Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image
Kiütéssel nyert a Fidesz Újbudán
2008-02-14 10:44
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Rétvári BencePapírforma-győzelmet aratott a KDNP-Fidesz 28 éves jelölte a XI. kerületi időközi országgyűlési választáson. Végleges eredmények egy Berlinben szavazó választópolgár miatt szerdára lesznek.

Vasárnap este hét óráig lehetett szavazni a XI. kerületi időközi országgyűlési választás második fordulójában.

Most 25 százalékos részvétel is elegendő volt, ez meg is volt: délután fél 6-ig 33,72 százalékos volt a részvétel.

 

 

A választást a KDNP-fideszes Rétvári Bence nyerte 71,1 százalékkal. Lakos Imre (SZDSZ-MSZP) 20,2 százalékot Csapody Miklós (MDF) 6,3 százalékot, Fenyvessy Zoltán (MIÉP) 2,4 százalékot kapott.

Végleges eredmény csak később lesz, mert egy választópolgár külföldön, Berlinben szavazott. Az ő szavazólapját egy kijelölt szavazókör lapjai közé kavarják be, és ezekkel együtt számolják össze kedden. (Erre azért van szükség, hogy ne lehessen megtudni, kire szavazott a berlini választópolgár.) Ez körülbelül 300 szavazatot érint, emiatt nem lehet végeredményt hirdetni vasárnap este.

Az első, az alacsony részvétel miatt eredménytelen fordulóban a KDNP-fideszes Rétvári Bence 67, az SZDSZ-MSZP-s Lakos Imre 20,3, az MDF-es Csapody Miklós 9,7, a MIÉP-es Fenyvessy Zoltán 3 százalékot szerzett.

Ötven százalék fölötti részvétel esetén Rétvári már két héttel ezelőtt ünnepelhette volna mandátumát.

 

Lakos elemez, Csapody stabil, Rétvári fiatal

Rétvári Bence (KDNP-Fidesz) akkor tudott fellélegezni, amikor délután 3-kor átfordult a részvételi arány a 25 százalékon, vagyis biztossá vált a választás eredményessége. A programban direkt olyat ígért, ami 2010 tavaszáig megvalósítható, vagyis garanciákat a négyes metró építése okozta károkra, vagy a zöldterületek védelmét. Legfőbb feledatának, a kormányzat kétéves tevénykenysége nyomán, a közösségi intézménye megvédését tekinti. Kiemelte, hogy 1947 óta nem volt ilyen fiatal (28 éves) képviselője a KDNP-nek, szeretné, ha az emberek elhinnék: a kerszténydemokrácia ma is korszerű, vonzó, nem egy szüreköltönyös párt. Hisz abban, hogy helyi ügyekben össze tud fogni a parlamentben a már képviselő ellenfeleivel, Lakos Imrét például fővárosi önkormányzati képviselőként mindig, bármilyen helyi ügyben fel tudta hívni eddig is.

Lakos Imre (SZDSZ-MSZP) elmondta, hogy csodákban nem hisz az ember, nem gondolta volna az első forduló után, hogy fordítani tudna. Köszöni azoknak, akik elmentek szavazni. Úgy gondolja, nagyságrendileg akkora a tábora, stabil 20 százalék, mint az SZDSZ-é. Gratulál Rétvárinak, aki szép győzelmet aratott, jó munkát kíván neki. Hogy a szocialista szavazók jó része miért nem ment el szavazni, azt elemzendő kérdésnek tartja. Úgy véli, nem történt tragédia, hiszen a választópolgárok hatvan százaléka nem szavazott. Úgy véli, az sem javított volna a helyzetén, ha az MDF-hez hasonlóan előre megmondják, kit juttattak volna helyette a parlamentbe.

Csapody Miklós szerint a visszaesés a második fordulóban törvényszerű szokott lenni. A magyar választási rendszer második fordulója a nagy pártoknak kedvez, de az eredmény is azt mutatja, hogy az MDF stabil parlamenti párt.

 A második forduló előtt egyetlen jelölt sem lépett vissza az újabb megmérettetéstől.

Az újbudai választás érdekessége volt, hogy két országgyűlési képviselő – Lakos Imre és Csapody Miklós – is indult.

Országgyűlési képviselő indítására időközi parlamenti választáson eddig egyszer volt példa. (Önkormányzati választáson már többször előfordult hasonló eset.) 2004-ben az MSZP Kránitz Lászlót indította a soproni időközi választáson. A soproni választási bizottság a fideszes és MIÉP-es tagok szavazataival kizárta a jelöltek sorából Kránitzot, mivel eleve mandátummal rendelkező jelöltet indítani szerintük ellentétes az Alkotmánnyal, a képviselők jogállásáról, valamint a választási eljárásról szóló törvénnyel.

 

Fidesz-MSZP 5:1

Szocialista jelölt időközi parlamenti választáson utoljára 2000. április 16-án győzött Székesfehérváron, Molnár Albert ötszázzal szerzett több szavazatot a Fidesz-FKGP-MKDSZ közös jelöltjeként induló Mikó Péternél. Aznap Fehérgyarmaton is volt időközi választás, ott az FKGP-fideszes jelölt nyert. 2001. április 8-án a Fidesz-MDF-FKGP-s Szűcs Lajos nyert Dabason. 2004-ben Szécsényben és Sopronban győzött nagy különbséggel az ellenzéki jelölt, bár Sopronban az alacsony részvétel miatt a választás érvénytelen volt. A 2005-ben megismételt választáson a Fidesz-KDNP-s Firtl Mátyás példátlan arányban, 71:17-re győzte le a szocialista Csák Ferencet. Az új ciklusban már tavaly ősszel megtartották az első időközi választást Horváth Balázs halála miatt. A veszprémi megmérettetésen a fideszes Horváth Zsolt győzött.

 

C-PRESS - Index 

 

 

2017201620152014201320122011201020092008200720062005

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Heti Style-Art-Party horoszkóp 2020.augusztus 8-tól 14-ig
  Művészet, szórakozás, látásmód. A 12 csillagjegyre (élet) - művészeknek .
 • Szombati HarmoNet horoszkóp 2020-08-08
  Ma álmodozó, fáradékony hangulatban leszünk, érdemes többet pihennünk. Ha tehetjük, akkor aludjuk ki magunkat alaposan, így erőt gyűjthetünk a következő munkahétre. Egy jó nagy séta a friss levegőn jót tesz a közérzetünknek! Ma azt tapasztalhatjuk, hogy több vizet tart vissza a szervezetünk. Lehet, hogy megduzzad a bokánk, vagy az ujjaink. Segíthetünk magunkon, ha egy evőkanál petrezselymet elrágcsálunk, hiszen ez a növény vízhajtó hatású. Használhatjuk ételeink ízesítésére is.
 • Heti szexhoroszkóp 2020.augusztus 7-től 13-ig
  Hódítás, csábítás, szakítás és szerelem. Erotika, és minden ami a randevúk és forró éjszakák világába belefér.
 • Pénteki HarmoNet horoszkóp 2020-08-07
  Ma szívesen teszünk-veszünk a kertünkben, hiszen szükségünk van a mozgásra. Tegyünk rendet, vágjuk formára bokrainkat. Ha ásni szeretnénk, akkor ma megtehetjük, gyorsabban haladunk. Ma a fejünk lehet érzékenyebb, aki hajlamosabb a fejfájásra, most ismét szembekerülhet a kellemetlen tünettel. A fogaink is érzékenyebbek lesznek, - ha tudjuk, hogy érzékenyek a hideg ételekre, italokra, akkor ma ne fogyasszunk jeges édességeket.
 • Heti anya és gyermek horoszkóp 2020.augusztus 6-tól 12-ig
  Az anya-gyermek kapcsolatban nagyon fontos az érzelmi visszajelzés, mégpedig a gyermek részéről is.
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

  Sport hírek

  Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

  2017. July 05.

  article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
  Teljes cikk