Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png
Kitiltottak egy vakot a Tescóból
2008-02-19 22:10
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
TescoAkár egy bűnözőt, úgy kísérték ki a pápai Tesco áruházból vakvezető kutyája miatt Orsós Sándort. A világtalan férfi erre az Egyenlő Bánásmód Hatósághoz fordult, és ügyében a Vigyázó Szemek érdekvédelmi szervezet reklamált. Az áruház a történtekért az ÁNTSZ tiltására hivatkozott – olvasható a keddi Magyar Nemzetben.

 

 A világtalan férfi eddig háromszor kísérelt meg vásárolni vakvezető kutyája társaságában. Az első alkalommal, még december közepén, a biztonsági őr be sem engedte őt, ezt követően azonban - a Vigyázó Szemek érdekvédelmi szervezet reklamációja után - a Tesco levélben kért elnézést a történtekért, igaz, a bocsánatkérést nem a sértettnek, hanem az egyesületnek címezték - olvasható a cikkben.

Két héttel ezelőtt Orsósék újra vásárolni indultak, akkor is megállították őket, ám a Vigyázó Szemek vezetőjének közbenjárásával végül is rendben bejutottak, a vásárlás végeztével pedig a cég egy alkalmazottja, elnézést kérve a történtekért, kis ajándékcsomagot nyújtott a férfinak - folytatja a történtek bemutatását a Magyar Nemzet.

A férfi harmadik kísérlete múlt héten zajlott le, akkor megint kikísérték, hiába mutatta be a Tesco szabadkozó levelét. Felszólították, hogy hagyja el az áruházat, mert oda kutyával ezentúl sem lehet majd bemenni, különben az ÁNTSZ megbünteti az áruházat. A férfi még aznap felkereste a pápai tisztiorvost, aki megerősítette: a férfi vakvezető kutyával nem mehet be az áruházba.

Orsós Sándor ezt követően fordult az Egyenlő Bánásmód Hatásághoz. Mint kifejtette: végére akart járni annak, hogy "a tescósok a törött lábútól azt kérik-e, dobja el a mankóját, ha hozzájuk megy vásárolni".

Udvardy György, a Tesco képviselője a lappal azt közölte, hogy helytelenül viselkedtek a pápai áruházban. Az incidensek után belső utasításban erősítették meg, hogy a vakvezető kutyát be kell engedni a Tesco üzleteibe - tette hozzá.

A lap felhívja a figyelmet, hogy a jelenség nem egyedi. Az Interspar Magyarország egyik üzletében tavaly októberben szintén nem engedték vásárolni a vakvezető kutyával közlekedő Németh Vilmost. Mint írják, azóta már az Interspar Magyarország is elnézést kért az érintettől, s nemrégiben félmillió forintot utaltak át a vakvezetőkutya-kiképző iskolának.

 

 

C-PRESS - echotv.hu - MTI

 

 

 

 
 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Keddi HarmoNet horoszkóp 2020-08-11
  Megfontoltabbak leszünk, alaposan dolgozunk, bár lassabbak is vagyunk. Kényelmes hangulatunknak köszönhetően nem ma van a sportteljesítmények napja. Az evésben viszont sajnos mértéktelenebbek leszünk. Ma érzékenyebbek lesznek a füleink, s különösen akkor kellene jobban vigyáznunk, ha uszodába készülünk. Ebben az esetben jobban járunk, ha füldugót használunk, így megmenekülhetünk a kellemetlen fülgyulladástól. Az sem jó ötlet, ha huzatos helyeken tartózkodunk.
 • Hétfői HarmoNet horoszkóp 2020-08-10
  Ma már nyoma sem lesz bennünk a türelmetlenségnek, - alaposak és megfontoltak vagyunk. Nem bánjuk a nagyobb munkamennyiséget, lépésről, lépésre birkózunk meg a plusz feladatokkal is. Ráadásul igényesen dolgozunk. Ma érzékenyebbek lesznek a füleink, - különösen akkor kellene jobban vigyáznunk, ha uszodába készülünk. Ebben az esetben jobban járunk, ha füldugót használunk, így megmenekülhetünk a kellemetlen fülgyulladástól. Az sem jó ötlet, ha huzatos helyeken tartózkodunk.
 • Heti wellness horoszkóp 2020.augusztus 9-től 15-ig
  Most megtudhatja mely táplálkozási formák, mozgásformák illenek az ön születési jegyéhez.
 • Vasárnapi HarmoNet horoszkóp 2020-08-09
  Ma azt gondoljuk, hogy csak a saját véleményünk lehet mérvadó, s ha valaki más nézeteken van, akkor hajlamosak vagyunk vitába keveredni vele. Mivel elég szenvedélyes hangulatban vagyunk, akár veszekedéssé is fajulhat a vita.
 • Heti Style-Art-Party horoszkóp 2020.augusztus 8-tól 14-ig
  Művészet, szórakozás, látásmód. A 12 csillagjegyre (élet) - művészeknek .
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

  Sport hírek

  Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

  2017. July 05.

  article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
  Teljes cikk