Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Tabajdi egy európai kisebbségi parlament létrehozásáért kardoskodik
2008-02-14 11:19
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Tabajdi CsabaTabajdi Csaba szerint jó lenne végre összehangolni a különböző európai szervezetek kisebbségvédelmi tevékenységét, mert jelenleg feleslegesen folyik párhuzamos munka az Európa Tanácsban, az EBESZ-ben és az uniós intézményekben. "Itt lenne az ideje egy intézményközi koordinációnak, ezért szorgalmazom egy összeurópai kisebbségi parlament megteremtését, amely összehangolná ezen szervezetek munkáját" - mondta az MSZP európai parlamenti delegációjának vezetője kedden Brüsszelben.

 

A "Kisebbségek a bővülő Európában" című konferencián, amelyet az Európai Politikai Központ, a belgiumi Baudoin Király Alapítvány és a budapesti székhelyű Nemzetközi Központ a Demokratikus Átmenetért szervezett.

Tabajdi Csaba szorgalmazta, hogy az Európai Unió alakítsa ki a maga kisebbségvédelmi rendszerét.

"Nagy kérdés, hogy legyen-e az EU-nak egy teljesen új, jogilag kötelező érvényű egyezménye. Mivel egy ilyen dokumentum elfogadására nem sok esély van, ezért a legfontosabb feladat, hogy az Európa Tanács két, jogilag kötelező érvényű dokumentumát, a Keretegyezményt és a Kisebbségek Európai Chartáját az uniós joganyag részévé tegyük" - vélekedett.

Kitért arra, hogy az új uniós tagállamokban élő kisebbségek helyzetét illetően a csatlakozás után csökkent a korábban jótékony hatású figyelem az Európai Bizottság, a Tanács és az Európai Parlament részéről.

"Fontos feladat a jövőben a tagság megszerzése utáni ellenőrzés kialakítása. Ennek a folyamatnak első, kezdeti pozitív állomása, hogy Bécsben elkezdett működni az Alapvető Jogok Ügynöksége, ugyanakkor a pénzügyi eszközök és a személyi feltételek még nem megfelelőek" - mondta.

A magyar szocialista képviselő szerint az európai kisebbségvédelem új tennivalója, hogy normatív szabályozást teremtsen három kategóriára vonatkozóan: a hagyományos vagy őshonos nemzeti kisebbségek, a romák és az új, vagy migráns kisebbségek számára. Ugyan a romák a hagyományos kisebbségek körébe tartoznak, de szociális és foglalkoztatottsági sajátságaik miatt Tabajdi szerint mégis külön kezelendő kategóriát alkotnak.

Felhívta a figyelmet arra, hogy jelen pillanatban egyetlen európai szervezetnek sincs még ajánlás jellegű dokumentuma sem az új vagy bevándorló kisebbségekre vonatkozóan.

"Nyugat-Európa különböző bevándorló kisebbségi integrációs modelljei megbuktak Franciaországban, Hollandiában, és Nagy-Britanniában is. Annak ellenére, hogy Hollandiában egészen jó migráns kisebbségi politika folyt, ez a rendszer is válságba került. A beilleszkedési gondokat jelezték a francia külvárosi lázongások is. Európának szembe kell néznie ezzel a problémával is, és el kell kezdenie az összeurópai szabályozást" - hangsúlyozta Tabajdi Csaba.

 

 

C-PRESS - STOP

 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Heti Style-Art-Party horoszkóp 2020.augusztus 8-tól 14-ig
  Művészet, szórakozás, látásmód. A 12 csillagjegyre (élet) - művészeknek .
 • Szombati HarmoNet horoszkóp 2020-08-08
  Ma álmodozó, fáradékony hangulatban leszünk, érdemes többet pihennünk. Ha tehetjük, akkor aludjuk ki magunkat alaposan, így erőt gyűjthetünk a következő munkahétre. Egy jó nagy séta a friss levegőn jót tesz a közérzetünknek! Ma azt tapasztalhatjuk, hogy több vizet tart vissza a szervezetünk. Lehet, hogy megduzzad a bokánk, vagy az ujjaink. Segíthetünk magunkon, ha egy evőkanál petrezselymet elrágcsálunk, hiszen ez a növény vízhajtó hatású. Használhatjuk ételeink ízesítésére is.
 • Heti szexhoroszkóp 2020.augusztus 7-től 13-ig
  Hódítás, csábítás, szakítás és szerelem. Erotika, és minden ami a randevúk és forró éjszakák világába belefér.
 • Pénteki HarmoNet horoszkóp 2020-08-07
  Ma szívesen teszünk-veszünk a kertünkben, hiszen szükségünk van a mozgásra. Tegyünk rendet, vágjuk formára bokrainkat. Ha ásni szeretnénk, akkor ma megtehetjük, gyorsabban haladunk. Ma a fejünk lehet érzékenyebb, aki hajlamosabb a fejfájásra, most ismét szembekerülhet a kellemetlen tünettel. A fogaink is érzékenyebbek lesznek, - ha tudjuk, hogy érzékenyek a hideg ételekre, italokra, akkor ma ne fogyasszunk jeges édességeket.
 • Heti anya és gyermek horoszkóp 2020.augusztus 6-tól 12-ig
  Az anya-gyermek kapcsolatban nagyon fontos az érzelmi visszajelzés, mégpedig a gyermek részéről is.
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

  Sport hírek

  Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

  2017. July 05.

  article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
  Teljes cikk