Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Veres János a "magát Hír TV-nek nevező fideszes intézmény"-ről
2008-02-26 22:25
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Dr. Veres JánosA Szabolcs-Szatmár-Bereg megyeiek becsületes emberek - mondta Veres János pénzügyminiszter a Magyar Televízió Nap-kelte című műsorában annak kapcsán, hogy felmerült: cigány önkormányzati képviselőket kerestek meg telefonon, hogy pénzért tartsák otthon a népszavazástól a romákat, illetve buzdítsák őket "nem" szavazatra.

 

A rendőrség hivatalból vizsgálatot indított az ügyben. 

 

Veres János, a térség országgyűlési képviselőjének elmondása szerint kampányfőnöke, Tóth Viktor nevében telefonáltak valakik a népszavazást befolyásolandó, ami miatt a rendőrségen feljelentést tettek. Ezután a Hír TV munkatársai elismerték egyik műsorukban, hogy ők telefonáltak Tóth Viktor nevében. 

Két beszélgetés is elhangzott, az egyikben Tóth Viktor, a másikban pedig egy roma kisebbségi képviselő nevében telefonáltak a Hír TV riporterei, akik megvesztegetési szándékkal keresték meg a nyírségi roma vezetőket - mondta Veres János, hozzátéve, az is kiderült, hogy a nyírbogáti, fideszes kötődésű Tejfel László volt a hang gazdája, amit vasárnap a Hír TV-ben elismertek. 

A napokban készült beszélgetések közül az egyik a 2006-os kampányt, a másik a mostani népszavazási kampányt érinti. A Hír TV szerint "a bemutatott leleplező hangfelvételeken a szabolcsi cigányokkal folytatott telefonbeszélgetések arra utalnak, hogy az MSZP a mostani népszavazáson megpróbál, a 2006-os országgyűlési választásokon pedig vásárolt is szavazatokat a pénzügyminiszter választókerületében".

Úgymond sajtóinterjúk

"Furcsa az, hogy Magyarországon egy magát Hír Televíziónak nevező fideszes intézmény megengedheti magának, hogy másnak kiadva magát telefonálgat. Nyugodtan mondhatom, hogy bűncselekménygyanús szövegeket mondanak, rögzítenek és adnak le. (...) Magyarországon van már arra nézve bírósági döntés egy másik televízió esetén, hogy amikor bűncselekményre próbált a televízió munkatársa rábírni, akkor ezt jogtalannak, büntetendőnek ítélte meg a magyar bíróság" - jegyezte meg Veres János. 

Ezen a héten a Hír tévések ellen megteszik a feljelentést, "mert másnak a nevével visszaélve csináltak műsort, mindegyik érintett engedélye nélkül közölték, amit közöltek, magukat másnak kiadva próbáltak úgymond sajtóinterjúkat készíteni" - mondta a térség országgyűlési képviselője. 
 

Dr. Veres János
Veres: bűncselekménygyanús szövegeket adnak le (Archív fotó: MTI)
 

 

Az MTI-t péntek este Veres János pénzügyminiszter, országgyűlési képviselő választási kampányfőnöke, Tóth Viktor tájékoztatta arról, hogy a nevében egy magántelefonszámról keresték meg a Nyírbátor környéki kisebbségi önkormányzati képviselőket, s olyan kérdéseket tettek fel nekik, amelyek "nem" voksok vásárlási szándékát sejttették. Amikor tudomást szerzett erről, azonnal bejelentést tett a rendőrségen. 

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság szombaton délelőtt jelentette be, hogy nyomozást rendelt el a népszavazás rendje elleni bűncselekmény megalapozott gyanújával, ismeretlen tettes ellen. 

A romák szerint a lejáratás volt a cél

Az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) vasárnapi közlése szerint manipuláció és lejáratás a célja a Hír TV felvételeinek, amit egy jól megtervezett akciónak tartanak. A Lungo Drom elnöke, Farkas Flórián (Fidesz) országgyűlési képviselő ezzel szemben úgy látja, lelepleződött a választás befolyásolása, ami példátlan a rendszerváltás óta. 

Kolompár Orbán az MTI-nek úgy fogalmazott: "felháborító, hogy már megint a hazai cigányságot használják fel politikai érdekek eléréséhez, és nem veszik észre, hogy ezzel az egész roma társadalmat megbélyegzik." Az OCÖ elnöke szerint ezeknek az akcióknak az a valódi céljuk, hogy még jobban szembe állítsák a cigányokat a többségi társadalom tagjaival. A roma vezető arra kérte a politikai pártokat és szervezeteket, hogy ilyen célra ne használják fel a cigányok rossz szociális helyzetét.

Az MSZP szerint, ami történt, az a Fidesz gyűlöletkampányának és politikai bosszúhadjáratának része, a legnagyobb ellenzéki párt viszont az ügyészségtől, a pénzügyminisztertől és annak kampányfőnökétől vár választ a történtekre.

Hivatalból vizsgálatot indított a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei rendőrség a Hír Televízióban bemutatott felvételek alapján - közölte a megyei kapitányság szóvivője. A rendőrség egyelőre azt vizsgálja, hogy milyen ügyben indítsa meg az eljárást.

 

C-PRESS - Hírszerző - MTI - hirtv.hu 

 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Keddi HarmoNet horoszkóp 2020-08-11
  Megfontoltabbak leszünk, alaposan dolgozunk, bár lassabbak is vagyunk. Kényelmes hangulatunknak köszönhetően nem ma van a sportteljesítmények napja. Az evésben viszont sajnos mértéktelenebbek leszünk. Ma érzékenyebbek lesznek a füleink, s különösen akkor kellene jobban vigyáznunk, ha uszodába készülünk. Ebben az esetben jobban járunk, ha füldugót használunk, így megmenekülhetünk a kellemetlen fülgyulladástól. Az sem jó ötlet, ha huzatos helyeken tartózkodunk.
 • Hétfői HarmoNet horoszkóp 2020-08-10
  Ma már nyoma sem lesz bennünk a türelmetlenségnek, - alaposak és megfontoltak vagyunk. Nem bánjuk a nagyobb munkamennyiséget, lépésről, lépésre birkózunk meg a plusz feladatokkal is. Ráadásul igényesen dolgozunk. Ma érzékenyebbek lesznek a füleink, - különösen akkor kellene jobban vigyáznunk, ha uszodába készülünk. Ebben az esetben jobban járunk, ha füldugót használunk, így megmenekülhetünk a kellemetlen fülgyulladástól. Az sem jó ötlet, ha huzatos helyeken tartózkodunk.
 • Heti wellness horoszkóp 2020.augusztus 9-től 15-ig
  Most megtudhatja mely táplálkozási formák, mozgásformák illenek az ön születési jegyéhez.
 • Vasárnapi HarmoNet horoszkóp 2020-08-09
  Ma azt gondoljuk, hogy csak a saját véleményünk lehet mérvadó, s ha valaki más nézeteken van, akkor hajlamosak vagyunk vitába keveredni vele. Mivel elég szenvedélyes hangulatban vagyunk, akár veszekedéssé is fajulhat a vita.
 • Heti Style-Art-Party horoszkóp 2020.augusztus 8-tól 14-ig
  Művészet, szórakozás, látásmód. A 12 csillagjegyre (élet) - művészeknek .
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

  Sport hírek

  Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

  2017. July 05.

  article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
  Teljes cikk