Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image
Parlamenti felszólalások - Aki a legtöbbet beszélt...
2007-12-26 20:33
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
ParlamentPettkó András (MDF) beszélt a legtöbbet, és ő szólalt fel a legtöbbször is idén az Országgyűlésben - derül ki a parlamenti adatokból. Az ellenzéki képviselő 237 alkalommal, összesen majdnem 13 órát beszélt. A felszólalások számát tekintve 173-mal őt követi Gőgös Zoltán (MSZP) agrár-államtitkár és 153-mal Csizmár Gábor (MSZP), a szociális és munkaügyi tárca államtitkára.

 

Ha a felszólalások összidejét nézzük, Pettkó András mögött Csizmár Gábor a második 12 óra 42 perccel, mindenki más ennél jóval kevesebbet beszélt a parlamentben idén.

A harmadik legtöbbet beszélő nagyjából 10 órával Herényi Károly (MDF), utána Gőgös Zoltán (MSZP) és Ékes József (Fidesz) következik.

Gyurcsány Ferenc hatodik a sorban csaknem 8 óra 40 percnyi beszéddel. A miniszterelnöknek voltak viszont a leghosszabb felszólalásai: az idei őszi ülésszak kezdetén például majdnem egy órán keresztül beszélt, idén ez volt a leghosszabb parlamenti felszólalás. Ezen kívül volt egy 56 és egy 40 perces beszéde, és több mint tíz alkalommal szólalt fel nagyjából húsz percben.

Ezekből adódóan napirend előtt Gyurcsány Ferenc szólt a plénumhoz a legtöbbet, kicsit több mint 7 órát. őt követi Gusztos Péter (SZDSZ), aki ennél 5 órával kevesebbet beszélt, viszont a legtöbbször, 27 alkalommal szólalt fel. Napirend előtt hasonló nagyságrendben Herényi Károly (MDF), Gőgös Zoltán (MSZP), Dávid Ibolya (MDF) és Arató Gergely (MSZP) beszéltek.

A jellemzően ellenzéki műfajokban (kérdés, azonnali kérdés, interpelláció) Puskás Tivadar (KDNP) és Csáky András (MDF) volt a legaktívabb, elsősorban az egészségügyi minisztert faggatták.

A frakcióvezetők közül - hasonlóan a parlamenti ciklus első félévéhez - Herényi Károly (MDF) szólt a legtöbbet a képviselőtársaihoz. Eörsi Mátyás (SZDSZ) a második több mint 3 órával, Navracsics Tibor (Fidesz) nagyjából két órát, Lendvai Ildikó (MSZP) 1 óra 40 percet, Semjén Zsolt (KDNP) pedig kicsit kevesebb mint 1 órát beszélt a parlamentben idén.

A pártelnökök közül Gyurcsány Ferenc szocialista pártelnök-miniszterelnök és az év nagy részében a gazdasági miniszteri posztot betöltő SZDSZ-elnök, Kóka János beszélt a legtöbbet a Házban. Dávid Ibolya (MDF) és Semjén Zsolt (KDNP) hasonlóan volt aktív, mint az előző évben. Orbán Viktor (Fidesz) viszont jóval kevesebbet hallatta a hangját: az idén mindössze kétszer szólalt fel, és nagyjából 7 percet, míg 2006-os ciklus első fél évében két órát beszélt az Országgyűlésben.

Azok közül, akik csupán egyszer kértek szót, a legrövidebb felszólalás 20 másodperccel Lénárt László (MSZP) nevéhez fűződik, aki az emberi jogi, kisebbségi, civil- és vallásügyi bizottság álláspontját tolmácsolta az egyik ülésen.

Az idén 24 képviselő nem szólalt fel a Házban, többségük a kormánypártokhoz tartozik. Köztük van Hagyó Miklós szocialista főpolgármester-helyettes, Katona Béla, az MSZP frakcióvezető-helyettese, továbbá Horn Gábor, az SZDSZ ügyvivője, aki ebben a parlamenti ciklusban még egyáltalán nem kért szót a parlamentben. Szintén nem szólalt fel egyszer sem Kövér László (Fidesz) és Rogán Antal, az V. kerület fideszes polgármestere - derül ki az Országgyűlés internetes oldalán közzétett adatokból.

 

C-PRESS - Hírextra - MTI

 

 

2017201620152014201320122011201020092008200720062005

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Szerdai HarmoNet horoszkóp 2020-07-08
  Ma érzékeny, befelé forduló hangulatban leszünk, - nincs kedvünk a nagy társasághoz. Inkább otthon maradnánk, és hódolnánk a kedvteléseinknek. Csendes elmélyült tevékenységekre kiváló a nap. Ma vigyázzunk jobban a lábainkra, érzékenyebbek lesznek, mint máskor. Ha nem feltétlenül szükséges, akkor ne erőltessük a lábainkat szoros, vagy túlságosan magas sarkú cipőkbe. A legjobb, ha azt a cipőnket vesszük fel, amelyik a legkényelmesebb.
 • Szerdai HarmoNet horoszkóp 2020-07-08
  Ma érzékeny, befelé forduló hangulatban leszünk, - nincs kedvünk a nagy társasághoz. Inkább otthon maradnánk, és hódolnánk a kedvteléseinknek. Csendes elmélyült tevékenységekre kiváló a nap. Ma vigyázzunk jobban a lábainkra, érzékenyebbek lesznek, mint máskor. Ha nem feltétlenül szükséges, akkor ne erőltessük a lábainkat szoros, vagy túlságosan magas sarkú cipőkbe. A legjobb, ha azt a cipőnket vesszük fel, amelyik a legkényelmesebb.
 • Vasárnapi HarmoNet horoszkóp 2020-06-21
  Mára tovatűnik a nehézkesség, lassúság. Felgyorsulunk, érdeklődésünk kitágul. Szívesen beszélgetünk, ismerünk meg új arcokat. Igaz, hogy kissé pletykássá válunk, ami nem tesz jót a munkakapcsolatainknak! Ma a reuma okoz panaszokat. Fájdalmas időszakokat jelent, így a nagyon megterhelő. A tünetek mérséklésére jó módszer, ha egy héten egyszer zöldségnapot tartunk, ami segíti a méreganyagok kiürülését a szervezetből. Segíthet a hagyományos fizikoterápiás kezelés.
 • Tanító pofonok - Így ne legyél ezotroll
  Ne aggódj, nem Makarenkó előtt akarok főt hajtani! Sallert sem ígérek senkinek, még annak sem aki egyébként megérdemelné, mert mi van, ha mégsem az a legjobb megoldás? A tanító pofon ugyanis létezik, de én nem helyeslem. Ettől ő még köszöni szépen jól van. Sőt, a sok ezónyálon csúszó spiricsiga még kiemelt figyelmével eteti is a pofonosztókat. Bocs, én nem állok be a sorba. Nem kérem a pofont és oda állok amellé, aki a pofont kapja. Elterjedt egy eléggé idealista, félre...
  image
 • Szombati HarmoNet horoszkóp 2020-06-20
  Ma érzékenyebbek leszünk a megszokottnál, ezért könnyebben megsértődünk. Vigyázzunk jobban egymás lelkére, mert a ma ejtett sebek nehezebben gyógyulnak. Ne ma provokáljunk veszekedéseket! Ma érzékenyebb a gyomor területe, ne végezzünk operációkat ezen a területen! A gyomorproblémák, emésztési problémák gyakran javulnak, ha néhány napig csak zöldségfélét fogyasztunk. A gyümölcskúrák nem túl jók, hiszen savasítanak.
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek