter, - egyben a térség országgyűlési képviselője - kampányfőnöke, így amennyiben a felvétel valódi lenne, rendkívül kényelmetlen helyzetbe hozhatná Verest.

 

Miután azonban a valódi Tóth Viktor - értesülve róla, hogy ismeretlenek visszaélnek a nevével - bejelentést tett a rendőrségen, a Hír TV riportere is jelentkezett ugyanott, és elmondta, ő telefonálgatott Tóth nevében. Magyarázatként hozzá tette, mindez oknyomozói munkásságának a része.

 

Szabó Zoltán szocialista képviselő ugyanakkor azt állítja, a fenti párbeszédben nem csupán a Hír TV-s munkatárs játszott szerepet, hanem a hívott fél - Balogh Lajos, a Fidesz- szövetséges Lungo Drom helyi képviselője - is tudta, hogy nem Tóth Viktorral beszél. Sőt, Szabó szerint Balogh egy előre egyeztetett szöveget válaszolt a kérdésekre: „Hamis bizonyítékot próbáltak gyártani, de lebuktak" - vélekedett Szabó a Klub Rádió műsorában. (Megkeresésünkre Balogh Lajos nemes egyszerűséggel lecsapta a telefont.) Hamis bizonyíték gyártására pedig azért volt szükség, mert a történtek előtt néhány nappal Tóth Viktort akarták álneves telefonbeszélgetéssel lebuktatni. Mint kiderült, Tejfel József, a Lungo Drom nyírbogáti képviselője hívta fel „Tóth József, nyírmihálydi képviselőként" Veres kampányfőnökét, hogy terhelő mondatokat provokáljon ki belőle a népszavazással kapcsolatban. Miután a jellegzetes hangú Tejfel lebukott, s így az akció kudarcot vallott, a Hír TV kénytelen volt újabb bizonyíték után nézni - ám az ezúttal sem sikerült.

 

Tejfel László, az ügy egyik kulcsszereplője


Nem az a lényeg, hogy mit mondtam, vagy mit nem mondtam a telefonban, hanem az, hogy mikor foglalkoznak már pártsemlegesen a roma kérdéssel. Nem tűnik fel a beszélgetésben, hogy a 2006-os választás kapcsán elhangzik a „szavazatvásárlás" szó is? Azzal kell foglalkozni, hogy legközelebb ne így legyen. Annyira hülyének nézik a romákat, hogy azt hiszik, bagóért meg lehet venni a szavazatukat. Azért nyilatkozom annyi orgánumnak, hogy ez megváltozzon. Kolompár Orbánnak üzenem, hogy ne csak akkor jöjjön, amikor tele van a zsákja, mert lefizetik, hanem akkor is, amikor üres.

 

Farkas Flórián, a Lungo Drom elnöke, fideszes képviselő


Választás befolyásolása gyanújának a leleplezése történt. Évek óta rebesgetik, a levegőben van, hogy a cigány szavazatok megvásárolhatók, és ez elsősorban Szabolcs-Szatmár-Bereg megyére volt igaz. Most először maguk az érintettek álltak ki, és szólították fel a cigányokat, hogy őket is meg akarták vásárolni, de ne hagyják magukat.

 

Két dolgot javaslok figyelembe venni ebben a leleplezésben: az egyik, hogy megkérdőjeleződött a 2006. évi választási eredmény tisztasága is. A másik, hogy amikor az ominózus telefonbeszélgetésen - és teljesen mindegy, ki milyen néven mutatkozott be - elhangzik a pénz, a szavazat megvásárlásának lehetősége, akkor a kampányfőnök nem azt mondja, hogy ezt visszautasítom, nem azt mondja, hogy erről szó nem lehet, hanem mond egy varázsszót, mégpedig azt, hogy „jó". Ez a dolog lényege, és ez történelmi jelentőségű.

 

Az pedig, hogy maguk a cigányok leplezték le ezt az ügyet, komoly politikai és erkölcsi értékkel bír.

 

Kolompár Orbán, az Országos Cigány Önkormányzat elnöke


A Hír tévé valamilyen oknál fogva rávette a két illetőt, hogy nyilatkozzon. Ez egy manipuláció, amellyel a jobboldal a saját igazát akarta bizonyítani. Egyetlen fájó pontja a történetnek, hogy megint két cigány ember rossz szociális helyzetét próbálták kihasználni politikai érdekből.

 

A két roma ember áldozat ebben az ügyben. Nem számolnak azzal, hogy ennek az egész ügynek büntetőjogi következménye is lehet.

 

Sajnálom, hogy Farkas Flórián a maga pártja mögé bújva próbálja a Hír tévé manipulációját igazolni, bár igaz, neki ezt kell tennie, neki a jobboldal a kenyéradó gazdája. A legérdekesebb, hogy a Lungo Drom annyira szétesett, hogy az emberei képesek lennének bizonyos feltételek mellett akár a másik oldalnak is dolgozni.

 

Ez azonban nem jelenti azt, hogy minden roma ember ilyen. Bízom benne, hogy a héten ez az ügy teljesen lezárul, hiszen nagyon sok más dokumentum is az illetékesek kezébe fog kerülni.

 

 

C-PRESS - hetek.hu 

 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek