Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Az Európai Roma Stratégia kidolgozásának előkészítése + képriport
2008-02-29 11:03
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Az Európai Roma Stratégia kidolgozásának előkészítéseA Roma Integráció Évtizede Program Nemzetközi Irányító Bizottsága XII. ülését tartotta abból az alkalomból, hogy Magyaro. 2007. július 1. és 2008. június 30. között tölti be a program elnökségi feladatait.

 

 

Az ülés első napját a magyar kormány képviseletében dr. Lamperth Mónika, szociális és munkaügyi miniszter nyitotta meg. Az eseményen beszédet mondott továbbá dr. Göncz Kinga külügyminiszter, prof. dr. Rita Süssmuth, az Európai Unió "Etnikai kisebbségek társadalmi integrációja és munkaerőpiacon való teljes jogú részvételük" magas szintű munkacsoport elnöke, valamint Járóka Lívia, dr. Lévai Katalin és Mohácsi Viktória európai parlamenti képviselők és Joachim Ott, az Európai Bizottság Roma Akció Csoport koordinátora.

 

Az ülés legfontosabb témája az Európai Roma Stratégia kialakítása volt. Az Európai Unió intézményei - és ezek közül is elsősorban az Európai Parlament - számos esetben foglalkoztak ugyan a romakérdéssel, mégis szükséges lenne annak vizsgálata, hogy egy európai uniós stratégia foglalkozzon a romák társadalmi integrációjával. A téma aktualitását jelzi az elmúlt időszakban megjelent számos dokumentum.  Ezek között is ki kell emelni a 2007. decemberében az "Etnikai kisebbségek a munkaerő-piacon - Sürgető felhívás a társadalmi befogadás javítása érdekében" címmel készített jelentést. Az ebben megfogalmazott megállapításokat és ajánlásokat prof. dr. Rita Süssmuth elnök asszony mutatta be a Nemzetközi Irányító Bizottság ülésén.

 

A jelentés számos ajánlást fogalmaz meg az etnikai kisebbségek - köztük romák - társadalmi befogadásával kapcsolatban. Ezek között szerepel egy közösségi akcióterv kidolgozásának szükségessége, melyben különös figyelmet kell fordítani a romák helyzetének javítását célzó szakpolitikák megvalósítására az oktatás, a foglalkoztatás, az egészségügy és a lakhatás területein.

A jelentés mellett az Európai Parlament 2008. január 31-én fogadta el állásfoglalását a romákkal kapcsolatos európai stratégiáról, amelyről Járóka Lívia, dr. Lévai Katalin és Mohácsi Viktória európai parlamenti képviselők tartottak előadást.

 

Az ülésen aláírták a Felhívás Európai Roma Stratégia kidolgozására" című közleményt, amely felhívja a figyelmet a romák társadalmi integrációjával kapcsolatos közös európai fellépésre, az Európai Roma Stratégia kialakításának szükségességére.

 

 A felhívás aláírói: dr. Lamperth Mónika miniszter, dr. Göncz Kinga miniszter, prof. dr. Rita Süssmuth elnök, Járóka Lívia európai parlamenti képviselő, dr. Lévai Katalin európai parlamenti képviselő, Mohácsi Viktória európai parlamenti képviselő. Az aláírók javasolják, hogy az Európai Roma Stratégia kiemelten foglalkozzon az oktatás, a foglalkoztatás, a lakhatás, az egészségügy és a képviselet kérdéseivel. Ehhez kapcsolódó kiemelt célként többek között a romákkal szembeni diszkrimináció csökkentését, az esélyegyenlőség elősegítését, az integrált oktatás kiterjesztését, a közoktatás deszegregációját és a romák képzettségi és szakképzettségi szintjének emelését jelölték meg. A stratégiával elő kívánják segíteni a romák munkaerő-piaci integrációját, foglalkoztatottsági szintjük emelését, valamint a települési és térségi szegregáció csökkentését is.

 

 

 

Forrás: C-PRESS - SZMM   Fotó: C-PRESS Hírügynökség

 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Heti Style-Art-Party horoszkóp 2020.augusztus 8-tól 14-ig
  Művészet, szórakozás, látásmód. A 12 csillagjegyre (élet) - művészeknek .
 • Szombati HarmoNet horoszkóp 2020-08-08
  Ma álmodozó, fáradékony hangulatban leszünk, érdemes többet pihennünk. Ha tehetjük, akkor aludjuk ki magunkat alaposan, így erőt gyűjthetünk a következő munkahétre. Egy jó nagy séta a friss levegőn jót tesz a közérzetünknek! Ma azt tapasztalhatjuk, hogy több vizet tart vissza a szervezetünk. Lehet, hogy megduzzad a bokánk, vagy az ujjaink. Segíthetünk magunkon, ha egy evőkanál petrezselymet elrágcsálunk, hiszen ez a növény vízhajtó hatású. Használhatjuk ételeink ízesítésére is.
 • Heti szexhoroszkóp 2020.augusztus 7-től 13-ig
  Hódítás, csábítás, szakítás és szerelem. Erotika, és minden ami a randevúk és forró éjszakák világába belefér.
 • Pénteki HarmoNet horoszkóp 2020-08-07
  Ma szívesen teszünk-veszünk a kertünkben, hiszen szükségünk van a mozgásra. Tegyünk rendet, vágjuk formára bokrainkat. Ha ásni szeretnénk, akkor ma megtehetjük, gyorsabban haladunk. Ma a fejünk lehet érzékenyebb, aki hajlamosabb a fejfájásra, most ismét szembekerülhet a kellemetlen tünettel. A fogaink is érzékenyebbek lesznek, - ha tudjuk, hogy érzékenyek a hideg ételekre, italokra, akkor ma ne fogyasszunk jeges édességeket.
 • Heti anya és gyermek horoszkóp 2020.augusztus 6-tól 12-ig
  Az anya-gyermek kapcsolatban nagyon fontos az érzelmi visszajelzés, mégpedig a gyermek részéről is.
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

  Sport hírek

  Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

  2017. July 05.

  article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
  Teljes cikk