Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image
Megingott Kóka elnöki széke
2008-02-17 13:52
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése

SZDSZ-es politikusok mondják:
a leleplezett csalásra a lemondás lenne a tisztességes válasz.
 

Fodor Gábor gratulál a választási győzelemhez őszinte mosolyok?Azonnal le kellene mondania és idő előtti pártelnökválasztást kezdeményeznie Kóka Jánosnak. Több, név nélkül nyilatkozó szabad demokrata politikus szerint a választási csalás vádjába keveredett SZDSZ-elnöktől ez lenne az egyetlen tisztességes eljárás.

 

Volt olyan, aki el tudta képzelni, hogy a felbujtással meggyanúsított Borsod megyei pártelnök kétkulacsos politikát folytatott.

 

Fodor Gábor gratulál a választási győzelemhez őszinte mosolyok?
Fodor Gábor gratulál a választási győzelemhez őszinte mosolyok?


A belső vizsgálat lezárásáig az SZDSZ vezetői hivatalosan nem nyilatkoznak a tavalyi elnökválasztáson történt csalás vádjáról – tudtuk meg a párt sajtóosztályától. Név nélkül azonban lapunknak többen azt mondták, teljes a káosz a pártban, és idő előtti elnökválasztásra lehet számítani. Véleményük szerint Kóka János csak úgy tudna viszonylag tisztán kikerülni az ügyből, ha még a párt belső vizsgálatának lezárása előtt felajánlaná lemondását, és ő maga kezdeményezné az idő előtti elnökválasztást. A Magyar Nemzetben és a Hír Tv-ben bemutatott bizonyítékok alapján – az egyik küldött, Vági Sándor például azt állította, hogy nem vett részt a küldöttgyűlésen, nem is szavazhatott, ám a jelenléti íven mégis szerepel a neve – ugyanis megsemmisíthető a márciusi voksolás eredménye. Ebben az esetben a Fővárosi Bíróságnak nemcsak valamelyik párttag beadványára, hanem hivatalból is el kellene járnia az ügyben.

Mint ismert, Kóka János és Fodor Gábor elnökjelölti párharcának első fordulója döntetlenül zárult. Kóka a második fordulóban csak néhány szavazattal előzte meg riválisát. Vagyis egyetlen szavazat is eldönthette az elnöki poszt sorsát, bár a Fővárosi Bíróságra benyújtott jelenléti ívekből az már nem deríthető ki, hogy az "álküldöttek" kire is adták a voksukat. A hírek szerint azonban a Vági Sándor helyett állítólag szavazó férfi előkerült, de nem kívánta felfedni kilétét. Annyit mondott, hogy Kóka Jánosra szavazott.

A belső etikai vizsgálat – amelynek vezetésével a Szabolcs megyei SZDSZ vezetőjét, Jüttner Csabát bízták meg – Köteles Péter vádjainak vizsgálatára irányul. Az ügyet kirobbantó miskolci vállalkozó azt állította, hogy az SZDSZ megyei elnöke, T. Asztalos Ildikó szervezte és "bujtotta" fel az álküldötteket arra, hogy Kókára adják voksukat. T. Asztalos ezt cáfolta, hangsúlyozva azt is, hogy a kampányban nyíltan Fodor Gábor mellett állt ki, és a küldöttgyűlésen is őt támogatta.

Volt olyan szabad demokrata politikus, aki lapunknak azt mondta: nem tartja kizártnak, hogy a Borsod megyei szabad demokrata elnök kétkulacsos politikát folytatott. Úgy akarta bebiztosítani magát, hogy mindkét oldalt támogatta – az egyiket nyíltan, a másikat a háttérben. Ebben az esetben megfogalmazódhat azonban a gyanú, hogy Kóka János és stábja tudott a csalásról. A "segítségért" cserébe ugyanis ajánlaniuk kellett valamiféle ellentételezést. A nyilatkozók tudni vélték azt is, hogy az akcióról Fodor Gábor is értesült. Kérdés, hogy a választás előtt vagy után. Annyi mindenesetre biztos, hogy a szabad demokrata környezetvédelmi miniszter nem kívánta az ügy miatt kirobbantani a botrányt.

Fodor Gábor az elmúlt napokban azt mondta, hogy vizsgálatra szükség van, jogi lépéseket azonban nem terveznek, és nincs a pártban legitimációs válság. Hasonlóan nyilatkozott Gusztos Péter ügyvivő is, aki szerint "a Fidesznek és a hozzá kötődő sajtónak érdeke, hogy ne az SZDSZ kampányáról, ne tartalmi kérdésekről szóljon a vita, hanem a népszavazási időszakban egy ködös vádról kelljen hetekig beszélnünk."

Az elnökválasztással kapcsolatban már a kampány hajrájában csalásra utaló hírek keringtek. Az Ormánságban ugyanis Drávapiski szabad demokrata polgármesterének szervezésében hirtelen több száz fővel nőtt a párt tagsága. Mali Zoltánt akkor azzal vádolták, hogy a Kókát támogató Wekler Ferenc megyei SZDSZ-elnök embere, s együtt így akarják az oldaluk javára billenteni a tisztújítás eredményét. Miután minderre fény derült, mindössze hárommal többen vehettek részt a küldöttgyűlésen. A 2006-ban lopásért elítélt Mali korábban azt állította, hogy Kóka és Wekler mellett Fodor, Kuncze Gábor és Horn Gábor is tudott akciójáról.

A Kóka által az M6-os kormánybiztosává kinevezett Weklernek megkérdőjelezhető pályázati ügyei miatt le kellett mondania a Dél-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács elnökségéről – bár ő hivatalosan ezt a családját ért fenyegetésekkel indokolta. Drávapiski vezetője viszont néhány hónapja ismét SZDSZ-tag, ám a Magyar Nemzetnek adott nyilatkozata szerint a népszavazáson a Fidesz álláspontját támogatja, mert szerinte a vizitdíjjal, a kórházi napidíjjal és a tandíjjal a társadalmat szakítja ketté a Kóka-féle vezetés. 

 


  

Tüntetők fogadták Kókát Egerben

Kolomppal, füttyszóval, bekiabálásokkal fogadták tegnap Egerben Kóka Jánost. Az SZDSZ elnöke népszavazási kampánysátrukban tartott volna tájékoztatót, ám arra az utcán demonstráló harminc-negyven ember is elment. Így Kóka folyamatos hangzavarban, többek között a "csaló" és "hazaáruló" jelzőket ordítozó tömeg előtt volt kénytelen beszélni. A tüntetőkre utalva a pártelnök kijelentette: a Fidesz, a Jobbik, a Magyar Gárda kivezényelt erői által keltett hangulat is a szocialista időkre emlékeztet, amikor a másként gondolkodókat nem engedték szóhoz jutni.

 

 

C-PRESS - Magyar Hírlap  - Németh Era - Fotó: Sárközy György

 

 

2017201620152014201320122011201020092008200720062005

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Heti szexhoroszkóp 2020.augusztus 7-től 13-ig
  Hódítás, csábítás, szakítás és szerelem. Erotika, és minden ami a randevúk és forró éjszakák világába belefér.
 • Pénteki HarmoNet horoszkóp 2020-08-07
  Ma szívesen teszünk-veszünk a kertünkben, hiszen szükségünk van a mozgásra. Tegyünk rendet, vágjuk formára bokrainkat. Ha ásni szeretnénk, akkor ma megtehetjük, gyorsabban haladunk. Ma a fejünk lehet érzékenyebb, aki hajlamosabb a fejfájásra, most ismét szembekerülhet a kellemetlen tünettel. A fogaink is érzékenyebbek lesznek, - ha tudjuk, hogy érzékenyek a hideg ételekre, italokra, akkor ma ne fogyasszunk jeges édességeket.
 • Heti anya és gyermek horoszkóp 2020.augusztus 6-tól 12-ig
  Az anya-gyermek kapcsolatban nagyon fontos az érzelmi visszajelzés, mégpedig a gyermek részéről is.
 • Csütörtöki HarmoNet horoszkóp 2020-08-06
  Ma menjünk el kirándulni, vagy szánjuk a napot a kedvteléseinkre. A lényeg, hogy saját magunkra is időnk legyen. Ne töltsük az egész napot a konyhában, inkább főzzünk gyors, egyszerű ételt. Együnk egy könnyű, vitamindús ebédet, ami állhat karfiolból, vagy brokkoliból is. Ezek a zöldfélék tele vannak értékes tápanyagokkal, és nagyon egyszerűen elkészíthetőek. Készülhet belőlük rakott változat is, ami nem túlságosan munkaigényes.
 • Heti vagyonhoroszkóp 2020.augusztus 5-től 11-ig
  Vagyoni helyzetre, lehetőségekre vonatkozó horoszkóp.
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk