Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image
Semjén Zsolt - Halhatatlan ígéret
2008-02-22 10:19
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Semjén Zsolt- Igen! - mondta Semjén Zsolt a kereszténydemokraták elnök-frakcióvezetője. - Igen! Igent mondunk az esélyteremtésre. Lelkesen támogatjuk a leszakadt rétegek felemelését, az egészségügyi ellátásból és az oktatásból kiszorultak segítését, a szegénység, a munkanélküliség lehetetlen állapotának megszűntetését.

 

Igen! Igent mondunk az esélyteremtésre. De, hol van a magyar társadalom 98 százalékának esélyegyenlősége a szocialista nagykapitalistákkal szemben? Igen! A tulajdonhoz juttatás helyes gondolat. De hol van már az állami tulajdon nagy része? Nem tudom elhessegetni: miután eltüntették a 90 százalékát, most 1 százalékot ígérnek az embereknek, hogy ne feszegessék: hova tűnt az a 90 százalék...

Egy időben földosztást emlegetett, a földnélkülieknek. Akkor sem voltak ily sokan. A karzatok, páholyok zsúfolásig. Szélnél sebesebben híre ment: 133 nap után újra szól a miniszterelnök. Némelyeket e bűvös szám a Tanácsköztársaságra emlékeztetett. A csillárok kristályai is meg-megrezzentek, igazolván: a Tisztelt Ház legnagyobb szenzációját e napon minden kétséget kizáróan Gyurcsány Ferenc keltette. Nem azzal, hogy szapulta az ellenzéket, azzal sem, hogy dicsérte önmaga s kormánya elszántságát, benne látva, láttatva szép hazánk felemelkedésének zálogát. Nem. Sokkal inkább azzal, hogy országunk legtehetősebb emberek egyikeként bejelentette:

- Azok után, hogy lezártuk a privatizáció hagyományos szakaszát... itt az ideje, hogy újra megnyissuk mindenki számára a tulajdonossá válás útját! Az új tulajdonosi program lehetővé teszi, hogy állami cégekben pár ezer forint induló befizetéssel akár százezer forint értékű tulajdont vásárolhassanak az emberek, hogy családonként pár százezer, akár egy-kétmillió forintos tulajdon is összejöhessen... A magyar állam tulajdonában több ezer milliárd forintnyi érték van. Ez mindünk vagyona... Megismétlem tehát: a most induló új tulajdonosi programmal azt tesszük lehetővé, hogy pár ezer forint induló befizetéssel állami cégekben akár százezer forint értékű tulajdont vásárolhassanak az emberek, vagy családonként pár százezer, akár egy-két millió forintos tulajdon is összejöhessen...

- Igen! - mondta Semjén Zsolt a kereszténydemokraták elnök-frakcióvezetője. - Igen! Igent mondunk az esélyteremtésre. Lelkesen támogatjuk a leszakadt rétegek felemelését, az egészségügyi ellátásból és az oktatásból kiszorultak segítését, a szegénység, a munkanélküliség lehetetlen állapotának megszűntetését.

De! De nemet mondunk, a Gyurcsány-kormány azon gyakorlatára, amely esélyegyenlőség címén a magyar társadalom nagy részét szegénységbe, munkanélküliségbe, az egészségügyi ellátásból és az oktatásból való kiszorultságba taszította.

- Gyurcsány Úr! Hol van a magyar társadalom 98 százalékának esélyegyenlősége a szocialista nagykapitalistákkal szemben? Hol van egy magyar gazdának esélyegyenlősége, mondjuk, a Gráf József miniszter úr (földművelésügyi és vidékfejlesztési - szerk.) típusú latifundiumos nagybirtokosokkal szemben? Hol van egy magyar vállalkozónak esélyegyenlősége a hajdú-bétes Bajnai Gordon (önkormányzati és területfejlesztési miniszter - szerk.) vagy a tésztagyáros Veres Jánossal (pénzügyminiszter - szerk.) szemben?

- Igen! A tulajdonhoz juttatás helyes gondolat. Helyeseljük is, de hol van már az állami tulajdon nagy része?! Nem tudom elhessegetni magamtól a gondolatot, hogy e mögött a javaslat mögött van egy olyan hátsó megfontolás is, hogy miután eltüntették az állami vagyon 90 százalékát, most 1 százalékot ígérnek az embereknek, hogy ne feszegessék azt, hogy hova tűnt az a 90 százalék.

- Igen! A tulajdonhoz juttatásnak a lényege az lenne, hogy erős középrétegek legyenek Magyarországon. Az Önök kormányzása következtében azonban nem egy európai, ami erős középrétegeket jelent, hanem egy dél-amerikai típusú társadalomszerkezet alakult ki. Dél amerikai: fönn egy milliárdos, korlátlan lehetőségű nagytőkés „elittel", lenn pedig a szegénységbe, kiszolgáltatottságba taszított emberek millióival!

- Gyurcsány Úr! Amit Ön előadott, azt eddigi szavaival és tetteivel összevetve komikusnak is lehetne tekinteni. Komikusnak akkor, ha az ország helyzete nem lenne tragikus. Így a mai produkciójának a dramaturgiai műfaja tragikomikus végjáték, - Pilinszky szavaival: „beteljesítve bukásod fokozatait..."

***

Késő este már a hold sem tekintett a Tisztelt Házra. Őrző-védő kordon övezte, egyenruhás árnyak jártak körülötte...

 

 

C-PRESS - KDNP 

 

 

2017201620152014201320122011201020092008200720062005

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Heti szexhoroszkóp 2020.augusztus 7-től 13-ig
  Hódítás, csábítás, szakítás és szerelem. Erotika, és minden ami a randevúk és forró éjszakák világába belefér.
 • Pénteki HarmoNet horoszkóp 2020-08-07
  Ma szívesen teszünk-veszünk a kertünkben, hiszen szükségünk van a mozgásra. Tegyünk rendet, vágjuk formára bokrainkat. Ha ásni szeretnénk, akkor ma megtehetjük, gyorsabban haladunk. Ma a fejünk lehet érzékenyebb, aki hajlamosabb a fejfájásra, most ismét szembekerülhet a kellemetlen tünettel. A fogaink is érzékenyebbek lesznek, - ha tudjuk, hogy érzékenyek a hideg ételekre, italokra, akkor ma ne fogyasszunk jeges édességeket.
 • Heti anya és gyermek horoszkóp 2020.augusztus 6-tól 12-ig
  Az anya-gyermek kapcsolatban nagyon fontos az érzelmi visszajelzés, mégpedig a gyermek részéről is.
 • Csütörtöki HarmoNet horoszkóp 2020-08-06
  Ma menjünk el kirándulni, vagy szánjuk a napot a kedvteléseinkre. A lényeg, hogy saját magunkra is időnk legyen. Ne töltsük az egész napot a konyhában, inkább főzzünk gyors, egyszerű ételt. Együnk egy könnyű, vitamindús ebédet, ami állhat karfiolból, vagy brokkoliból is. Ezek a zöldfélék tele vannak értékes tápanyagokkal, és nagyon egyszerűen elkészíthetőek. Készülhet belőlük rakott változat is, ami nem túlságosan munkaigényes.
 • Heti vagyonhoroszkóp 2020.augusztus 5-től 11-ig
  Vagyoni helyzetre, lehetőségekre vonatkozó horoszkóp.
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk