Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Kozák kommunikációs hadat üzent a gárdának - vita vagy nem vita?
2008-02-03 11:26
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Kozák JánosNyilvános vitára invitálja a Magyar Gárda tagjait Kozák János, az OCÖ általános elnökhelyettese. – A politikus úgy véli: nonszensze az elképzelés, mely szerint 2010-re a gárdisták alkotnák az újraalakuló csendőrséget, nem is szabadna a szervezetnek túl nagy jelentőséget tulajdonítani.

 

A fasisztoid csoportosulás betiltása azonban a társadalom érdekében mindenképpen szükséges.

 

- A Magyar Gárdának és a hozzá kicsit is hasonló szerveződéseknek nincs helyük egyetlen jogállamban, így Magyarországon sem – szögezte le a C-Pressnek Kozák János és hozzátette: a tömörülés a nyári zászlóbontásakor még dicséretes célokat fogalmazott meg, de a megalapítása óta nem arról váltak híressé, hogy valóban katonai sírokat gondoznak és a parlagfűírtásban vesznek részt. Félelmet keltenek, és viselkedésükkel a negyvenes évekre emlékeztetnek minden jó ízlésű embert.

- A Magyar Gárda lényegében nem tesz mást, csak erősíti a nem roma társadalom egy részének a cigánysággal szemben egyébként is meglevő előítéleteit – mondta a politikus, aki szerint a Gárda ellen nem kell védekezni, az egyetlen elfogadható megoldás a szervezet megszüntetése.

- Mindegy, hogy mit mondanak, de a Magyar Gárda egy félkatonai szervezet, és amit a gyakorlatban tesznek, közönséges terrorizmus – utalt Kozák János a csoport kerepesi masírozására és a néhány héttel ezelőtti Vas utcai – egyébként erőszakmentes- demonstrációjára. Mint emlékezetes, az ott működő középiskolában egy a saját korcsoportjában kimagasló eredményeket elért ökölvívó roma tanuló összeverekedett egy diákkal, aki nem sokkal később életét vesztette.

A Gárda valamennyi rendezvényén hangsúlyozza, hogy nem a roma társadalom ellen kívánnak fellépni, hanem csupán annak a bűnözői életmódot folytató tagjait szeretnék jobb belátásra bírni. Kozák meggyőződése, hogy a bűnözéskérdést a hatékonyabb programokkal lehet felszámolni.

- Mindenkinek, aki egyetért a bűnözési hajlam genetikai úton való öröklődését hirdető elméletekkel, azt javaslom, ismerjék meg jobban a cigányság problémáit, hogy rájöjjenek, tévednek. A megoldás a munkahelyteremtésben és a gyermekek iskoláztatásában rejlik – hangsúlyozta Kozák János. Az elnökhelyettes elutasítja a gárdisták azon érvelését is, mely szerint egyes roma szülők nem követelik meg általános iskolás gyereküktől, hogy bejárjanak a tanintézményekbe. Úgy véli, az ilyen szülők nem számottevőek, ugyanis a cigány társadalom tökéletesen tisztában van azzal, hogy a megfelelő képzettséggel az össztársadalom hasznos és megbecsült tagjává válhatnak gyermekei.

 

Kozák János elérhetősége a szerkesztőségben E-mail: Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges


C-PRESS.HU munkatársa – K.K
 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Heti wellness horoszkóp 2020.augusztus 9-től 15-ig
  Most megtudhatja mely táplálkozási formák, mozgásformák illenek az ön születési jegyéhez.
 • Vasárnapi HarmoNet horoszkóp 2020-08-09
  Ma azt gondoljuk, hogy csak a saját véleményünk lehet mérvadó, s ha valaki más nézeteken van, akkor hajlamosak vagyunk vitába keveredni vele. Mivel elég szenvedélyes hangulatban vagyunk, akár veszekedéssé is fajulhat a vita.
 • Heti Style-Art-Party horoszkóp 2020.augusztus 8-tól 14-ig
  Művészet, szórakozás, látásmód. A 12 csillagjegyre (élet) - művészeknek .
 • Szombati HarmoNet horoszkóp 2020-08-08
  Ma álmodozó, fáradékony hangulatban leszünk, érdemes többet pihennünk. Ha tehetjük, akkor aludjuk ki magunkat alaposan, így erőt gyűjthetünk a következő munkahétre. Egy jó nagy séta a friss levegőn jót tesz a közérzetünknek! Ma azt tapasztalhatjuk, hogy több vizet tart vissza a szervezetünk. Lehet, hogy megduzzad a bokánk, vagy az ujjaink. Segíthetünk magunkon, ha egy evőkanál petrezselymet elrágcsálunk, hiszen ez a növény vízhajtó hatású. Használhatjuk ételeink ízesítésére is.
 • Heti szexhoroszkóp 2020.augusztus 7-től 13-ig
  Hódítás, csábítás, szakítás és szerelem. Erotika, és minden ami a randevúk és forró éjszakák világába belefér.
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

  Sport hírek

  Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

  2017. July 05.

  article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
  Teljes cikk