Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image
Rétvári Bence a jelölt
2007-12-16 15:13
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Rétvári Bence a jelöltA Fidesz és a KDNP - Deák András, országgyűlési képviselő halála miatt megüresedett parlamenti képviselői helyért - Rétvári Bencét, az IKSZ elnökét, fővárosi képviselőt indítja Budapest XI. kerületében az időközi választáson.

 

Rétvári Bence a jelölt 

 

A péntek esti jelöltbemutató gyűlésen Rétvári Bence, az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség elnöke elődjére, Deák Andrásra emlékezve kiemelte: a kerület nagyon hálás lehet a képviselőnek, mert egy pezsgő politikai életet alapozott meg.

Mint elmondta, nagyon fontosnak tarja, hogy az első fordulóban megmutassák, "az embereknek politikai cselekvési energiái vannak, amelyek nem a kormánypártokat segítik elő".

Nagy tartaléknak minősítette azt, hogy fiatalok között óriási a polgári oldal előnye, ezért - mondta el - nagy hangsúlyt fektet arra, hogy az ő érdeklődésüket felkeltse. "A jövő nekünk dolgozik" - tette hozzá.

"Fontos, hogy ki-ki hogy áll oda a starthoz, teljesen egyenesen és nyíltan, vagy pedig egy titokkal, azzal a titokkal, hogy az őrá leadott szavazat kihez csúszik át igazából a választások éjszakáján" - utalt arra, hogy a szocialista-szabad demokrata és az MDF-es jelöltek jelenleg parlamenti képviselők, ami azt jelenti, hogy esetükben a leadott szavazatok nem rájuk, hanem listára mennek, így még nem tudni, hogy ki fog a helyükre kerülni. Hozzátette: a legnagyobb ellenfélnek a közömbösök, táborát tartja, közülük kell "minél nagyobb részt kihasítani".

Elmondta, az általános országos gondokon túl a legfontosabb helyi probléma a XI. kerületben a metróépítés, ami zajos, forgalomeltereléssel jár, és sokan félnek attól, hogy például megreped ingatlanjuk fala. Ehhez kapcsolódóan kifejtette: véleménye szerint ez egy rendkívüli beruházás, ezért különleges jogi szabályozást igényel. Mint mondta, amennyiben ő nyer, arra fog törekedni, hogy a metró- és vasúttörvényhez olyan módosítást fűzzenek, amely megfordítja a bizonyítási terhet a metró által okozott károk esetében, hogy ne az állampolgárnak kelljen bebizonyítani, hogy károsodása az építkezés vagy az üzemelés miatt következett be, hanem a metróépítő cégnek kelljen azt bizonyítania, hogy az azzal nem hozható kapcsolatba.

Elmondta azt is, a metró körüli támfalakon található graffitik ügyében sikerült megegyeznie a metrótársasággal, így tavasztól gyermekrajz-kiállítást szerveznek a falakra.

További célkitűzésként ismertette a kismama-bérlet bevezetésének elgondolását, ami ezt jelentené, hogy az a szülő, aki a gyermekével otthon van a tanuló-bérlet árának megfelelő összegű bérlettel tudjon közlekedni. A fogyasztói árkiegészítésről szóló törvény módosításával szeretné azt, hogy a kismamák kedvezményt kapjanak.

Végül azt a célját ismertette, hogy minél több helyen legyenek kiírva légszennyezettségi adatok.

 

Hoffmann Rózsa: Hogy bízhassunk a közszereplőkben

Hoffmann Rózsa a jelölt mellett kampányolva elmondta: a KDNP mindmáig gyászolja Deák Andrást, ugyanakkor - mint mondta - teljes szívéből ajánlja helyére Rétvári Bencét, a Fidesz-KDNP jelöltjét.

A KDNP-s politikus kiemelte: a mai világban, közéletünkben nagy szükség van arra, hogy tisztességes és becsületes emberek vegyenek körül bennünket. Ahhoz, hogy az ország kilábaljon mostani helyzetéből, a legfontosabb az lenne, hogy a közszereplőkben ismét bízhassunk. Mint fogalmazott, Rétvári Bence fiatal kora ellenére komoly közéleti tapasztalattal rendelkezik. Az IKSZ elnökeként és a Fővárosi közgyűlésben olyan rutinra tett szert, amellyel sok idősebb képviselő sem rendelkezik.

Az oktatás területéről is szót ejtve elmondta, az, ami az iskolák környékén ma történik, az legalább olyan tragikus, mint amit az egészségügyben megélünk. Hangsúlyozta: ma a nevelés mélyponton van, az iskolákban az általános műveltség zuhanórepülésben van, a szakképzés pedig romokban hever.

Leszögezte: a január 27-i voksolás arról fog szólni, hogy akik elmennek szavazni, azok kinyilvánítják számszerűsítve azt, hogy elég volt.

Varga: Minden egyes szavazatnak nagyon komoly jelentősége van

Varga Mihály szintén arra buzdított mindenkit, hogy a szavazáson Rétvári Bencére adja le mindenki a voksát.

Beszédében elmondta: két választás között nehéz mozgósítani az embereket, ugyanakkor - tette hozzá - még a legapróbb választásnak is van tétje. Minden egyes választásnak van üzenete, így esetleg tudja befolyásolni azokat, akik labilisak, és egy választás sorsát el tudják dönteni. Minden egyes szavazatnak nagyon komoly jelentősége van - tette hozzá.

A legfontosabb probléma ma az, hogy az ország erkölcsi-morális válságban van, ami egyre súlyosabb és súlyosabb állapotba lök valamennyiünket. Olyan értékek erodálódnak folyamatosan, mint a hazaszeretet, a család mint központi érték, hűség, felelősségvállalás - emelte ki, hozzátéve: ennek megállítására olyan emberekre van szükség, mint Rétvári Bence.

Ez a választás azt az üzenetet kell, hogy hordozza magában, hogy egyrészt van véleményünk arról, ami ebben az országban történik, másrészt, hogy képesek vagyunk megújulni - hangsúlyozta a Fidesz alelnöke.

Szólt arról is, hogy ma egy identitását, magabiztosságát, nemzeti önképét vesztett ország képe bontakozik ki. Pont azért tragikus, ami most történik, mert újra elveszítünk négy évet. Nincs nemzetstratégiánk, nem tudjuk, hogy milyen Magyarországot akarunk megvalósítani - fogalmazott, hozzátéve: egy 27 tagú Európai Unióban 27.-nek lenni a gazdasági növekedés tekintetében nem ad sok okot az önbizalomra. "Nem felzárkózás van, hanem lemaradás és leszakadás van" - jegyezte meg.

Elvesztegetünk újra négy évet úgy, hogy nem használjuk ki a lehetőségeinket. "Ha nem tűzzük ki azokat a céljainkat, amiket szeretnénk elérni, akkor (...) nem fogunk sehova sem eljutni, és ma ez a helyzet" - hangsúlyozta.

Kormányzati szinten nagyon sok rossz, üzleti alapú döntés születik, nincs hosszú távú tervezés - húzta alá. Stratégiai nemzeti vállalatokat eladni több mint hiba, továbbá az ország energiaellátásának biztonsága nem játék - mutatott rá, hozzátéve: Magyarországon ugyanakkor a jelenlegi kormány minden gond nélkül privatizálja az energiaellátás biztonságáért felelős cégeket.

A mostani időközi választás valóban erőfelmérés is lesz, a kormánynak ezen keresztül is lehet üzenni - jelentette ki végül Varga Mihály.

 

C-PRESS - fidesz.hu 

 

 

2017201620152014201320122011201020092008200720062005

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Szerdai HarmoNet horoszkóp 2020-07-08
  Ma érzékeny, befelé forduló hangulatban leszünk, - nincs kedvünk a nagy társasághoz. Inkább otthon maradnánk, és hódolnánk a kedvteléseinknek. Csendes elmélyült tevékenységekre kiváló a nap. Ma vigyázzunk jobban a lábainkra, érzékenyebbek lesznek, mint máskor. Ha nem feltétlenül szükséges, akkor ne erőltessük a lábainkat szoros, vagy túlságosan magas sarkú cipőkbe. A legjobb, ha azt a cipőnket vesszük fel, amelyik a legkényelmesebb.
 • Szerdai HarmoNet horoszkóp 2020-07-08
  Ma érzékeny, befelé forduló hangulatban leszünk, - nincs kedvünk a nagy társasághoz. Inkább otthon maradnánk, és hódolnánk a kedvteléseinknek. Csendes elmélyült tevékenységekre kiváló a nap. Ma vigyázzunk jobban a lábainkra, érzékenyebbek lesznek, mint máskor. Ha nem feltétlenül szükséges, akkor ne erőltessük a lábainkat szoros, vagy túlságosan magas sarkú cipőkbe. A legjobb, ha azt a cipőnket vesszük fel, amelyik a legkényelmesebb.
 • Vasárnapi HarmoNet horoszkóp 2020-06-21
  Mára tovatűnik a nehézkesség, lassúság. Felgyorsulunk, érdeklődésünk kitágul. Szívesen beszélgetünk, ismerünk meg új arcokat. Igaz, hogy kissé pletykássá válunk, ami nem tesz jót a munkakapcsolatainknak! Ma a reuma okoz panaszokat. Fájdalmas időszakokat jelent, így a nagyon megterhelő. A tünetek mérséklésére jó módszer, ha egy héten egyszer zöldségnapot tartunk, ami segíti a méreganyagok kiürülését a szervezetből. Segíthet a hagyományos fizikoterápiás kezelés.
 • Tanító pofonok - Így ne legyél ezotroll
  Ne aggódj, nem Makarenkó előtt akarok főt hajtani! Sallert sem ígérek senkinek, még annak sem aki egyébként megérdemelné, mert mi van, ha mégsem az a legjobb megoldás? A tanító pofon ugyanis létezik, de én nem helyeslem. Ettől ő még köszöni szépen jól van. Sőt, a sok ezónyálon csúszó spiricsiga még kiemelt figyelmével eteti is a pofonosztókat. Bocs, én nem állok be a sorba. Nem kérem a pofont és oda állok amellé, aki a pofont kapja. Elterjedt egy eléggé idealista, félre...
  image
 • Szombati HarmoNet horoszkóp 2020-06-20
  Ma érzékenyebbek leszünk a megszokottnál, ezért könnyebben megsértődünk. Vigyázzunk jobban egymás lelkére, mert a ma ejtett sebek nehezebben gyógyulnak. Ne ma provokáljunk veszekedéseket! Ma érzékenyebb a gyomor területe, ne végezzünk operációkat ezen a területen! A gyomorproblémák, emésztési problémák gyakran javulnak, ha néhány napig csak zöldségfélét fogyasztunk. A gyümölcskúrák nem túl jók, hiszen savasítanak.
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek