Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Songwriters' Klub a Merlinben
2008-02-17 12:35
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Songwriters' Klub a Merlinben„Légyott, ahol a dalok születnek”
 Songwriters’ Klub a Merlinben


2004 óta több mint száz bemutatott új alkotás az élőzenés dalszerző klubban. Minden héten közismert zenészek, egy neves költő, valamint – házigazdaként - a Sziámi zenekar az arra az alkalomra írt új számmal érkezik! Képzőművészek, filmesek, színészek.

 

Közvetlen energiaátvitel, azonnali megújulás. Töltődj, hogy töltődhessünk!

Halhatatlan, kimeríthetetlen, végtelen variációban formát ölteni képes, mindenkihez szóló, mindenkit érintő, összekötő és feloldó, vidám-komoly, gyönyörű játék A DAL.

2008. február 21. csütörtök 21.00 órától:
 Házigazda: SZIÁMI
Lidérc! zenekar (Legát-Dönci)
Péntek Orsolya költő
Momentán Orsi zenekar
Oláh Lehel filmrendező
és Zenés műszak c. kisfilmje
 
///    ///    ///

 

2004-ben Müller Péter Sziámi ötletéből és kezdeményezésére indult útjára a Songwriters’ Klub, melynek eddigi eredménye több mint száz ott bemutatott új alkotás. Élőzenés dalszerző klub, ahova minden esten közismert zenészek, egy neves költő, valamint – házigazdaként - a Sziámi zenekar az arra az alkalomra írt új számmal érkezik! /Az itt készült dalokból született többek között a Sziámi zenekar legutóbbi két lemeze: „Fogjad már meg!”, „Az Isten álljon meg!”/.

A klub az újszülött dalok köré épül. A gyertyákkal és régi írógépekkel egyedi hangulatúvá varázsolt asztalokon a vendégek is bármikor megpróbálkozhatnak a dalszövegírással - ezek közül a legjobbak akár megzenésítésre kerülhetnek.

A fellépő zenészek saját új dalukon kívül gyakran a költővendég új versének megzenésítésével is készülnek, sokszor a házigazda Sziámi ír zenét a vendég költeményéhez is. Ezen kívül beszélgetések, filmvetítések, kiállítások, performanszok színesítik az estéket, de rendszeresen lehetőséget nyújt a klub tehetséges fiatal zenekarok bemutatkozására.

Képzőművészekkel, filmesekkel, színészekkel bővült a program, a klub az elmúlt két évben megmozgatta szinte a hazai zenei, irodalmi kultúra és a társművészetek (képzőművészet, film, színház) egészét.

Az elmúlt évadokban a klub vendége volt többek között Bárdos Deák Ági, Bródy János, Lovasi András (Kispál és a borz), Kiss Tibor(Quimby), Varga Lívius (Kutyavacsorája), Tariska Szabolcs (Amorf Ördögök), Czutor Zoltán, Bérczesi Róbert (Hiperkarma), Ujj Zsuzsi (Csókolom), Rutkai Bori, Kistehén zenekar, Ludditák, Frenk, Sőrés Zsolt (filmesztéta), Király Tamás (divattervező), Darvas Ferenc (zeneszerző), Király Levente, Harczos Bálint, Térey János, Várady Szabolcs, Tóth Krisztina, Peer Krisztián, Ficsku Pál, Karafiáth Orsolya költők és még sokan mások.

A Songwriters’ Klub – nak helyet adtak az eddigi 35 esten: Trafó Bár Tangó (Kortárs Művészetek Háza), Szépművészeti Múzeum, Tivoli, Shure Stúdió.

A Songwriters’ Klub estjeinek középpontjában a dal műfaja áll. Mi a titka ennek a legrégebbi irodalmi és egyben zenei műfajnak? Milyen erők adják azt a kiapadhatatlan energiát, amely képes megszólaltatni, kifejezni és százakhoz, milliókhoz eljuttatni érzéseket, gondolatokat, hangulatokat immár évezredek óta? Van-e vége a dalnak?

Eddigi estjeink, zenés együttléteink is azt bizonyították, hogy halhatatlan, kimeríthetetlen, végtelen variációban formát ölteni képes, mindenkihez szóló, mindenkit érintő, összekötő és feloldó, vidám-komoly, gyönyörű játék A DAL.

 

C-PRESS - merlinszinhaz.hu 

 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Heti szexhoroszkóp 2020.augusztus 7-től 13-ig
  Hódítás, csábítás, szakítás és szerelem. Erotika, és minden ami a randevúk és forró éjszakák világába belefér.
 • Pénteki HarmoNet horoszkóp 2020-08-07
  Ma szívesen teszünk-veszünk a kertünkben, hiszen szükségünk van a mozgásra. Tegyünk rendet, vágjuk formára bokrainkat. Ha ásni szeretnénk, akkor ma megtehetjük, gyorsabban haladunk. Ma a fejünk lehet érzékenyebb, aki hajlamosabb a fejfájásra, most ismét szembekerülhet a kellemetlen tünettel. A fogaink is érzékenyebbek lesznek, - ha tudjuk, hogy érzékenyek a hideg ételekre, italokra, akkor ma ne fogyasszunk jeges édességeket.
 • Heti anya és gyermek horoszkóp 2020.augusztus 6-tól 12-ig
  Az anya-gyermek kapcsolatban nagyon fontos az érzelmi visszajelzés, mégpedig a gyermek részéről is.
 • Csütörtöki HarmoNet horoszkóp 2020-08-06
  Ma menjünk el kirándulni, vagy szánjuk a napot a kedvteléseinkre. A lényeg, hogy saját magunkra is időnk legyen. Ne töltsük az egész napot a konyhában, inkább főzzünk gyors, egyszerű ételt. Együnk egy könnyű, vitamindús ebédet, ami állhat karfiolból, vagy brokkoliból is. Ezek a zöldfélék tele vannak értékes tápanyagokkal, és nagyon egyszerűen elkészíthetőek. Készülhet belőlük rakott változat is, ami nem túlságosan munkaigényes.
 • Heti vagyonhoroszkóp 2020.augusztus 5-től 11-ig
  Vagyoni helyzetre, lehetőségekre vonatkozó horoszkóp.
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk