Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

A kormányfő utolsó dobása lehet
2008-02-19 20:49
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
A kormányfő utolsó dobása lehetÁllami vállalatok privatizációjával tulajdonszerzést ígért a kormányfő tegnapi parlamenti évértékelőjében. Erről hetekig-hónapokig egyeztetne minden társadalmi szereplővel, legalább jövő tavaszig. Mindezt a munka, a tudás, a tulajdon új programja, a polgárosodás szellemében.

 

 

A kormányfő utolsó dobása lehet
Az ellenzék szerint a kormányfő egyszerűen a Fidesz programjából vett át részeket, csak rosszabb stílusban (Fotó: Hegedüs Róbert)

 
Percről percre
Erkölcstelen volt Gyurcsány Ferenc évértékelő beszéde
A Fidesz és a KDNP képviselői szerint hiteltelenek a bejelentések
Naiv várakozás
Madár István elemző: balról próbál előzni a miniszterelnök
Ismét kéznél volt a szavazógép

A miniszterelnök arról nem beszélt, miként biztosítanák, hogy a privatizált vagyon ne a tehetősebbeket gazdagítsa tovább. Adjunk részletfizetési, adó- és árfolyamkedvezményeket – javasolta. Információink szerint a kormányfői stáb által csodafegyvernek meghirdetett ötletet ők sem gondolták komolyan, csak szeretnék hónapokig "lefoglalni a médiafelületet" az ellenzéki kezdeményezések előtt. Gyurcsány Ferenc számítva a kritikákra le is szögezte: ez most nem játék a szavakkal, nem politikai PR-trükk, nem taktikai ügyeskedés. Szocialista képviselők lapunknak úgy kommentálták az ötletet, hogy ez lesz a kormányfő utolsó dobása. Ha nem éri el a célját, távoznia kell.

Az Új Tulajdonosi Program a kormányfő szerint lehetővé tenné, hogy "állami cégekben pár ezer forint induló befizetéssel akár százezer forint értékű tulajdont vásárolhassanak az emberek, hogy családonként pár százezer, akár egy-két millió forintos tulajdon is összejöhessen". A polgárosodás második feltétele a miniszterelnök szerint a munkahelyteremtés, amelyre kétszázmilliárdot szánnának jövőre, a munkabérre rakodó adó- és járulékterhek csökkentésével. Részleteket erről sem árult el. A harmadik feltétel a tudás megszerzése, amelyhez kapcsolódva a közművelődési büdzsé ötvenmilliárdos tervezett emeléséről beszélt.

Új programjának ismertetése előtt nehéz másfél évként minősítette második kormányfői ciklusának eddigi szakaszát. Ez csalódást, bizalomvesztést és éles politikai harcot hozott. Ám szerinte a régi rend felforgatása az egészségügyben, az oktatásban és az államigazgatásban akkor is megérte, ha sokan elfordultak tőlük. Bevallása szerint ezt megelőzően az "örökölt kompromisszumok hálójában", majd a kijózanító kényszerek között kellett vezetnie a kormányt. Most a rendszerváltozás társadalmi-kulturális lényegének megvalósítása következik – ígérte –, "az alattvalói létből való felszabadulás, szabadságban, gyarapodásban, biztonságban."

 

Németh Era

 

 

C-PRESS - Magyarhirlap.hu 

 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk