Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Orbán: nem kell a Magyar Gárda és a Jobbik támogatása + videó
2007-12-18 20:51
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Nincs forgatókönyv, "bármi megtörténhet" a népszavazás után 
Orbán: nem kell a Magyar Gárda és a Jobbik támogatása

 

"A Fidesz el van határolódva" a Magyar Gárdától, és elítél minden olyan politikát, ami félelmet kelt, ami kirekesztő, és ami meg akarja fosztani az embereket a jogaiktól. Erről Orbán Viktor az ATV Pont 7 című vasárnap esti, felvételről sugárzott adásában beszélt.

 

Get Flash to see this player.


Demokráciában az embereken múlik, meddig van hatalmon egy kormány, illetve mit tehet, mit nem; ha az emberek összefognak, a kabinetet korlátok közé tudják szorítani. Ezt Orbán Viktor mondta az ATV Pont 7 című, felvételről sugárzott műsorában vasárnap.

A közel hatvan perces műsorban a Fidesz elnöke jórészt a népszavazásról beszélt, több esetben is vitába keveredve a műsorvezetővel. Orbán Viktor arra a felvetésre, hogy a saját vágyait fogalmazza meg, amikor arról beszél, hogyha a referendum érvényes és eredményes lesz, megbukhat a kormány, egyebek mellett azt mondta: személyes véleménye, hogy az ország megbénult, a kormány káoszt idézett elő, egyetlen reformot sem tud végigvinni, így elvész az esélye, hogy sikeresen kormányozzon.

Az ellenzéki politikus ezután egy újabb műsorvezetői felvetésre, mely szerint az alkotmány négyéves kormányzati ciklusról rendelkezik, azt mondta, ennek nincs jelentősége, mert választás előbb is lehet.

Nincs forgatókönyv

A beszélgetés úgy folytatódott, hogy a riporter azt mondta, hazárdirozás, ha valaki felvet valamit, de nem mondja meg a következményeit, mire Orbán Viktor úgy reagált: a népszavazást az emberek akarták.

Orbán Viktor kitért arra is: senki sem tarthatja fenn magának a jogot, hogy előre megmondja az embereknek, mit tegyenek a népszavazás után. Olyat tegyenek, ami a békesség és az erőszakmentesség határán belül marad - folytatta a fideszes politikus, hozzátéve: bármi megtörténhet a népszavazás után.

Arra a kérdésre, hogy milyen forgatókönyv létezik a referendum utáni időszakra, Orbán Viktor úgy válaszolt, nincs forgatókönyv, mert az a kérdés, hogy az emberek mit gondolnak.

A műsorvezető ekkor azt mondta, a Fidesz elnöke is nagyon jól tudja, hogy a népszavazás nem választás. A politikus minderre úgy reflektált, nem egyszerűen három kérdésről szavazunk, hanem azok alapján döntik el az emberek, milyen irányba menjen az ország, mert a legfontosabb problémákról lesz szó.

A műsorvezető feltette azt a kérdést is, hogyha a népszavazáson elbuknak a Fidesz kérdései, Orbán Viktor is elbukik-e egy újabb választást. A Fidesz elnöke úgy fogalmazott: ha elbuknak a párt kérdései, tudomásul veszik, hogy az emberek más állásponton vannak, mint pártja.

Beállt helyzet

A műsorvezető arról is kérdezte a Fidesz elnökét, kijelenti-e valaha, hogy elhatárolódik a Magyar Gárdától és a Jobbiktól. "Olyat nem hallhat, hogy elhatárolódunk, mert el vagyunk határolódva" - válaszolta Orbán Viktor. "Beállt helyzetről tudok beszélni: a Fidesz el van határolódva, és így is marad" - tette hozzá hangsúlyozva: a Jobbiktól is el vannak határolódva.

A fideszes politikus ezzel kapcsolatban azt is mondta, pártja elítél minden olyan politikát, ami félelmet kelt, kirekesztő, valamint meg akarja fosztani az embereket jogaiktól. Orbán Viktor elmondta még, mind Sólyom László államfő, mind Balog Zoltán, a parlament emberi jogi bizottságának fideszes elnöke Magyar Gárdával összefüggésben tett nyilatkozatával teljes mértékben egyetért.

A műsorvezető ekkor felvetette: az önkormányzati választáson megtörtént, hogy a Jobbik támogatta a Fidesz jelöltjét.

A Jobbik azt támogat, akit akar; országos szinten semmiféle együttműködést nem akarunk kialakítani a Jobbikkal, nem tartunk igényt a támogatásukra, helyi szinten pedig helyi szintre bízzuk - fogalmazott Orbán Viktor, aki hozzáfűzte: helyi szinten sem lehet olyan politikát folytatnia a Fidesznek, ami az emberi jogok tiszteletével ellentétes lenne.

 

C-PRESS - Hírszerző - MTI

 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Tanító pofonok - Így ne legyél ezotroll
  Ne aggódj, nem Makarenkó előtt akarok főt hajtani! Sallert sem ígérek senkinek, még annak sem aki egyébként megérdemelné, mert mi van, ha mégsem az a legjobb megoldás? A tanító pofon ugyanis létezik, de én nem helyeslem. Ettől ő még köszöni szépen jól van. Sőt, a sok ezónyálon csúszó spiricsiga még kiemelt figyelmével eteti is a pofonosztókat. Bocs, én nem állok be a sorba. Nem kérem a pofont és oda állok amellé, aki a pofont kapja. Elterjedt egy eléggé idealista, félre...
  image
 • Szombati HarmoNet horoszkóp 2020-06-20
  Ma érzékenyebbek leszünk a megszokottnál, ezért könnyebben megsértődünk. Vigyázzunk jobban egymás lelkére, mert a ma ejtett sebek nehezebben gyógyulnak. Ne ma provokáljunk veszekedéseket! Ma érzékenyebb a gyomor területe, ne végezzünk operációkat ezen a területen! A gyomorproblémák, emésztési problémák gyakran javulnak, ha néhány napig csak zöldségfélét fogyasztunk. A gyümölcskúrák nem túl jók, hiszen savasítanak.
 • Pénteki HarmoNet horoszkóp 2020-06-19
  Ma érzékeny hangulatban leszünk, mindent a szívünkre veszünk. Akár ok nélkül is megsértődünk. A békülés nehéz lesz, inkább duzzogva vonulunk félre. Nincsenek ínyünkre az új helyzetek, új arcok. Ma azt tapasztalhatjuk, hogy felszaporodik a víz szervezetünkben. Néhány kilóval többet mutat a mérleg, de nem kell pánikba esnünk, hiszen ez nem valódi súlygyarapodás. Megtehetjük, hogy csalánteát iszunk, - kúraszerűen ? hat héten keresztül.
 • Csütörtöki HarmoNet horoszkóp 2020-06-18
  Ma már nyugodtabb hangulatban leszünk, - nyoma sincs már bennünk a tegnapi feszültségnek. Türelmesen dolgozunk, és az sem ráz meg nagyon, ha sok munkával kell megbirkóznunk. Ma érzéki hangulatban leszünk, így minden olyan szépségápolási praktikát élvezünk, amely egyben kellemes is. Jó ötlet egy finom masszázs, s ha már masszíroztatunk, akkor kérjük meg a masszőrt, hogy tápláló krémmel végezze a műveletet!
 • Szerdai HarmoNet horoszkóp 2020-06-17
  Ma már lassabbak leszünk, eltűnik a tettre készség. Több időre van szükségünk a munkahelyi teendőkhöz, lassabban érünk be reggel. Érdemes korábban kelnünk, hogy mégis mindenre legyen idő. A mai nap egészségügyi problémája a fogak érzékenysége lehet. A fogfájás, rosszindulatú gócok sok más problémának lehetnek előidézői a szervezetben. Gyulladásos folyamatok, hajhullás alakulhatnak ki következményképpen.
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek