Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png
Roma vezetők szerint manipuláció és lejáratás a célja a Hír TV felvételeinek
2008-02-26 21:56
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Roma vezetők szerint manipuláció és lejáratás a célja a Hír TV felvételeinekRoma vezetők szerint manipuláció és lejáratás a célja a Hír TV felvételeinek, amit egy jól megtervezett akciónak tartanak. Erről Kolompár Orbán és Teleki László vasárnap beszélt az MTI-nek.

Az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) elnöke, valamint az MSZP-s országgyűlési képviselő a Hír Tv által rögzített és közétett egyik hangfelvételen Tóth József néven bemutatkozó férfit hangja alapján felismerni vélte.

 

Úgy gondolják, a felvételen valójában Tejfel László beszél, aki nem Nyírlugoson, hanem Nyírbogáton tagja a kisebbségi önkormányzatnak, és a Lungo Drom színeiben szerzett mandátumot.

Az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) elnöke közölte: jól ismeri Tejfel Lászlót, aki 2003-tól 2007 márciusáig tagja volt az OCÖ közgyűlésének. Hozzátette: a képviselő 2006-ban a Lungo Drom színeiben szerzett kisebbségi önkormányzati képviselői mandátumot, majd lett az öt fős testület elnöke, és az országos és területi önkormányzati választáson a Lungo Drom listáján indult, de nem lett tagja az 53 fős grémiumnak.

Az Országos Választási Iroda adatai alapján Tejfel László Nyírbogáton 68 szavazattal szerzett mandátumot. A Hír TV által rögzített másik felvételen hallható férfi, Balogh János a nyírlugosi cigány önkormányzatban szintén a Lungo Drom színeiben lett képviselő. Tóth József néven egyik településen sem indultak a választáson.

Kolompár Orbán az MTI-nek úgy fogalmazott: "felháborító, hogy már megint a hazai cigányságot használják fel politikai érdekek eléréséhez, és nem veszik észre, hogy ezzel az egész roma társadalmat megbélyegzik".

Az OCÖ elnöke szerint ezeknek az akcióknak az valódi céljuk, hogy még jobban szembe állítsák a cigányokat a többségi társadalom tagjaival.

A roma vezető arra kérte a politikai pártokat és szervezeteket, hogy ilyen célra ne használják fel a cigányok rossz szociális helyzetét.

Teleki László, az MSZP országgyűlési képviselője, volt romaügyi államtitkár az MTI-nek azt mondta: "a Fidesz minden etikai normát áthágva, előre kidolgozott stratégia alapján a radikális jobboldali médiával törekszik a cigányság lejáratására". Hozzátette: a Fidesz, és a vele szövetségben lévő Lungo Drom nem ismer határokat, kampányeszköznek használják a cigányságot, ami ellen minden józanul gondolkodó embernek tiltakoznia kell.

A volt romaügyi államtitkár szerint egyértelműnek látszik, hogy a cigányok felhasználásával próbálják lejáratni a szocialista pártot, és ez egy jól megszervezett manipuláció, amelyhez a Lungo Drom is asszisztál.

Hozzátette: a jobboldalhoz köthető televízió már nem először tünteti fel hasonló, megalázó helyzetben a cigányokat, és a most közölt felvételek is azt bizonyítják, hogy nem a szocialista párthoz kötődő cigány szervezetek képviselői próbálnak választási csalást, bűncselekményt elkövetni.

Tejfel Lászlót az MTI-nek vasárnap telefonon többszöri próbálkozásra sem sikerült elérnie.

 

 

C-PRESS - NOL - MTI 

 

 

 

 
 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Heti szexhoroszkóp 2020.augusztus 7-től 13-ig
  Hódítás, csábítás, szakítás és szerelem. Erotika, és minden ami a randevúk és forró éjszakák világába belefér.
 • Pénteki HarmoNet horoszkóp 2020-08-07
  Ma szívesen teszünk-veszünk a kertünkben, hiszen szükségünk van a mozgásra. Tegyünk rendet, vágjuk formára bokrainkat. Ha ásni szeretnénk, akkor ma megtehetjük, gyorsabban haladunk. Ma a fejünk lehet érzékenyebb, aki hajlamosabb a fejfájásra, most ismét szembekerülhet a kellemetlen tünettel. A fogaink is érzékenyebbek lesznek, - ha tudjuk, hogy érzékenyek a hideg ételekre, italokra, akkor ma ne fogyasszunk jeges édességeket.
 • Heti anya és gyermek horoszkóp 2020.augusztus 6-tól 12-ig
  Az anya-gyermek kapcsolatban nagyon fontos az érzelmi visszajelzés, mégpedig a gyermek részéről is.
 • Csütörtöki HarmoNet horoszkóp 2020-08-06
  Ma menjünk el kirándulni, vagy szánjuk a napot a kedvteléseinkre. A lényeg, hogy saját magunkra is időnk legyen. Ne töltsük az egész napot a konyhában, inkább főzzünk gyors, egyszerű ételt. Együnk egy könnyű, vitamindús ebédet, ami állhat karfiolból, vagy brokkoliból is. Ezek a zöldfélék tele vannak értékes tápanyagokkal, és nagyon egyszerűen elkészíthetőek. Készülhet belőlük rakott változat is, ami nem túlságosan munkaigényes.
 • Heti vagyonhoroszkóp 2020.augusztus 5-től 11-ig
  Vagyoni helyzetre, lehetőségekre vonatkozó horoszkóp.
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk