Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Roma rendvédelmi konferencia
2008-02-18 20:48
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
RendőrségBár a rendőrség és a romák között szervezeti szinten az elmúlt évtizedben szorosabbra fűződött a kapcsolat, a rendvédelmi szervek állománya és a kisebbség közötti integrációban vannak hiányosságok - fogalmazódott meg egy, a témában rendezett hétfői nemzetközi konferencián Budapesten. Kökényesi Antal, az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) bűnügyi főigazgatója az Európa Roma Rendvédelmi Bajtársi Közhasznú Egyesület szervezésében tartott nemzetközi roma rendvédelmi konferencia megnyitóján emlékezetett:

 

Az ORFK 1997-ben, a megyei kapitányságok 2001-ben indítottak roma fiatalok számára ösztöndíjprogramot, és ennek köszönhetően évente egyre több roma fiatal kerülhet be a szakközépiskola elvégzése után a rendőri állományba. Tavaly 16 fiatal vehetett részt a programban - tette hozzá.

A vezérőrnagy felidézte: az ORFK és az Országos Cigány Önkormányzat között 1999-ben jött létre egy együttműködési megállapodás, és ennek értelmében rendőrségi összekötő tiszti és roma koordinátori hálózat épült ki, amit megyei szinteken is továbbfejlesztettek. Kökényesi Antal, mint volt Borsod megyei rendőrfőkapitány megjegyezte, 83 ilyen együttműködési megállapodást kötött a megye és a hozzá tartozó 10 kapitányság.

Az ORFK bűnügyi főigazgatója azt mondta: még formálódik a cigány identitás, a gyökerek vállalása még nem tart azon a szinten, hogy az teljes mértékben befogadó legyen, de az előítélet lebontása a romák oldaláról is érzékelhető.

"El kell ismerni, hogy a rendőrségnek is van tennivalója abban a tekintetben, hogy esetenként ne adjunk okot arra, hogy a bizalom irányunkban töretlen legyen" - tette hozzá.

A vezérőrnagy szerint minőségi javítására van szükség, ugyanis a rendőr, aki munkája során gyakran kerül konfrontatív helyzetbe a kisebbséghez tartozókkal is, intézkedésének jog- és szakszerűsége, kulturáltsága önmagában is fokmérője a jogállamiságnak és a demokráciának.

Lévai Katalin európai parlamenti képviselő (MSZP) azt mondta: láthatóvá, pártpolitikai kérdések fölé kell helyezni a romaügyet, küzdeni kell a diszkrimináció ellen a foglalkoztatás, az oktatás területén, de jelentős problémának tartotta azt is, hogy Európában felerősödött a rasszizmus és a szélsőjobboldal tevékenysége. Ide sorolta a Magyar Gárda tevékenységét, aláhúzva, támogatja az OCÖ aláírásgyűjtési akcióját a szervezet betiltása érdekében.

Belánszki Gyula, az Ombudsmani Hivatal főosztályvezetője azt mondta: a kisebbségi ombudsman vizsgálat indítását tervezi a rendvédelmi szerveknél, így a toborzási gyakorlatot, az állományon belüli esetleges előítéletességet is vizsgálni fogják.

Az Európa Roma Rendvédelmi Bajtársi Közhasznú Egyesület hat ország részvételével alakult 2006-ban Budapesten. Céljuk a romák arányának növelése a rendvédelmi szervek állományában, az esélyegyenlőség megteremtése, az esetleges rendőr-roma konfliktusban közvetítő szerep betöltése.

 

 

C-PRESS - STOP

 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Keddi HarmoNet horoszkóp 2020-08-11
  Megfontoltabbak leszünk, alaposan dolgozunk, bár lassabbak is vagyunk. Kényelmes hangulatunknak köszönhetően nem ma van a sportteljesítmények napja. Az evésben viszont sajnos mértéktelenebbek leszünk. Ma érzékenyebbek lesznek a füleink, s különösen akkor kellene jobban vigyáznunk, ha uszodába készülünk. Ebben az esetben jobban járunk, ha füldugót használunk, így megmenekülhetünk a kellemetlen fülgyulladástól. Az sem jó ötlet, ha huzatos helyeken tartózkodunk.
 • Hétfői HarmoNet horoszkóp 2020-08-10
  Ma már nyoma sem lesz bennünk a türelmetlenségnek, - alaposak és megfontoltak vagyunk. Nem bánjuk a nagyobb munkamennyiséget, lépésről, lépésre birkózunk meg a plusz feladatokkal is. Ráadásul igényesen dolgozunk. Ma érzékenyebbek lesznek a füleink, - különösen akkor kellene jobban vigyáznunk, ha uszodába készülünk. Ebben az esetben jobban járunk, ha füldugót használunk, így megmenekülhetünk a kellemetlen fülgyulladástól. Az sem jó ötlet, ha huzatos helyeken tartózkodunk.
 • Heti wellness horoszkóp 2020.augusztus 9-től 15-ig
  Most megtudhatja mely táplálkozási formák, mozgásformák illenek az ön születési jegyéhez.
 • Vasárnapi HarmoNet horoszkóp 2020-08-09
  Ma azt gondoljuk, hogy csak a saját véleményünk lehet mérvadó, s ha valaki más nézeteken van, akkor hajlamosak vagyunk vitába keveredni vele. Mivel elég szenvedélyes hangulatban vagyunk, akár veszekedéssé is fajulhat a vita.
 • Heti Style-Art-Party horoszkóp 2020.augusztus 8-tól 14-ig
  Művészet, szórakozás, látásmód. A 12 csillagjegyre (élet) - művészeknek .
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

  Sport hírek

  Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

  2017. July 05.

  article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
  Teljes cikk